http://trzistakapitala.wordpress.com/
Koncetriranje dionica 3
A ovaj s 722 komada bas kao zeli izaci, vec je mogo izaci na 204 od kad je poceo da je htio, ovo je samo namjerno rusenje, a mozda i zato sto sam ja kupio. Imam dojam cim ja kupim nesto odmah pada, imam osjecaj kao da sam ja sam na burzi i da je cijeli ovaj poslovni forum zapravo jedan fond koji zeli zaraditi novce na meni, e nece ici, ovaj put cekam, vratiti ce se to nazad na 206,50 ^_^.
A ovaj s 722 komada bas kao zeli izaci, vec je mogo izaci na 204 od kad je poceo da je htio, ovo je samo namjerno rusenje, a mozda i zato sto sam ja kupio. Imam dojam cim ja kupim nesto odmah pada, imam osjecaj kao da sam ja sam na burzi i da je cijeli ovaj poslovni forum zapravo jedan fond koji zeli zaraditi novce na meni, e nece ici, ovaj put cekam, vratiti ce se to nazad na 206,50 ^_^.
Moje mišljenje je da netko pazi na cijenu i da se rukovodi tehničkom anlizom tako da prethodni vrh ostvaren u jakom naletu prošle godine vjerojatno ili vrlo teško da će biti probijen prema dolje.
Usput daleko je izvješće za 2Q pa malo predaha nikome ne škodi.
Moje mišljenje je da netko pazi na cijenu i da se rukovodi tehničkom anlizom tako da prethodni vrh ostvaren u jakom naletu prošle godine vjerojatno ili vrlo teško da će biti probijen prema dolje.
[/quote]
Ne pazi se na tehničku analizu, ona se ne može "štimati"
Tehnička analiza upravo govori gdje je velika potpora ili velik otpor….
Pogledaj grafove americkih indexa prije 100 godina, kada ljudi nisu ni poznavali pojam tehnička analiza..vidjet ces da i tamo postoje potpore i otpori, postoje kretanja cijana po raznim obrascima, koji lako predvidjaju daljnje kretanje cijene.
Nema tog tehničara koji sve pogadja, ali poanta je u tome da se jako malo gubi kada se griješi, a jako puno zaradjuje kada se pogađa
[thumbsup]
[/quote]
Ne pazi se na tehničku analizu, ona se ne može "štimati"
Tehnička analiza upravo govori gdje je velika potpora ili velik otpor….
Pogledaj grafove americkih indexa prije 100 godina, kada ljudi nisu ni poznavali pojam tehnička analiza..vidjet ces da i tamo postoje potpore i otpori, postoje kretanja cijana po raznim obrascima, koji lako predvidjaju daljnje kretanje cijene.
Nema tog tehničara koji sve pogadja, ali poanta je u tome da se jako malo gubi kada se griješi, a jako puno zaradjuje kada se pogađa
[thumbsup]
[/quote]
Ne znam kolega ali znam da ljudi koji su najviše zaradili na dionicima za TA kažu da je beskorisna vi sigurno znate tko su ta dvojica.
Za PTKM na 140 vi ste vikali da ide na 70 ja se nisam sa vama slagao i kupovao sam bez obzira što me TA uopće ne zanima niti je gledam a ona je otišla na 210 im ja sam prodao, na 200 vi vičete da će gore ja mislim da neće, bumo videle rekli bi slepci.
Goran 8
Evo ti je moj pogled na ptkm od prije cca mjesec dana
http://www.poslovni.hr/forum/ptkm-petrokemija-dd-608-pg2671.aspx#post1176079
Cijena može testirati i 185, ali ptkm ima jak bullish patern.
Ovaj graf nija nagovor niti na kupnju niti na prodaju niti na bavljenje dionicama.
posjedujem dionice ptkm
Kolega upitnik
a kada smo se vi i ja to sreli pa da ste čuli moje vikanje?
Morali ste me negdje sresti ili cuti telefonom.
Dajte mi pokazite gdje ja to vicem da ptkm ide na 70 kn???
Ja nikada ne vicem.
Druga stvar, na 180 kn sam prije godinu dana napisao da ocekujem ptkm ispod 140 kn i ona je tamo pala.
za to kolega postoje postovi na ovome forumu…
Na 140 kn sam na temelju padajuceg trokuta projecirao pad na cca 100 kn , a kao sto vidimo, pogrijesio sam, no isto tako nisam nista niti izgubio.
Isto tako cu jos puno puta u zivotu pogrijesiti, ali i vjerojatno puno više puta i pogoditi kretannja na burzi. [thumbsup]
Potpuno je nebitno da li je trenutno cijena dionice 190 ili 210 kuna. To znači da je kapitalizacija oko 100 milja eura što je vrlo skromno za tvornicu ovakvog kapaciteta proizvodnje, kvalitete proizvoda i prodajnih mogućnosti. Trgujući tehnički može se zaraditi skromno u odnosu na zaradu koja će biti kad ovdje dođe prava vijest. A kad dođe vijest taj dan neće biti moguće kupiti ispod 4 znamenke.
Probajte se podsjetiti samo kad je negdje u svijetu otvorena nova tvornica za proizvodnju gnojiva.
To je prilično rijetko i zato nam je drago što baš ovakvu firmu mi imamo.
Potpuno je nebitno da li je trenutno cijena dionice 190 ili 210 kuna. To znači da je kapitalizacija oko 100 milja eura što je vrlo skromno za tvornicu ovakvog kapaciteta proizvodnje, kvalitete proizvoda i prodajnih mogućnosti. Trgujući tehnički može se zaraditi skromno u odnosu na zaradu koja će biti kad ovdje dođe prava vijest. A kad dođe vijest taj dan neće biti moguće kupiti ispod 4 znamenke.
Probajte se podsjetiti samo kad je negdje u svijetu otvorena nova tvornica za proizvodnju gnojiva.
Kolega itekako je bitno
tko je tehnički dobro baratao ako ništa drugo mogao je udvostruciti kolicinu dionica zadnje 2 god, pa i kad i ako ikada budu te 4 znamenke, imat ce duplo više
[thumbsup]
Kolega itekako je bitno
tko je tehnički dobro baratao ako ništa drugo mogao je udvostruciti kolicinu dionica zadnje 2 god, pa i kad i ako ikada budu te 4 znamenke, imat ce duplo više
[thumbsup]
[/quote]
Tako je ali da bi se to dogodilo moraš imati dionice a ne prodavati kad tehnički dosegne neki vrh.
Jel ponavljam jedna vijest ju može dići jako visoko, a to će se teško predvidjeti tehničkom analizom.
To je moje mišljenje.
Kolega itekako je bitno
[thumbsup]
[/quote]
Tako je ali da bi se to dogodilo moraš imati dionice a ne prodavati kad tehnički dosegne neki vrh.
Jel ponavljam jedna vijest ju može dići jako visoko, a to će se teško predvidjeti tehničkom analizom.
To je moje mišljenje.
[/quote]
ispravno je djelomicno…
no tehnička analiza može predvidjeti enorman porast cijene ( uzrok je nebitan)
recimo kod preuzimanja , uvijek postoje insajderi koji to znaju prije drugih, pa svojom aktivnošću na kupnji stvaraju tehničku analizu koja može nagovjestiti veliki rast.
recimo kod preuzimanja ine, ja ne vjerujem da je itko na forumu za to znao, no tehnička je na 1650 kn upravo ukazivala na velik rast …sto ce biti uzrok tom rastu sasvim je nebitno, tehničar se time ne zamara.