PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da bi Petrokemija ove godine mogla raditi bez remont-pauze.Izvoz i dalje raste…
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Madari-maknuli-Ininu-komercijalnu-direktoricu
Bolje da su ostavili žensku,tko će gledati još jednog Pecaroša [wink]

Pričalo se i prije da ove zime nebude remont,tj,da će se ubuduće remont obavljati u ljetnim mjesecima,kada bude toplije te da će se preko zime proizvoditi,jer sve konkurentne firme "štancaju" gnojivo,dok je Petrokemija u remontu 😉

Dotok plina je prvi puta siguran i zimi iz DVA pravca.

stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn…

300% na cijenu od cca 200kn je tebi 800kn? 🙂
Hmm.. no dobro 🙂
A koliko je tebi?

[/quote]

Da, ali za ttih 30-40 lipa po m3 trebaš imati direktora i Upravu koja se može suprostaviti sadašnjoj situaciji.
A to je po sadašnjim cijenama 200-300 milijuna kuna dodatne dobiti za petrokemiju.
Neki dan sam naveo da je sada idealna prilika riješiti pitanje plina u HR.
Kako to da ga Ina dobiva po 15 lipa a prodaje po 17x skupljoj cijeni.
Zato je gospodo Hrvatska zarasla u korov jer je korov u glavama pojedinaca.

Evo Dioki je započeo a vi sada nastavite gospodo.
Ne šutjeti – tražiti realne cijene kakve imaju npr kompanije u USA ili nekim drugim državama bogatim plinom.
Tražiti i da Ina državi plaća 30% rojaliteta.
Za sve nove istražne radnje raspisati novi međunarodni natječaj a Ini oduzeti koncesije jer zadnjih 20 godina nije ništa radila po tom pitanju.
http://www.vlada.hr/hr/content/download/174495/2546949/file/144%20-%202.pdf
[/quote]

Vidite kako sam ja pametan.
Čita li tkoiz Vlade moje misli na Poslovnom!

Zagreb, 04. kolovoza 2011.

Predmet: Rješenja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva
INA-Industrija nafte, d.d. primila je 1. kolovoza 2011. Rješenja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva vezane za Odobrenja istražnih prostora ugljikovodika Sava, Drava i Sjeverozapadna Hrvatska. Tim Rješenjima Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva oduzima Ini Odobrenja za istraživanje mineralnih sirovina u navedenim istražnim prostorima.

http://www.ina.hr/UserDocsImages/investitori/objave/2011/rješenja%20ministarstva%20hrv.pdf

Dolazi vrijeme Petrokemije i Diokija!

http://www.fertilizerworks.com/

prije prsta na okidaču dobro promislite, jer su se cijene gnojiva malo korigirale, ali na gore ???!!!!!!

…kako se kaže nije nagovor ni na kupnju, ni na prodaju !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

A s obzirom na dobit,popriličnu,ove godine mogla bi i dividenda s obzirom da Vlada prisiljava tvrtke koje ima u većinskom vlasništvu na isplatu iste zbog krpanja rupa u proračunu:-)

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

NosorOg,jedno su argumenti,a drugo šuplji druk,FI je dokaz tko je iznosio činjenice tome u prilog.
Sad je na redu kapitalizacija dobiti,to svi rade pa ne vidim razlog da se i ovdje ne otvori tema.Zašto i mali ulagači ne bi zaradili za "pinku kruha" [thumbsup]

postaješ naporan s tim drukanjem. nagovaraš druge na prodaju, a što ako OMF-ovi nastave kupovati i dignu PTKM na 240-250 kn gdje bi trebala biti po rezultatima?!
[/quote]

primjetio sam dobio si dobru ocijenu od zajednice" 83 "
uh ,bit će plačanja članarina… [bye]

POKRET OTPORA

A s obzirom na dobit,popriličnu,ove godine mogla bi i dividenda s obzirom da Vlada prisiljava tvrtke koje ima u većinskom vlasništvu na isplatu iste zbog krpanja rupa u proračunu:-)

Nema dividendi dok se ne pokriju gubici.

Ako ovako nastavimo brzo ce se to pokrit. [smiley]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

NosorOg,ja sam prodao prije cca 4 dana na cca 199-200 kn,ebiga nisam uhvatio vrh ali sam sad itekako zadovoljan [thumbsup],i dalje mislim sve pozitivno o ovoj firmi , jedno su sentimenti ,a drugo je investiranje …
,,,inače da prodajem danas bilo bi ptkm i po 140 !!!

znam, zato si i napunio gaće kad je doslo izvjesće, mogu mislit kako si izbečio oči [lol]
ma vidi se i kad prodaješ i kad si kupio, kakva burza takvi ulagači, bitno da je dobra zayebancija [tongue]
[/quote]

vidim i ti si dobro ocijenjen od zajednice -dobio si 100-ku,svaka čast …(iskustvo…),
nego je li ti i danas do zayebancije!? [thumbsup]

POKRET OTPORA

Hvala kupcu na 171, upravo sam spusio 3000 kuna, ali kako stvari stoje nadam se da ce gore, jer cim ja udjem dionice padaju, cim ja prodam dionice rastu ^_^

Rusitelj vlade ^_^.

koja prilika za one sa parama… [lol] jer poslije uragana je vrijeme najljepše…

"It's gonna be legen ... wait for it ... dary!!!"

New Report

Close