opet me obrisali po treći puta jer sam rekao da se priprema teren za veliki izlaz na 350…ili sada na 280-300..
ja ne izlazin ni teoretski ispod min. 400, ali iskreno, taj rast ne očekujem sa objavom izvješća za 2q nego vjesti o privatizaciji koja može biti za koji mjesec, ili možda za 2 godine … tako da se mogu računati kao ”dugoročni”, uračunavši da sam u toj dionici 3 godine mogu i još 2 ili 5 ako treba ..
jedino se nadam da neće biti inflacije kune u tom periodu da mi ne pojede svu dobit (-kamata koju sam mogao dobivati u banci za to vrijeme) [lol] [thumbsup]
[/quote]
inflacije neće i ne smije biti veća od 10% do ulaska u evropsku uniju…tako da ne trebaš brinuti…
Više 106-tica se pojavilo na asku, godišnji odmori…..?
Količina Cijena
106 203,48
106 203,49
100 203,50
200 203,60
32 203,90
106 204,00
106 204,50
106 ili 506 tako svejedno.
Osobno kada bih sa velikom kolicinom htio van, prodavao bih sa 106 komada, jer bi tada i dalje svi mislili da prodaju radnici
Jedino bi to išlo ako ne plaćaš proviziju….hm! Sam sebi……
pa ako prodaje preko recimo agram brokera, svejedno je prodavao jednom 1060 komada ilil 10 puta po 106. nema minimalne naknade, uvijek plaćaš 0,3 ili 0,4% od transakcije…
opet me obrisali po treći puta jer sam rekao da se priprema teren za veliki izlaz na 350…ili sada na 280-300..
ja ne izlazin ni teoretski ispod min. 400, ali iskreno, taj rast ne očekujem sa objavom izvješća za 2q nego vjesti o privatizaciji koja može biti za koji mjesec, ili možda za 2 godine … tako da se mogu računati kao ”dugoročni”, uračunavši da sam u toj dionici 3 godine mogu i još 2 ili 5 ako treba ..
jedino se nadam da neće biti inflacije kune u tom periodu da mi ne pojede svu dobit (-kamata koju sam mogao dobivati u banci za to vrijeme) [lol] [thumbsup]
[/quote]
Ma kakva kamata pobogu, kaj ne vidis da Svicarski franak samo raste i raste, pusti price da ce to uskoro stagnirati, jer EU je pred rasulom, bash razmisljam da kupim par 10k franaka (nemam za vise kad je sve smrznuto u dionicama ^_^) :-D.
inflacije neće i ne smije biti veća od 10% do ulaska u evropsku uniju…tako da ne trebaš brinuti…
[lol] [lol] Krive vjesti gledas, domace mislim. [lol] [lol]
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. REPUBLIKA HRVATSKA 822.346 24,61 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 137.572 4,12 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. BA KIĆ NENAD 83.010 2,48 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +2220
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 61.872 1,85 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 50.505 1,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 28.400 0,85 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 74,64
Stanje sa 15.07.11:
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. REPUBLIKA HRVATSKA 822.346 24,61 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 137.572 4,12 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. BAKIĆ NENAD 84.153 2,52 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 61.872 1,85 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 50.505 1,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 28.400 0,85 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 74,67
Dosta suplji bid danas. N B izgleda kupio sve kaj je htio?
Uglavnom, za desetak dana su rezultati i tad bi se trebao ostvariti tehnicki scenarij s targetom od 220-280kn (ovisno na kojem tocno otporu zapne, ovi iznad 280 nisu bas pretjerano vjerojatni).
Iako bih vise od svega volio da se desi takav, pa i jos bolji scenarij, budimo realni. Cak i uz jako dobre rezultate, mislim da je malo preoptimisticno ocekivati skok do razine od ili preko 280 kn. Mozda dugorocno do kraja godine ili u prvoj polovici iduce godine ako se zaredaju dobra izvjesca.
U slucaju dobrog FI, moje ocekivanje je skok do cca 230 kn (+/- 10 kn) i stabilizaciju na 215-225 kn.
Treba uzeti u obzir da je ljeto i da se jako malo investira u dionice, a i situacija vani ne ide u prilog bilo kakvom rastu.
Vec sama cinjenica da smo toliko rasli u zadnje vrijeme, a i da se PTKM drzi na cijeni od oko 200 kn dok indexi stalno padaju govori dovoljno o ocekivanjima u FI koja su vjerojatno vec ugradjena u trenutnu cijenu.
U slucaju loseg FI … Ne zelim ni pomisljati … Vjerojatno opet oko 130-150 kn. Makar, nekako sam optimist, pa mislim da ovo vise necemo gledati.
Posjedujem dionice PTKM i ovo nije nagovor na kupnju, a jos manje nagovor na prodaju. 🙂
Ako mirovinci ili jedna fizička osoba odluče jače kupovati sve je moguće, mali ulagači koji vjeruju u ovu firmu su odavno unutra, a novih nema (ili se rukovode činjenicom što ću kupovati sad po 200 kn kad nisam po 120kn) pa jedino jača kupnja velikih ili gore navedenih može dignuti cijenu u visine.
Odlična stvar je što nema jačkeg pritiska na prodaji.
Odlična stvar je što nema jačkeg pritiska na prodaji.
Ako nema kupnje, dovoljni su i radnički paketi da spuste dionice dokle god hoćeš, pa i na one spomenute razine između 130 i 150 kuna.
TRebalo bi definirati što je dobro izvješće, a što loše. Uprava i dalje procjenjuje da će godišnja dobit iznositi 5,7 milijuna kuna.
Prema tome, je li recimo gubitak od 30 milijuna kuna dobra ili loša vijest?
S druge strane, ako 2q bude i lipu pozitivan, meni će to biti bolje od očekivanja.
I naravno, pitanje je li neki krupniji investitor, koji je, pretpostavljam, podigao cijenu na 200 kn uletio zato što već ove godine očekuje izvrsne rezultate (primjerice, 60 milja kuna godišnje dobiti što je po meni prilično nerealno) ili ih očekuje tek iduće godine.
Dosta je ovdje nepoznanica zbog kojih je PTKM i dalje dosta rizična dionica.
Potencijal je nedvojbeno velik, međutim, i sadašnja Vlada nedvojbeno je nesposobna, a u njezinim je rukama većinski paket.
Velika stvar je smanjenje radničkih plaća za 10%, odnosno ušteda na tim troškovima od 20%. To govori da sindikalci imaju razumijevanja za firmu u kojoj rade, a govore i da je uprava sposobna povući velike poteze.
Mislim da smo svi mi dioničari PTKM-a izborom Jagušta imali više sreće od pameti.