PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znači da su već duplo prebacili plan.[smiley2] Ja sam se svojih dionica riješio čim su počele najave o poskupljenju plina. Ako se to ostvari, nema toga tko ih može spasiti. Pozdrav

tko se nije skrio magarac je bio [smiley1]

I nije tako značajno, ako se sjetimo koliki je gubitak imala INDG pa nije propala, a kod PTKM su neke druge okolnosti koje joj idu u prilog.
Kako je ovo državna firma, sve je to jako dobro smišljeno i mislim da ne odražava stanje. Moguće je da se želi na taj način rušiti cijena na tržištu i pokazati bilancu onakvom kakvom se želi da bi se to ostvarilo. Isto je i s INOM gdje imamo također lošiji rezultat, naravno, da te dvije firme nisu za usporedbu, ali imaju istog vlasnika.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Za ovo će sigurno netko odgovarati u Petrokemiji , kako su mogli napraviti 62 miliona kuna gubitka u 3. tromjesječju , a u istom razdoblju lani dobit od 1,8 miliona kuna!?

I to još u ljetnim mjesecima??

Ako neće biti sjeće glava , onda postoji jedino drugo moguće objašnjenje – sve je sa razlogom , o kojem ne bih ovom prilikom…[smiley8]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

mislim da ste na dobrom tragu kolega Plavi…ali ovaj pristup od strane uprave : tko jebe naše male dioničare je skandalozan…fuj!
[smiley5]

BV (knjigovodstvena vrijednost) 279,47
EPS (Zarada po dionici) -34,50 kn
Dividenda prethodnog razdoblja 0,00 kn
(P/BV) tržišna/knjigovodstvena cijena 0,75
(P/E) (tržišna cijena/zarada) -6,09
(Dy) Dividendni prinos 0,00%
P/S 0,43
Današnja cijena dionice 210,00 kn

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Ovaj scenarij rušenja cijene je već viđen – samo da se jeftino dokupi… kao: nismo znali za rezultate do jučer

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Skupština ide 7.12. i tamo će se raditi vratolomije koje si još nisam mentalno posložio [smiley2]…smanjenje kapitala, pa denominacija dioinica, pa sve u rezerve, pa taj veliki minus državi…uglavnom dosta konfuzno [smiley2]

samo za one koji su u petrici to znaći da treba izdržati do 7.12.

pa o tome sam jučer pisao!!!! Što lošija firma biti će veća zarada!!!

igra živaca se nastavlja…nema prodaje do daljnjega, ipak se nalazimo na 70% knjigovodstvene vrijednosti..kolega beholder dali vjerujete u skoru privatizaciju ove tvrtke??

Meeni je samo jedno žao, što nisam sačekao sa dokupom do danas, ja juče ulupao sve na 210..[smiley3]

Ostvareni gubitak uzrokovan je zastojem u zimskim mjesecima zbog nedostatka plina, nedovoljnim isporukama plina u vrijeme proizvodnje (supstitucija plina skupim lož uljem u energetskom dijelu) kao i povećanjem cijena osnovnih sirovina (plin, lož ulje, kalijev klorid, ulje za čađu).

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Rezultati su loši, treba izgubiti 85,3 mil kuna u 9 mjeseci. Stvarno mislim da će 2007. biti ključna za preživljavanje ako cijena plina ode na 1,00 kunu. Ne znam zašto je čudno rušenje cijene uz ovakve rezultate i ovakve trendove.

New Report

Close