PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PTKM polako postaje najpotcijenjenija dionica na tržištu.
ušteda od par postotaka na plinu, daje milijunski veću dobit!
odlično je to kolega XY prepoznao, kao i na ADPL, ndam se da će i PTKM tako skočiti preko 300% kad se riješi poslovanje!

Frankly my dear, I don't give a damn!

Pozdrav svima i ugodan dugi vikend.Nemojte zaboraviti izvjesiti zastave sutra!

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Eno što plin radi na diokiu, samo dioki nije indeksna dionica pa može a budući je plan da krobač bude vo crveno, nema rasta, naprotiv bit će pada na ptkm [bye]

i ti si prodao? pa tko će onda dalje prodavati i rušiti cijenu?? [yawn]

Čuvajte hlače da ne odu i gaće!

kupio onih 150 kom na otvaranju, al ne da banda gore. pa si mislim otić s burze. što ću još malo i učiniti.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Eno što plin radi na diokiu, samo dioki nije indeksna dionica pa može a budući je plan da krobač bude vo crveno, nema rasta, naprotiv bit će pada na ptkm [bye]

i ti si prodao? pa tko će onda dalje prodavati i rušiti cijenu?? [yawn]
[/quote]

alfon? [undecid]

nema ni on dionice, ali pise svaki dan [lol]

PTKM polako postaje najpotcijenjenija dionica na tržištu.
ušteda od par postotaka na plinu, daje milijunski veću dobit!
odlično je to kolega XY prepoznao, kao i na ADPL, ndam se da će i PTKM tako skočiti preko 300% kad se riješi poslovanje!

stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn. baš me zanima u kojem periodu će se ostvariti taj rast? dalje, za razliku od xy-a, gotovo svi mi funkcioniramo na kratke staze, a dugoročni investitori postajemo tek kad se za.ebemo pa nam dionica rokne, i onda čekamo da se vrati barem na nulu. u ovom trenutku PTKM očekuje korekcija na 160 kn (+- 2%) kupovati sada nije pametna odluka. sell on news, sjetite se. samo moje mišljenje.

NosorOg,ja sam prodao prije cca 4 dana na cca 199-200 kn,ebiga nisam uhvatio vrh ali sam sad itekako zadovoljan [thumbsup],i dalje mislim sve pozitivno o ovoj firmi , jedno su sentimenti ,a drugo je investiranje …
,,,inače da prodajem danas bilo bi ptkm i po 140 !!!

POKRET OTPORA

NosorOg,ja sam prodao prije cca 4 dana na cca 199-200 kn,ebiga nisam uhvatio vrh ali sam sad itekako zadovoljan [thumbsup],i dalje mislim sve pozitivno o ovoj firmi , jedno su sentimenti ,a drugo je investiranje …
,,,inače da prodajem danas bilo bi ptkm i po 140 !!!

znam, zato si i napunio gaće kad je doslo izvjesće, mogu mislit kako si izbečio oči [lol]
ma vidi se i kad prodaješ i kad si kupio, kakva burza takvi ulagači, bitno da je dobra zayebancija [tongue]

http://www.suvremena.hr/19852.aspx [tongue]

Izgleda da bi Petrokemija ove godine mogla raditi bez remont-pauze.Izvoz i dalje raste…
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Vijesti/Madari-maknuli-Ininu-komercijalnu-direktoricu
Bolje da su ostavili žensku,tko će gledati još jednog Pecaroša [wink]

stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn. baš me zanima u kojem periodu će se ostvariti taj rast? dalje, za razliku od xy-a, gotovo svi mi funkcioniramo na kratke staze, a dugoročni investitori postajemo tek kad se za.ebemo pa nam dionica rokne, i onda čekamo da se vrati barem na nulu. u ovom trenutku PTKM očekuje korekcija na 160 kn (+- 2%) kupovati sada nije pametna odluka. sell on news, sjetite se. samo moje mišljenje.

Kolega… PTKM je napravila 80 mil kn dobiti u polugodištu, pretpostavimo da napravi toliko i u sljedećem tada bi zarada po dionici ispala cca 50 kn… na cijeni od 800 kn to bi davalo P/E = 16 , što je fundamentalno čisto ok… Naravno niti možemo tvrditi da će dobit biti kao i u prvom polugodištu, a sve i da bude ovako podcijenjeno tržište sasvim sigurno neće realno vrednovati PTKM.
Ali već ovako jednostavnom računicom možemo zaključiti kako cijena od 800 kn iako se neće tako lako ostvariti ipak nije sasvim neutemeljena znanstvena fantastika.

Netko je jedom računao negdje (neznam da li na ovom forumu ili na jednom blogu) kako PTKM uz sređivanje poslovanja, plina i sl. može raditi oko 300 mil kn dobiti godišnje, na tu dobit EPS ispada gotovo 100 kn. Da li je ta računica točna stvarno neznam, ali ako uz ovakve cijene plina PTKM napravi 80 mil kn u pola godine, priča od 300 mil kn u nekoj srednjeročnoj budućnosti možda i nije sasvim šuplja.

Uglavnom , ako se ovakvo poslovanje nastavi (a po meni ipak treba još potvrdu do kraja godine) jedina kočnica za rast cijene će biti ovakvi poput vas koji će se vezivati za ATH od 360 kn i slične gluposti ili nova globalna recesija.

stvarno mi nisi jasan. govoriš da će ptkm rasti 300%. to bi značilo da će ići na 800 kn. all time high je nekih 360 kn…

300% na cijenu od cca 200kn je tebi 800kn? 🙂
Hmm.. no dobro 🙂

New Report

Close