Ne brinite brigu, rezultati Q2 i Q3 će biti……po potrebi. A nakon toga će ovisiti o rezultatima poslovanja. [lol] [lol] [lol]
Treba i nešto žrtvovati za dobru dionicu……
Zadnje transakcije: PTKM-R-A Prikaži sve Oznaka Cijena Količina Iznos Datum
PTKM-R-A 198,50 3 595,50 19.7.2011 10:52:30
PTKM-R-A 202,00 12 2.424,00 19.7.2011 10:23:14
PTKM-R-A 202,00 21 4.242,00 19.7.2011 10:15:25
PTKM-R-A 202,00 106 21.412,00 19.7.2011
Iako bih vise od svega volio da se desi takav, pa i jos bolji scenarij, budimo realni. Cak i uz jako dobre rezultate, mislim da je malo preoptimisticno ocekivati skok do razine od ili preko 280 kn. Mozda dugorocno do kraja godine ili u prvoj polovici iduce godine ako se zaredaju dobra izvjesca.
U slucaju dobrog FI, moje ocekivanje je skok do cca 230 kn (+/- 10 kn) i stabilizaciju na 215-225 kn.
Treba uzeti u obzir da je ljeto i da se jako malo investira u dionice, a i situacija vani ne ide u prilog bilo kakvom rastu.
Vec sama cinjenica da smo toliko rasli u zadnje vrijeme, a i da se PTKM drzi na cijeni od oko 200 kn dok indexi stalno padaju govori dovoljno o ocekivanjima u FI koja su vjerojatno vec ugradjena u trenutnu cijenu.
U slucaju loseg FI … Ne zelim ni pomisljati … Vjerojatno opet oko 130-150 kn. Makar, nekako sam optimist, pa mislim da ovo vise necemo gledati.
Posjedujem dionice PTKM i ovo nije nagovor na kupnju, a jos manje nagovor na prodaju. 🙂
Slazem se. Mislim da je dobro FI puno vjerojatnije jer TA tako pokazuje, a znamo da je paradoksalna cinjenica da se real-world rezultati ravnaju po TA a ne obrnuto 🙂
A koliko sam cuo, imaju i sposobniju upravu nego onu proslu koja je uspjela poslovati s minusom u kvartalu kad su imali najvecu proizvodnju ikad.
Kaj se samog iznosa tice, mislim da je 230-240 realnije za ocekivati nego 280, no to sam spomenuo cisto zato jer je moguce u slucaju proboja ovih nizih otpora. Da je vjerojatno, nije, ali ne treba se zaletati na prodaju na 230 ako dionica nastavi dalje gore.
Hvala pacman!
Impresivno……
http://www.yara.com/investor_relations/quarterly_report/index.aspx
Imate i komentar na
http://finance.yahoo.com/news/Yara-reports-strong-second-thomsonreuters-2851019283.html?x=0
izašla yara sa rezultatima.
Kakvi su im rezultati?
CITI: The Demand For Fertilizer Is Still Fantastic As Farmers Take Advantage Of Surging Crop Prices
CITI: The Demand For Fertilizer Is Still Fantastic As Farmers Take Advantage Of Surging Crop Prices
Cijena žitarica raste zbog potražnje, ali i vidimo sušnog vremena, stoga ako vrijeme bude nepovoljno za žitarice cijena će samo rasti, prisjetimo se kada su bili veliki požari u Rusiji cijena pšenice je naglo narasla!
Najava sjednice Uprave, sjednice Nadzornog odbora i objave rezultata za prvo polugodište 2011. godine
http://www.zse.hr/default.aspx?id=36658
Objava rezultata u petak 29.srpnja 2011.
jos jedan pogled
Imam ptkm i ovaj graf nije savjet niti na kupnju niti na prodaju niti na bavljenje dionicama
jos jedan pogled
Imam ptkm i ovaj graf nije savjet niti na kupnju niti na prodaju niti na bavljenje dionicama
… hoće li biti ona čuvena " kreni gardo, bandu zgazi"
zanimljivo danas….bid mali, ask veliki a cijena ide gore….
@deluxe…prema tehničkoj analizi možeš staviti slobodno i vrh od 358 kuna kao jedan target i linija otpora….ono što će utjecati na ovu dionicu nije TA već rezultati koje firma bude objavila 29.-og…
a ono što do sada utječe je poboljšanje poslovanja, mogući jeftiniji plin od sljedeće godine, moguća privatizacija, moguća gradnja LNG terminala.
za mene je sve dobro preko 10 milja kuna….naravno da bih htio da to bude 28 ili više, ali vidit ćemo…