Loris, ne znam cemu uopce povezivati danasnji pad i pad prethodni tjedan s brojkama i poslovanjem bilo koje kompanije kad sve pada samo zbog jednog, a to je "AA+". Danas nitko ne gleda i ne racuna fundamente i ne gleda koliki je P/E. Frka, panika i daj sto das. Samo treba strpljenja, a brojke ce se analizirati kad prestane rasprodaja.
Loris, nije te jos poklopilo? [smiley]
I sam si svjestan da ovaj pad nema veze s PTKM-R-A vec s nestabilnom situacijom u svijetu.
Da, moze dionica past na 150, 100 pa i 50 HRK. Al’ moze i cijeli svijestki ekonomski sustav otici k vragu. Onda ce ti biti svejedno imas li dionice ili cash.
Je, je , cijeli dan čekam na 48 Kuna pa sam podigao na 48.01, ali ništa. Možda za koji dan ?
Za sada gledam izbjegavati DDJH, PTKM, ARNT, KORF, LPLH, SAPN, VART i ZVCV da ne uletim u trejd automatskih nalog jednog dioničara.
Ovaj dan danas ne znam jel bi se smijao ili plakao ili oboje. Jebte nikad ovako nesto nisam dozivio portfelj mi je spusio na vrijednosti 35% u zadnjih mjesec dana [cry], a kao toboz izlazimo iz krize, koje floskule za ne povjerovat. A dobro s druge strane mene pocetnika ce ocelicit ovo [proud], nesto necu prodat, nesto sam prodao, negdje cekam da padne na nize razine pa da dokupim, negdje cekam pa padne na dno pa da pokupim svoju zivotnu ustedjevinu i vratim se, a ako sve propadne onda nece biti ni bitno ni za dionice ni za novac, ostaju samo nekretnine do sljedeceg rata koji nas ocigledno ceka, a onda kud koji mili moji [bye]
Problem su 70 posto AUTO traderi u SAD koji sami preko unaprijed zadanim targetima aktiviraju rasprodaju . Dok se oni ne smire opet smo u normali.
Problem su 70 posto AUTO traderi u SAD koji sami preko unaprijed zadanim targetima aktiviraju rasprodaju . Dok se oni ne smire opet smo u normali.
Da ali sad nece bit problem samo AUTO traderi nego i MARGIN call,zaigralo se to malo previse a rane su jos svjeze.
@Ana
misliš da netko u ova vremena još uvijek ima margine na dionice? čisto sumnjam da ljudi još uvijek tako riskiraju, a ako da, to je minorna brojka [rolleyes]
163kn,a tek ide iskrcavanje pravo… ne kupovati prije 95kn.
Izasao sam iz PTKM ali..krivo vidis. Odnosno, bolje receno, gledas predaleko u proslost.
[/quote]
Pa što si onda izašao ?
[/quote]
Kratkorocno, prosli tjedan. Nije mi se svidjalo da dobra izvjesca ne rezultiraju pravim rastom, a USA situacija mi se cinila rizicnom. Pokazalo se da sam bio u pravu, ali to nema toliko veze sa samim poslovanjem PTKM.
Pad nafte je indikativan i u konačnici će se odraziti na poslovanje Petrokemija, međutim kako sam lekciju naučio 2008 FI rezultati kratkoročno 3-5 godina nemaju bitnijeg utjecaja na formiranje cijene dionice,
Da li će sutra ili bilo kad ptkm–r-a rasti ili padati ne odlučuje fundamentalna analiza, niti omjer p/b ili p/e već o tome što će činiti krupni kapital.
Po mom mišljenju i iskustvu Fundamentalni pokazatelji su biblija za inteligentne i obrazovane ljude koji su mislili i još uvjek misle da je ZSE mjesto gdje fundamenti pobjeđuju, možda i DA, i to na staze od 5-10 godina a život je najčešće prekratak da se sve to apsorbira.
Pravu vrijednost Petrokemije ćemo vidjeti onda kada se bude objavljena privatizacija a sve do tada je sve moguće pa čak i pad veći od razina ožujka 2009 ili rast na razine koje prizivaju neki forumaši.
p.s. ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju bilo čeka na zse, a osobno imam interes da dionica ptkm-r-a raste.
Na svjetskom tržištu uslijed ovako velikih padova cijena dionica, nafte i plina, futersi od pšenice i kukukurza su se blago korigirali jer postoji jaka potražnja bez obzira na korekciju cijena, to znači da je i potražnja za gnojivom trenutno izrazito velika!
uh koja borba…rekao bi potez očajnika i na bidu i na asku
trenutno K 3782 P7480
klima u susjedstvu
http://finance.yahoo.com/intlindices?e=europe