Ne brinite, ne padamo zbog špekulacija da FI neće biti dobar nego padamo kao i sve u svijetu zbog Italije.
vladao je veliki strah….možda je završio…njemačke obveznice počele su padati nakon strelovitog rasta a i UNICREDITO SE STABILIZIRAO….da li je danas vrhunac euro krize to nitko ne zna….možda…
nema nikakve veze za hranom, jelom i potrošnjom gnojiva…a još manje sa PTKM
povećana kupnja danas je impresivna….
Ne brinite, ne padamo zbog špekulacija da FI neće biti dobar nego padamo kao i sve u svijetu zbog Italije.
Čudno…Italija se zeleni!
Uvijek kad ja kupim, dionica obavezno padne par % [lol]
Ja sam u pristojnom plusu (ušao na cca 155, pa dokupljivao, prosjek cca 169), tako da nema zime. A čekamo proljeće…
@delux,
može li update one vaše tehničke analize s probijenom gornjom linijom trokuta na 186?
Hvala
(+PTKM na 186,xx)
Može
Sasvim normalna korekcija za sada, moguce testiranje gornje linije trokuta.
tek padom ispod 180 kn ( na velikom prometu) vjerodostojnost ovog trokuta bi došla u pitanje
Posjedujem ptkm i ovaj graf nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju niti na bavljenje dionicama.
Može
Sasvim normalna korekcija za sada, moguce testiranje gornje linije trokuta.
tek padom ispod 180 kn ( na velikom prometu) vjerodostojnost ovog trokuta bi došla u pitanje
Posjedujem ptkm i ovaj graf nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju niti na bavljenje dionicama.
Hvala lijepa, cijenim vaše poznavanje tehnikalija!
Imam nove poglede za ptkm..
prošli puta sam totalno fulao, možda ovaj puta bude više preciznosti
Evo 2 pogleda.
hoce li biti tako, a tko to može znati?
Ovaj graf nije savjet niti za kupnju niti za prodaju ptkm
evo ih
dali neko moze obijasniti kako jaci dolar i slabiji euro utjece na poslovanje ptkm
tendencija je ako dolar jača da nafta, plin, gnojiva, bakar, zlato i cijene drugih sirovina padaju. Znači s jedne strane (rashodovne) je jačanje dolara pozitivno ali s prihodovne strane je negativno.
ako sirovine rastu to je općenito pozitivno ozračje jer svjetska ekonomija ide naprijed pa pada dolar ali rastu i cijene sirovina…ja bi rekao da pad dolara utječe pozitivno na opće poslovanje…..no to ne mora nužno značiti (dolar je rastao i krajem 90-ih u dot com mjehuru a ekonomija je bila išla naprijed….(cijene dionica i slično)….u 2007-8 dolar je padao a dionice i svjetska ekonomija rasli….
teško je definirati to…