da li se trenutno na ptkm tehnički vide neki signali koji ukazuju na nešto slično kao kod INE ?
@delux
da li se trenutno na ptkm tehnički vide neki signali koji ukazuju na nešto slično kao kod INE ?
Ono što ja vidim je napisano stranicu prije…tamo imaš moj graf odprije nekoliko tjedana
po meni je trend rastuci
imam ptkm i moji postovi i grafovi nisu poziv niti na kupnju niti na prodaju niti na bavljenje dionicama
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. REPUBLIKA HRVATSKA 822.346 24,61 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 137.572 4,12 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. BA KIĆ NENAD 83.010 2,48 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +2220
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 61.872 1,85 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 50.505 1,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 28.400 0,85 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 74,64
navjerojatna je činjenica da netko svaki afirmativni post ocijeni sa 1 a svaki negativistički ocijeni sa 100.
I to sada kad je sve jasno i kad je dionica narasla za cca 40% u kratkom roku i kad jedan jak igrač skuplja svom snagom, totalno mi je nejasno osim ako to netko (nekolicina ili netko sa puno nikova) namjerno i smišljeno radi odnosno okreće pilu naopako.
Ovo je moje mišljene i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ptkm -r-a ili bilo koje druge dionice na zse ili šire.
Imam interes da dionica ptkm-r-a raste.
navjerojatna je činjenica da netko svaki afirmativni post ocijeni sa 1 a svaki negativistički ocijeni sa 100.
i to ne da je jedan koji dijeli jedinice, ima njih desetak! izgleda da se petrica mnogima zamjerila??? [angry]
UN: Ako se do 2050. ne udvostruči proizvodnja hrane ljudi će još više gladovati
Autor/izvor: SEEBiz/VOA
Datum objave: 06.07.2011. – 04:26:12
NEW YORK – Ujedinjene nacije procenjuju da će do 2050.godine u svetu živeti 9 milijardi ljudi, a samim tim se mora povećati i proizvodnja hrane.
Prema najnovijem izveštaju UN svet će morati ulagati oko 1,9 biliona dolara godišnje, što je oko 3 odsto ukupnog svetskog proizvoda, ako želi povećati proizvodnju hrane kako bi se iskorenila glad bez nanošenja dodatne štete po prirodnu okolinu.
Ujedinjene nacije upozoravaju da će svetski poljoprivrednici morati udvostručiti proizvodnju hrane kako bi mogli zadovoljiti potrebe sve većeg broja stanovnika na Zemlji.
Najnoviji Svetski ekonomski i društveni pregled Ujedinjenih ncija navodi da će se svetska proizvodnja hrane morati povećati između 70 i 100 odsto do 2050. kako bi se moglo prehraniti oko 9 milijardi ljudi.
I to sada kad je sve jasno i kad je dionica narasla za cca 40% u kratkom roku i kad jedan jak igrač skuplja svom snagom, totalno mi je nejasno osim ako to netko (nekolicina ili netko sa puno nikova) namjerno i smišljeno radi odnosno okreće pilu naopako.
Ovo je moje mišljene i nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica ptkm -r-a ili bilo koje druge dionice na zse ili šire.
Imam interes da dionica ptkm-r-a raste.
Vidi se aktivnost udruženog pothvata, njima nije bitna kvaliteta posta već da je mišljenje kao i njihovo, ovo ocijenjivanje samo pokazuje koliko je cjelokupno društvo zaraženo degenizmom, ali meni je svjedno jer kriza me naučila koji postovi su ispravni a koji ne!
@bigboss….vidim da dosta emotivno shvaćaš ocjene…pusti to…ocjene možda možeš i promatrati kao COT report…kad su svi long cijena može da padne a kad su svi short cijena može da poraste…
isto je i kod ocjena….ako su negativne, to znači da ih daju drukeri koji stavljaju svoje naloge sutra ili danas i oće da kupe još dok je jeftino….
nema potrebe pisati svaki dan, ako firma napravi dobar drugi kvartal ( a za mene je dobar sve preko 10 milijuna kuna) biti će dobro i cijena će ići gore…..
Bolder
Po mom mišljenju utemeljenog na isustvu prave drukerčine na dolje stavljaju linkove o problemima i poteškoćama petrokemijske industrije a ne ocijenjuju sa jednicama, hm… sjećam se vremena kada se pisalo konstruktivno na ovoj temi 2007, 2008 i sl.
Međutim "totalno krivo " ocijenjeni članci unose zabunu kod većine novih članova i čine ovaj formu totalno "površnim i neučinkovitim" a svrha foruma je nešto naučiti a ne izvrtati i poigravati se informacijama, znanjem i zalaganjem.
Mislim da je ovdje nešto drugo po srijedi odnosno "kontra pila", a to je već stvar psihologije (o tome su napisane knjige)
[wink]
Bolder
Po mom mišljenju utemeljenog na isustvu prave drukerčine na dolje stavljaju linkove o problemima i …
evo i dokaza da ih možda nema deset ali su brzi: post je bio do prije par trenutaka bez ocjene, ja lupim stotku kad ono zajednica 50%. Dakle, jedan superborac je bio brži i dodijelio asa. Smiješno.
evo ispravka, sad je već na 26%, dakle moja stotka i još 3 asa.
…a ima li ovo smisla i veze sa ovim???????????????????????