Plinacro: Prvi korisnici plinovoda očekuju se ove godine, ulaganje je isplativo!
U Plinacru tvrde kako projekt spojnog plinovoda predstavlja jedinstvene dijelove jedne cjeline – nacionalnog plinskog transportnog sustava RH. To znači da se ni jedan objekt koji je građen još od prvog investicijskog ciklusa pa sve do zadnjih objekata drugog ciklusa nije tretirao kao pojedinačna investicija za koju će se procjenjivati opravdanost gradnje, već je projektom smatran cjelokupni plinski transportni sustav. Takav je model uobičajen i u zemljama EU. Budući da je riječ o infrastrukturnim objektima, tvrde u Plinacru, tu investiciju treba promatrati u sklopu njezine važnosti i vijeka trajanja, što je razdoblje od 30 do 50 godina, pa je njezina opravdanost neupitna. Prvi korisnici spojnog plinovoda očekuju se ove godine, kažu u Plinacru, što je povezano s dinamikom i rokovima na koje takvi korisnici sklapaju ugovore o prodaji plina. Naši izvori pak tvrde da velikih kupaca, zbog kojih bi se isplatilo u plinovod upucati plin od deset milijuna kuna potreban za transport, nema na vidiku…
Jel to ovi u plinacru računaju na petrokemiju…?
zašto svi šute ??????????????????? Sinoć u dnevniku 3 ministar čobanković "pojašnjava " vladinu odluku ili prijedlog odluke o poklonu, zamjeni, prodaji dionica iz državnog portfelja. Gdje je Peyo da nam to malo pojasni, meni ovo liči na nešto što je on ovdje navodio. jesam li u pravu???
Pozdrav svima ! PPPPPPPPPPPPPSSSSSSSSSSSSSSSSSSTTTTTTTTTTTTTTT!!!! [pray]
Na ovo mislis?
Nisam ja baš zadovoljan tim kombinacijama, tko će procjenjivati koliko vrijedi ptkm i što ako to naprave dok je cijena mala da to utope u INU koja je sad prenapuhana? Neznam previše o tome ali znam da ako ima mogućnosti da nas zahebu da hoće.
nevjerujem da ce nas utopiti za malu paru kad im je svaka lipa potrebna pa pogledajte samo kako traze da se isplacuje dividenda od javnih poduzeca ocito da im skripi za svaku lipu ono sto mene svaki petak navacer obrauje su cijene gnoja na svjetskom trzistu prosli tjedan 420dolara a danas cemo vidjeti vrlo mi je bitan i outlook za q3 na svjetskom trzistu vidjet cemo sta Kina ima za reci pozdrav ekipi
Nisam ja baš zadovoljan tim kombinacijama, tko će procjenjivati koliko vrijedi ptkm i što ako to naprave dok je cijena mala da to utope u INU koja je sad prenapuhana? Neznam previše o tome ali znam da ako ima mogućnosti da nas zahebu da hoće.
[/quote]
Da su je htjeli utopiti, utopili bi je krajem 2006. odnosno početkom 2007. godine. Premijer je bio Sanader, ministar gospodarstva Polančec. Umjesto toga, dugovanja su pretvorena u vlasnički udio.
Petrica je prevelika da bi se netko s njom mogao zajebavati. Pa nije to Podravka. 😀 😀
[/quote]
… ne mislim ja ništa, samo sam prenio što sam čuo u dnevniku.danas je većina u remetincu ili u nekom drugom bajbuku onih koji su djelovali samoupravljački, znači mune ko mune, a kolektivna odgovornost. nadam se da toga više nema, ali….
raduju me ovakove vjesti sa proslotjednih prosijecnih 415dolara za tonu gnoju ovaj je tjedan skocila na 437dolara
Tu sam frende Tvrtko,ali ne smijem ništa komentirati dok ne budem siguran.Puno se toga priča a šta je prava istina nemam pojma.Trenutno je kod nas frtutma da glava boli,padaju glave na vrhu,i svi su se usrali za radna mjesta pa i slabo informacije dolaze.A ko išta saznam, a da to bude sigurno,odmah na forum, da svi budete upoznati.Maknuo sam naloge sa aska i ni ne razmišljam o prodaji.Pun sam ko šlep.
Bruxelles s Hrvatskom gradi novi plinski koridor
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=FE23CC70-D8E8-45D1-A625-B198F1710992
"…Stvaranje tog koridora trebalo bi, dodao je, potaknuti smanjivanje cijena prirodnog plina i električne energije te poboljšati opskrbu potrošača tim energentima, jer sadašnja situacija ide protiv njihovih interesa…"
Je li to istina da kod nas poljoprivrednici stajsko gnojivo upotrebljavaju u zanemarivo malim količinama?
http://danas.net.hr/svijet/page/2011/05/30/0086006.html?pos=n0
U svakom slučaju to treba iz higijensko-zdravstvenih razloga zabraniti. Neka svi uvijek i svuda koriste isključivo mineralna gnojiva.