uh koja borba…rekao bi potez očajnika i na bidu i na asku
trenutno K 3782 P7480
klima u susjedstvu
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe
DAX-kao da je podivljao -6,40 [lol]
PTKM se kupuje po 3000 iljade komada ? naivci ili genijalci ?!
Najprije su vas ti naivci uvjeravali da je PTKM na 200 super cijena, onda su vam najprije nakrcali na 200 i oko 200, pa su vam jučer sprašili po bidu lijepe novce gurajući cijenu dolje, kao i jutros, a sada isti ti jeftinije kupuju nazad, sa 50 Kuna razlike ili 25%.
Bitno da vi mali surađujete jer kako bi inače veliki zarađivali ? Ali tako je na večini dionica, njima svijetske panične okolnosti dođu kao šlag na torti, a poruka; prodaj jeftino kupi jeftinije.
Najprije su vas ti naivci uvjeravali da je PTKM na 200 super cijena, onda su vam najprije nakrcali na 200 i oko 200, pa su vam jučer sprašili po bidu lijepe novce gurajući cijenu dolje, kao i jutros, a sada isti ti jeftinije kupuju nazad, sa 50 Kuna razlike ili 25%.
Bitno da vi mali surađujete jer kako bi inače veliki zarađivali ? Ali tako je na večini dionica, njima svijetske panične okolnosti dođu kao šlag na torti, a poruka; prodaj jeftino kupi jeftinije.
[/quote]
ja surađujem na način da statiram ko mile u kukuruzu, samo što me nije pokupio kombajn. samo genijalci mogu prodati jeftino i kupiti jeftinije… ako si ti taj čestitam, samo nemoj prodati 45 dionica da bi kupio 46, doduše imat ćeš za gablec !
Vidljivo je da se cijene dionica brane gdje god je veća prodaja ,zasad su uspijeli obranit,međutim ne bi htio biti u njhovoj koži (odnosno u njihovom fondu…)…!
npr.zasad je samo jedna agencija snizila rejting amerima ,što će biti ako i ove ostale potvrde isto…ili i niže…
Iz iskustva već znamo koliko su FED i ostala kompanija brzi kad treba izvadit keš…a dani i dani će prolazit,vrijednosti imovine se topi kao led nasuncu…
Vidljivo je da se cijene dionica brane gdje god je veća prodaja ,zasad su uspijeli obranit,međutim ne bi htio biti u njhovoj koži (odnosno u njihovom fondu…)…!
npr.zasad je samo jedna agencija snizila rejting amerima ,što će biti ako i ove ostale potvrde isto…ili i niže…
Iz iskustva već znamo koliko su FED i ostala kompanija brzi kad treba izvadit keš…a dani i dani će prolazit,vrijednosti imovine se topi kao led nasuncu…
… za nekoliko dana bit će vidljivo tko je branio cijene dionica, pa i PTKM. Da li je to američka 6. flota ili arimja BiH-a, Albanije ili Kosova!
… za nekoliko dana bit će vidljivo tko je branio cijene dionica, pa i PTKM. Da li je to američka 6. flota ili arimja BiH-a, Albanije ili Kosova!
[/quote]
samo da ne bude neki naš mirovinac,jer bez love u kasici nećemo ni trebat mirovinu… [thumbsup]
[/quote]
samo da ne bude neki naš mirovinac,jer bez love u kasici nećemo ni trebat mirovinu… [thumbsup]
[/quote]
kad bude posao gotov, beće mi ni trebati mirovina, uostalom mije važno kolika je mirovina, već koliko se dugo prima ! [smiley]
Vani oštar preokret……..
da, to je i za očekivati bilo…šteta što su neki prodali….ali nije šteta ako je netko zaradio prodajući pa kupujući po nižoj cijeni….(neka rade ako im je to posao….meni nije…)
situacija nije bajna u svijetu ali ovakva reakcija širom svijeta je pretjerana (a uvijek takva i jest)..
mene samo zanima da firma dobro radi i posluje s dobiti a da li SAD imao rejting AAA, AA+ ili BB- to mi je tak svejededno…
neki kažu da je dionica bila branjena….da, može se to tako nazvati ali također se može reći da kupci nisu htjeli da dionica ode u blokadu jer tada nema skupljanja a ovaj strah će ubrzo splasnuti…dakle odlaskom u blokadu nemože se skupiti količina po niskim cijenama a to upravo i jest cilj….ako su to napravili fondovi onda je to dobro za njih jer znaju da kupuju jeftino firmu sa dobrim fundamentima (što budimo realni u prošlosti i nije bilo tako)…
činjenica je da je prije godinu i nešto cijena išla do 190kn a firma radila velike gubitke….danas radi velike dobitke a cijena je niža…to je samo kratkotrajno….ako firma nastavi dobro raditi (u što više ni najmanje ne sumnjam) cijena će po mom mišljenju ići UP.
kada S&P500 pređe razinu 1165 onda smo se vratili na razine pred objavu sniženja rejtinga i to nam može biti jedan dobar benchmark.
P.S: zadnja dobra vijest:
S&P official: No France, U.K. downgrade on horizon
PTKM polako postaje najpotcijenjenija dionica na tržištu.
ušteda od par postotaka na plinu, daje milijunski veću dobit!
odlično je to kolega XY prepoznao, kao i na ADPL, ndam se da će i PTKM tako skočiti preko 300% kad se riješi poslovanje!
stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn. baš me zanima u kojem periodu će se ostvariti taj rast? dalje, za razliku od xy-a, gotovo svi mi funkcioniramo na kratke staze, a dugoročni investitori postajemo tek kad se za.ebemo pa nam dionica rokne, i onda čekamo da se vrati barem na nulu. u ovom trenutku PTKM očekuje korekcija na 160 kn (+- 2%) kupovati sada nije pametna odluka. sell on news, sjetite se. samo moje mišljenje.
[/quote]
pisao sam 4.8. oko 12:30. Današnja prosječna cijena (do sada) je 156 kn
stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn…
300% na cijenu od cca 200kn je tebi 800kn? 🙂
Hmm.. no dobro 🙂
[/quote]
a ti KoSi, ako ni jednostavan postotak ne znaš izračunati, zbilaj mi te žao pa evo ti mala poduka: sto posto od dvjesto kuna je, da ne povjeruješ: dvjesto kuna, i zato da bi na 200 uloženih kuna zaradio 100% moraš prodat po 400. dvjesto posto je dva puta sto posto, pa moraš prodat po 600 da bi zaradio 200% (dakle 400 kn po dionici). tristo posto je tri puta sto posto, pa moraš prodat po 800 da bi zaradio 300% (dakle 600 kn po dionici). ako ti i dalje nije jasno, bolje ti je da se ne igraš s dionicama jer ćeš se gadno napušiti (iako budući da ne znaš računati, bit će ti svejedno)
Kolega… PTKM je napravila 80 mil kn dobiti u polugodištu, pretpostavimo da napravi toliko i u sljedećem tada bi zarada po dionici ispala cca 50 kn… na cijeni od 800 kn to bi davalo P/E = 16 , što je fundamentalno čisto ok… Naravno niti možemo tvrditi da će dobit biti kao i u prvom polugodištu…
moj target smo dostigli, čekamo tvoj.