PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

uh koja borba…rekao bi potez očajnika i na bidu i na asku
trenutno K 3782 P7480
klima u susjedstvu
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe

DAX-kao da je podivljao -6,40 [lol]

POKRET OTPORA

PTKM se kupuje po 3000 iljade komada ? naivci ili genijalci ?!

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Najprije su vas ti naivci uvjeravali da je PTKM na 200 super cijena, onda su vam najprije nakrcali na 200 i oko 200, pa su vam jučer sprašili po bidu lijepe novce gurajući cijenu dolje, kao i jutros, a sada isti ti jeftinije kupuju nazad, sa 50 Kuna razlike ili 25%.

Bitno da vi mali surađujete jer kako bi inače veliki zarađivali ? Ali tako je na večini dionica, njima svijetske panične okolnosti dođu kao šlag na torti, a poruka; prodaj jeftino kupi jeftinije.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Najprije su vas ti naivci uvjeravali da je PTKM na 200 super cijena, onda su vam najprije nakrcali na 200 i oko 200, pa su vam jučer sprašili po bidu lijepe novce gurajući cijenu dolje, kao i jutros, a sada isti ti jeftinije kupuju nazad, sa 50 Kuna razlike ili 25%.

Bitno da vi mali surađujete jer kako bi inače veliki zarađivali ? Ali tako je na večini dionica, njima svijetske panične okolnosti dođu kao šlag na torti, a poruka; prodaj jeftino kupi jeftinije.

[/quote]

ja surađujem na način da statiram ko mile u kukuruzu, samo što me nije pokupio kombajn. samo genijalci mogu prodati jeftino i kupiti jeftinije… ako si ti taj čestitam, samo nemoj prodati 45 dionica da bi kupio 46, doduše imat ćeš za gablec !

Vidljivo je da se cijene dionica brane gdje god je veća prodaja ,zasad su uspijeli obranit,međutim ne bi htio biti u njhovoj koži (odnosno u njihovom fondu…)…!
npr.zasad je samo jedna agencija snizila rejting amerima ,što će biti ako i ove ostale potvrde isto…ili i niže…
Iz iskustva već znamo koliko su FED i ostala kompanija brzi kad treba izvadit keš…a dani i dani će prolazit,vrijednosti imovine se topi kao led nasuncu…

POKRET OTPORA

Vidljivo je da se cijene dionica brane gdje god je veća prodaja ,zasad su uspijeli obranit,međutim ne bi htio biti u njhovoj koži (odnosno u njihovom fondu…)…!
npr.zasad je samo jedna agencija snizila rejting amerima ,što će biti ako i ove ostale potvrde isto…ili i niže…
Iz iskustva već znamo koliko su FED i ostala kompanija brzi kad treba izvadit keš…a dani i dani će prolazit,vrijednosti imovine se topi kao led nasuncu…

… za nekoliko dana bit će vidljivo tko je branio cijene dionica, pa i PTKM. Da li je to američka 6. flota ili arimja BiH-a, Albanije ili Kosova!

… za nekoliko dana bit će vidljivo tko je branio cijene dionica, pa i PTKM. Da li je to američka 6. flota ili arimja BiH-a, Albanije ili Kosova!
[/quote]
samo da ne bude neki naš mirovinac,jer bez love u kasici nećemo ni trebat mirovinu… [thumbsup]

POKRET OTPORA

[/quote]
samo da ne bude neki naš mirovinac,jer bez love u kasici nećemo ni trebat mirovinu… [thumbsup]
[/quote]

kad bude posao gotov, beće mi ni trebati mirovina, uostalom mije važno kolika je mirovina, već koliko se dugo prima ! [smiley]

Vani oštar preokret……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Vani oštar preokret……..

da, to je i za očekivati bilo…šteta što su neki prodali….ali nije šteta ako je netko zaradio prodajući pa kupujući po nižoj cijeni….(neka rade ako im je to posao….meni nije…)

situacija nije bajna u svijetu ali ovakva reakcija širom svijeta je pretjerana (a uvijek takva i jest)..
mene samo zanima da firma dobro radi i posluje s dobiti a da li SAD imao rejting AAA, AA+ ili BB- to mi je tak svejededno…

neki kažu da je dionica bila branjena….da, može se to tako nazvati ali također se može reći da kupci nisu htjeli da dionica ode u blokadu jer tada nema skupljanja a ovaj strah će ubrzo splasnuti…dakle odlaskom u blokadu nemože se skupiti količina po niskim cijenama a to upravo i jest cilj….ako su to napravili fondovi onda je to dobro za njih jer znaju da kupuju jeftino firmu sa dobrim fundamentima (što budimo realni u prošlosti i nije bilo tako)…

činjenica je da je prije godinu i nešto cijena išla do 190kn a firma radila velike gubitke….danas radi velike dobitke a cijena je niža…to je samo kratkotrajno….ako firma nastavi dobro raditi (u što više ni najmanje ne sumnjam) cijena će po mom mišljenju ići UP.

kada S&P500 pređe razinu 1165 onda smo se vratili na razine pred objavu sniženja rejtinga i to nam može biti jedan dobar benchmark.

P.S: zadnja dobra vijest:
S&P official: No France, U.K. downgrade on horizon

PTKM polako postaje najpotcijenjenija dionica na tržištu.
ušteda od par postotaka na plinu, daje milijunski veću dobit!
odlično je to kolega XY prepoznao, kao i na ADPL, ndam se da će i PTKM tako skočiti preko 300% kad se riješi poslovanje!

stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn. baš me zanima u kojem periodu će se ostvariti taj rast? dalje, za razliku od xy-a, gotovo svi mi funkcioniramo na kratke staze, a dugoročni investitori postajemo tek kad se za.ebemo pa nam dionica rokne, i onda čekamo da se vrati barem na nulu. u ovom trenutku PTKM očekuje korekcija na 160 kn (+- 2%) kupovati sada nije pametna odluka. sell on news, sjetite se. samo moje mišljenje.
[/quote]

pisao sam 4.8. oko 12:30. Današnja prosječna cijena (do sada) je 156 kn

stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn…

300% na cijenu od cca 200kn je tebi 800kn? 🙂
Hmm.. no dobro 🙂

[/quote]

a ti KoSi, ako ni jednostavan postotak ne znaš izračunati, zbilaj mi te žao pa evo ti mala poduka: sto posto od dvjesto kuna je, da ne povjeruješ: dvjesto kuna, i zato da bi na 200 uloženih kuna zaradio 100% moraš prodat po 400. dvjesto posto je dva puta sto posto, pa moraš prodat po 600 da bi zaradio 200% (dakle 400 kn po dionici). tristo posto je tri puta sto posto, pa moraš prodat po 800 da bi zaradio 300% (dakle 600 kn po dionici). ako ti i dalje nije jasno, bolje ti je da se ne igraš s dionicama jer ćeš se gadno napušiti (iako budući da ne znaš računati, bit će ti svejedno)

Kolega… PTKM je napravila 80 mil kn dobiti u polugodištu, pretpostavimo da napravi toliko i u sljedećem tada bi zarada po dionici ispala cca 50 kn… na cijeni od 800 kn to bi davalo P/E = 16 , što je fundamentalno čisto ok… Naravno niti možemo tvrditi da će dobit biti kao i u prvom polugodištu…

moj target smo dostigli, čekamo tvoj.

danas i jučer je protrgovano preko 35000 komada, vrlo je bitno tko je skupio većinu dionica, ali bez pomoći mirovinskih fondova to bi bilo jako teško.

Vidjet ćemo.

pretpostavljam da su Erste i Pbz skraćivali pozicije, a za sve drugo bio bi jako iznenađen.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close