Situacija je potpuno logicna, ptkm je kronicni socijalisticki gubitas kao i brodogradilista, a cijena dionice joj je podignuta zahvaljujuci spekulatnskim igrama u kombinaciji s povoljnim odnosom cijene i knjig. vrijednosti. Kako stvari stoje vlada ce sljedece godine opet morati otpisivati dugove, jer sumnjam da ce vlasnik Ine kad ona posana (dijelom) privatna, a njeno poslovanje transparentno moci zatvarati oci pred petrokemijinim parmanentnim neplacanjem dugova.
Situacija je takva da takav dug više nitko neće otpisati, a ja bih to učinio posljedni. Da nema toliko radnika, lijepo zatvoriti vrata i reći, zbogom zauvijek.
igra živaca se nastavlja…nema prodaje do daljnjega, ipak se nalazimo na 70% knjigovodstvene vrijednosti..kolega beholder dali vjerujete u skoru privatizaciju ove tvrtke??
već sam pisao o tome, privatizacija petrice ovisti će o novom Zakonu o tržištu plina te o liberalizaciji energetike…onda petrica uz svoju osnovnu djelatnost postaje interesantna za nekoga sa energetskim aspiracijama.
Pazite ovo povećanje dugoročnih obveza s 228.113.000 na 294.737.000 kuna. Zar je to normalno?
da,da sada smo svi pametni a većina nas je (uključujući i mene)
kupovala ptkm i očekivala je od 250 do 300 kn….
malo su nas povukle svakakve (dez)informacije.
ko nam kriv !
….jel ima netko za posuditi cca 38.000 kn, da imam za Inu ?
valjda neće ispod 200kn?
b) sukladno godišnjim financijskim izvješćima Društvo u prethodnim godinama iskazalo nepokriveni gubitak, i to:
u 2002. godini u iznosu od 47.315.270,70
u 2003. godini u iznosu od 96.980.905,77
u 2004. godini u iznosu od 38.872.916,02
u 2005. godini u iznosu od 29.481.265,48
c) ukupno iskazani gubitak Društva od 1. 1. 2002. godine do 31. 8. 2006. godine (točka a) + točka b) 297.747.507,80 kuna.Utvrđuje se da je gubitak nastao uslijed objektivnih okolnosti zbog neplanirano dugih zimskih zastoja u snabdijevanju proizvodnje plinom. Ukupan gubitak od 297.747.507,80 kn pokrit će se pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala koje će se provesti smanjenjem nominalnog iznosa dionica Društva.
Sad pazi teoriju : sve do prošle godine gubitak se drastično smanjivao da bi ove odjednom i to u 3Q bio 89 milijuna ! a to se baš poklapa s oprostom duga koji će obuhvatiti sve do ovog 3Q.
I tako je lijepo država sama sebi poklonila 297 milijuna KN dionica petrokemije po znamo svi kakvoj cijeni ! I još će lijepo fondovi nakon ovakvog izvješća moći pokupiti dionice po smiješnoj cijeni ! Svi znamo da će dugoročno PTKM profitirati!! E dragi moji, država je u prednosti i fondovi jer ONI mogu čekati vrijeme radi za njih, a mali paničari koji žure za brzom zaradom lijepo gube i rasprodaju svoje portfelje….
Pa sad vi prodajte po 200…samo naprijed GO !
[smiley4]
Pa sad vi prodajte po 200…samo naprijed GO ! [smiley4]
Kako objašnjavaš ovaj enormni gubitak u ljetnom kvartalu?
kako se promjenila retorika , od prošloga tjedan ,
davorine, di ti kolega halela [smiley2][smiley2]
pozdrav
financijska izvješća u hrvatskoj i to još od državne firme ! c c c c….možda bi netko s velikim znanjem računovodstva mogao baciti koji post ?
, jer sumnjam da ce vlasnik Ine kad ona postane (dijelom) privatna, a njeno poslovanje transparentno moci zatvarati oci pred petrokemijinim parmanentnim neplacanjem dugova.
to sam i ja prošli tjedan govorio ,i upozoravao, samo šta su ,određene kolege imale pametnijega posla,
pisati insinuacije o meni , i nadasve , vrlo perfidno , vrjeđati.
bravo sync, to je na putu moga razmišljanja…napumpaj gubitke do daske jer će tako i onako država sve otpisati, a zajebi male dioničare… a ako netko misli da je PBZ dokapitalizacija bila nemoralna, ne znam štop će na ovo reći…ovo bi moglo završiti kao spliting samo što će mali dioničari ostati samo sa jednom splitanom dionicom, a drugu će im uzeti država…
kao što sam rekao još nisam napravio kalkulacije i očekujem nekoga ovdje da ih naprav pa da ja ne moram…ali treba vidjeti gdje smo mi u svemu tome i koliko će realno biti nekakav BV nakon svega ovoga…
kao što sam rekao većina nas se odavno iskrcala iz petrice (ni hakela se više ne javlja) a oni koji su ostali, nadam se da neće puno ispušiti…nadam se da će i dobiti ali za one koji su ulazili iznad 220 mislim da za sada nema šanse [smiley3]
Još nije ni podne, a već je prošlo više od 10.000 dionica sa prosječnom cijenom od 202,52 Kn, pa te dionice koje se prodaju mora netko i kupiti, čemu se nadaju oni koji sada kupuju na ovim cijenama ako su prognoze tako katastrofične – kupuju sada da bi sigurno bacili novac…, moš mislit…
Jako brzo ćemo vidjeti kuda ide ovaj brod…!!??