Visoka neto dobit omogučiti će nam da praktički sva amortizacija ode u nove investicije. To bi značilo da se svake godine oko 100 milja kuna može utrošiti u popravljanje kondicije postrojenja, modernizaciju i zaštitu okoliša. To opet znači još veću efikasnost, pojeftinjenje proizvodnje i povećanje dobiti. Ili se jedan dio može koristiti za vraćanje kredita i stvaranje vlastitog obrtnog kapitala.
Savršeno obrazloženje mika,ipak smo mi malo duže u Petrici,nemam šta za dodati osim da realnu cijenu Pero nije nikad doživjele zbog hebene krize oli ti velikog potopa,a koja joj je realna cijena-za nekog 50 kuna,nekom treba i platiti da ju uzme,a za nas- neću reći pametnije nego hladnije glave i realnog razmišljanja- minimalna realna cijena nije ispod 500.A sad živi bili pa vidjeli.Mika ,Gorane ,Tvrtko…………..bravo.
Savršeno obrazloženje mika,ipak smo mi malo duže u Petrici,nemam šta za dodati osim da realnu cijenu Pero nije nikad doživjele zbog hebene krize oli ti velikog potopa,a koja joj je realna cijena-za nekog 50 kuna,nekom treba i platiti da ju uzme,a za nas- neću reći pametnije nego hladnije glave i realnog razmišljanja- minimalna realna cijena nije ispod 500.A sad živi bili pa vidjeli.Mika ,Gorane ,Tvrtko…………..bravo.
Koliko je sadašnja cijena nerealna govore slijedeće brojke. Kad bi netko danas kupio ptkm za 534.578.720 (zadnja burzovna cijena od 160 kuna) kuna uz ovakvu projekciju prihoda i rashoda koju nam sugerira izvještaj prvog kvartala stopa povrata na uloženi kapital iznosila bi 167%, a NPV 3,58 MLRD. kuna uz diskontnu stopu od 8%. To je suludo i jasno je da ptkm vrijedi puno, puno više. A to je od 1000 kuna pa naviše. Još jednom, sve ove kalkulacije su bez smanjenja cijene plina. A sa manjom cijenom plina od samo 10% priča oko ptkm postaje još interesantnija.
Prevedeno sutra prekrcaj iz dionica na kojima se puši,pa preći na ono šta radi.
PTKM=INA:4=1000 KUNA cca.Šta velite kolege na ovu formulu?
Sjajne su kvartalne brojke, pak, u dobitnika dana pretvorile Petrokemiju (ZSE:PTKM-R-A) koja je uzletjela 4,6 posto, na 160 kuna, uz tri milijuna kuna prometa. Najviša je to cijena ovih dionica od 14. travnja, a cijena je letjela sve do 164,89 kuna.
Da li je potrebno više??????????
Bog ti pomogao i ovakvim investitorima,ovo je trebalo biti u plus blokadi na otvaranju,a ask se gura koda mu je zadnje u životu………….ne kužim ove ljude,ili možda sam ja krešo.
Bog ti pomogao i ovakvim investitorima,ovo je trebalo biti u plus blokadi na otvaranju,a ask se gura koda mu je zadnje u životu………….ne kužim ove ljude,ili možda sam ja krešo.
ne bi me začudilo da je ask zapravo bid…svatko ko oće da skupi količine mora malo štopat cijene…
likvidnost cjelog tržita je mala, i ako si ti glavni kupac onda valja držati cijenu pod kontrolom…
Ne treba se previše sekirati zbog načina trgovanja..
Puno je bitniji ovaj preokret u poslovanju koji je očit
Dionica će rasti ako rezultati nastave u ovom smijeru.
Ovdje se kockice slažu polako ali zasad ide i bolje od mojih očekivanja..još kad krenu samostalno nabavljati plin..ovo će biti čudo od tvornice
A rasli mi 1% svaki dan mjesecima ili u danu 100% meni svejedno..možemo i pasti malo ako baš moramo..koga briga
Očito ima prodavača i na ovim razinama pa nek prodaju.Vjerujem da bi tek promjene u top 10(ako ih bude bilo) mogle malo snažnije potaknuti rast ili ga možda uštopati malo(ako bude kontra od očekivanaja).
A ako stvarno kupuju oni za koje mislimo da su počeli u petak kupovati(mirovinci) skoro pa sigurno nam slijedi daljni rast IMHo
Meni ovo više vuče na braniteljski fond. Ionako za penzionere imaju već par sitnih trikova prije izbora. Ako im uspije……..
ma sve je jasno, čim se pojavi afirmativni post, fasuje 2 do 3 asa, koji jadnici majko moja. Mogu ga oni štopati još koji dan, mjesec, godinu ali nakon toga – ja sam bogat čovjek. Ovo je sigurnije od THT dividende.
Hvala unaprijed na asevima.
Sve ok dečki,čini se da PTKM ide na bolje…samo uvijek nekako uspiju zaj…. stvar i na kraju bilježe gubitke.Ne znam,dok je god politika tu prisutna ja ću i dalje biti oprezan.
Ne sikirajte se ,dok ljudi dijele po bidu neće niko od nas kupovati skuplje.Tek kad ask nestane šta će biti uskoro mi letimo jako visoko za današnje pojmove.Uzmite si da se ask makne do 200………pa na primjer fondovi se trgnu,a već im je vrijeme,jer kako raspolažu sa našom lovom nećemo imati ni za kruh……….sve skupa PTKM ode puno puno više od nominale od koje smo tako blizu ,a tako daleko.Ali već sutra………..ja kupujem i dalje.