Poštovane kolege
Ja sam se danas lijepo dokrcao, tako da, bar što se mene tiče, bez problema može krenuti rast ili pad koliko god želi.Mene kupnja PTKM više ne zanima.
Zadnji puta sam izašao skoro pri vrhu, malo ispod 180kn.
Sada me to više ne interesira.
Mislim da ću na duže vrijeme zaboraviti na tu dionicu, pa kako Bog da.
Pozdrav
Kolega, dopustite mi malo nostalgije glede Petričinih vrhova. Sanader, naš najbolji premijer ever, jednom prilikom u Dnevniku je najavio privatizaciju Petrice. Mislim da će idućeg dan skočila na 360 kn, neka me Mika ispravi ako sam pogriješio. Nisam tada prodao. Da se ponovno vratim, opet ne bih prodao, argumenti za hold su bili prejaki.
Problem PTKM-a je prevlik broj radnika. Uz dobru volju i poticajne otpremnine to se lahko riješi. Problem je i neefikasnost. Uz stručnu upravu i prostor za ulaganje i to se lahko riješi.
Prednosti PTKM u obliku brenda i pogotovo geografskog položaja, preživljavanje PTKM-a tijekom krizne 2010. godine i posebice utakmica po svim pravilima tržišta (tržišna cijena inputa i što je još važnije tržišna cijena outputa) su prednosti koje je nemoguće zanemariti.
Sve svoje gubitke iz 2010. godine Petrica može vratiti u samo jednoj godini. Ta godina sigurno neće biti ni 2011. ni 2012. ni 2013. Ali bit će je, i to je ono najvažnije.
Sjećam se Končara na 80 kuna, kada je poslovao sa sitnom dobiti, kada je proglašavan socijalističkim mastodontom. Jest, Ero je u to vrijeme brže rastao i bio je kvalitetnija investicija, ali bio je i Končar odličan.
E pa, Petrica je te fele. Da je mogla propast, propala bi do sada već triput. A ako ne može propast, onda može samo …
Cijene plina na spot tržištu 30% su jeftinije od Inine cijene. A Ini je itekako, pogotovo s obzirom na 60% domaće proizvodnje, u interesu zadržati Petricu pod svojim skutima.
Možda Petrica padne i opet na 140, možda ako bude burzovne krize padne i ispod toga, ali to je meni prilično neizgledan scenarij, odnosno izglednije mi je da polako naraste na 300. Neka to bude i za dvije godine, nije problem čekati.
Ode još jedna radnička…..106-tica.
Zadnje transakcije: Cijena Količina Iznos Datum
156,51 26 4.069,26 10.5.2011 10:44:18
156,50 80 12.520,00 10.5.2011 10:44:18
skida se polako i sa aska..mirovinci izgleda čekaju potvrdu poslovanja za drugi kvartal…prilično konzervativno…hahaha…mislim naravno…za malo žešći “okršaj”…
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 135.322 4,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 88.277 2,64 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 61.872 1,85 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 50.505 1,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 73,88
AZ tovari i dalje.Probili su 4% dionica i skupljaju sve što se nudi na ovim cijenama. Samo tako momci mislim da ćete ovdje debelo zaraditi za nas buduće penzionere.
živjeli
Poštovane kolege
Ja sam se danas lijepo dokrcao, tako da, bar što se mene tiče, bez problema može krenuti rast ili pad koliko god želi.Mene kupnja PTKM više ne zanima.
Zadnji puta sam izašao skoro pri vrhu, malo ispod 180kn.
Sada me to više ne interesira.
Mislim da ću na duže vrijeme zaboraviti na tu dionicu, pa kako Bog da.
Pozdrav
Kolega, dopustite mi malo nostalgije glede Petričinih vrhova. Sanader, naš najbolji premijer ever, jednom prilikom u Dnevniku je najavio privatizaciju Petrice. Mislim da će idućeg dan skočila na 360 kn, neka me Mika ispravi ako sam pogriješio. Nisam tada prodao. Da se ponovno vratim, opet ne bih prodao, argumenti za hold su bili prejaki.
Problem PTKM-a je prevlik broj radnika. Uz dobru volju i poticajne otpremnine to se lahko riješi. Problem je i neefikasnost. Uz stručnu upravu i prostor za ulaganje i to se lahko riješi.
Prednosti PTKM u obliku brenda i pogotovo geografskog položaja, preživljavanje PTKM-a tijekom krizne 2010. godine i posebice utakmica po svim pravilima tržišta (tržišna cijena inputa i što je još važnije tržišna cijena outputa) su prednosti koje je nemoguće zanemariti.
Sve svoje gubitke iz 2010. godine Petrica može vratiti u samo jednoj godini. Ta godina sigurno neće biti ni 2011. ni 2012. ni 2013. Ali bit će je, i to je ono najvažnije.
Sjećam se Končara na 80 kuna, kada je poslovao sa sitnom dobiti, kada je proglašavan socijalističkim mastodontom. Jest, Ero je u to vrijeme brže rastao i bio je kvalitetnija investicija, ali bio je i Končar odličan.
E pa, Petrica je te fele. Da je mogla propast, propala bi do sada već triput. A ako ne može propast, onda može samo …
Cijene plina na spot tržištu 30% su jeftinije od Inine cijene. A Ini je itekako, pogotovo s obzirom na 60% domaće proizvodnje, u interesu zadržati Petricu pod svojim skutima.
Možda Petrica padne i opet na 140, možda ako bude burzovne krize padne i ispod toga, ali to je meni prilično neizgledan scenarij, odnosno izglednije mi je da polako naraste na 300. Neka to bude i za dvije godine, nije problem čekati.
[/quote]
Poštovani kolega
iskreno zahvaljujem na na komentaru. Uvjek mi je drago pročitati sve što ima smisla, kao
i sve što se piše u dobroj namjeri. Povijesni vrhovi koje spominjete su mi poznati, mada u to vrijeme nisam ulagao novac na burzi, pa je eto ovo što navodim kao posljednji vrh cca 180 kn.
Nije mi cilj bio praviti se nešto extra pametan kako sam izašao pri vrhu,nego sam to spomenuo tek kao cijenu koja mi više nije interesantna za prodaju.
Vjerujem da je sve ovo što se otvara s novim mogućnostima nabave plina ono što je ovoj firmi
trebalo da se iz kroničnog postsocijalističkog gubitaša pretvori u jednu zdravu konkurentnu
tvrtku.
Eto, samo toliko.
Ima ovdje na forumu starosjedilaca koji imaju reći puno više i smislenije stvari na tu temu.
Znam da su ovdje već jako dugo i bilo bi mi drago i zbog njih da se ovaj potencijal Petrokemije ostvari u potpunosti i da naplate svoje vrijeme i vjeru u vrijednost ove tvrtke.
danas 3,38% u zeleno i nijedan komentar. nije ni forum šta je nekad bio [shocked]
a što ćeš pisati, vrtimo se između 156 i 165….malo se zatrejda i uzme par bureka i to je to, nema volje za daljnjim pumpanjem cijene [yawn]
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 135.572 4,06 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 88.277 2,64 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 61.872 1,85 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 50.505 1,51 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 73,89
Ovo sigurno nešto vrijedi kad ovakav gigant od fonda kupi samo 250 komada u jednom danu.
Ako se dobro sjećam ukupno vlasništvo Top Ten je bilo do nedavno 73,35 % a danas je 73,89……… [shocked]
Treba očekivati odličan 2q, potražnja je i dalje jaka, ipak su cijene u inozemstvu povećane, a i u RH…….
Ako se dobro sjećam ukupno vlasništvo Top Ten je bilo do nedavno 73,35 % a danas je 73,89……… [shocked]
73,15 do objave kvartalnog izvješća
Treba očekivati odličan 2q, potražnja je i dalje jaka, ipak su cijene u inozemstvu povećane, a i u RH…….
Na spotu cijena metričke tone -urea- 386 $ …. Skok od 15% od 1.4.
Cijena nafte od 1.4. pala 15%…. Samim time i sljedeće ugovaranje plina bi trebalo biti jeftinije…
Za sada sve ide u korist Petrokemiji…
Jedino bi trebalo paziti na domaću potražnju za gnojivom…
pozdrav… Nemam dionice PTKM_R-A….