PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Isto pitanje bih postavio i ovdje kao i na ini

DA li država ulaskom u EU ili do ulaska u EU mora privatizirati tvrtke u svom vlasništvu, tj smanjiti svoj udio na 25 % ili ne mora…

Nigdje ne mogu naci nešto konkretno u vezi toga, pa ako neko zna nek objasni.

… kolega vas to ionako ne interesira pa ne gubite vrijeme na ovoj "dijonici"AAAAAAAAIIIIUUUUOOOEEE, kao jelena rozga !
[/quote]
u pravu ste kolega
mene ne zanima petrokemija, ali me zanimaju druge tvrtke koje se u drzavnom vlasnistvu, a kako se na ovoj temi vec godinama piše o privatizaciji, mislio sam da ste vi petrokemijaši dovoljno upuceni u te stvari , pa zatrazio malu pomoc od vas…

hvala lijepo i najte kaj zameriti [yawn] [bye]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Isto pitanje bih postavio i ovdje kao i na ini

DA li država ulaskom u EU ili do ulaska u EU mora privatizirati tvrtke u svom vlasništvu, tj smanjiti svoj udio na 25 % ili ne mora…

Nigdje ne mogu naci nešto konkretno u vezi toga, pa ako neko zna nek objasni.

… kolega vas to ionako ne interesira pa ne gubite vrijeme na ovoj "dijonici"AAAAAAAAIIIIUUUUOOOEEE, kao jelena rozga !
[/quote]
u pravu ste kolega
mene ne zanima petrokemija, ali me zanimaju druge tvrtke koje se u drzavnom vlasnistvu, a kako se na ovoj temi vec godinama piše o privatizaciji, mislio sam da ste vi petrokemijaši dovoljno upuceni u te stvari , pa zatrazio malu pomoc od vas…

hvala lijepo i najte kaj zameriti [yawn] [bye]
[/quote]

… kolega da ja to znam, to bih podjelio ne samo sa Vama, nego sa svimoa ostalima. Znati ili nagađati, pogađati nije isto. Nije problem što to ne znamo nas dvojica, nego možda ni oni koji bi trebali znati. Ali kad čitaš između redaka onda možda nešto znaš, ili kao kaže tata ćiro "šine utvaram si da znam". Ma dobar si ti, samo voliš narodnjake i cajke AAAAIIIIOOOOEEEUUUU…

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Gdje je onaj macan sa 3000 komada sa bida.Evo sad imaš cijeli ask odnosno prvih 20 -2636 komada sa prosjekom 162,31.Gdje su ti sad muda?

peyo

cca 1000 po asku,lijepo ali ajmo još,da se vidi šta će uprava reći,a ne kao prošlo ljeto kad se pumpalo a bez blokade.

peyo

Da samo dovršim šta sam htio reći,odnosno zaboravio napisati.Na blokadu uprava se izjasni,potvrdi ono šta već znamo ali tad znamo 100% i onda je put preko 200 čist ko suza.

peyo

Da li se to samo meni cini ili vidim jedan rastuci trokut od pocetka 2009 godine do danas, u rasponu od 60 do 180/190kn? Istina je da bi mu gornja linija mogla biti i malo ljepsa, no cini mi se kako formacija ipak zadovoljava oblik u dovoljnoj mjeri.

Ono kaj nam taj trokut zapravo govori je da bi u slucaju proboja 180/190kn formalni target bio oko 300. Medjutim s obzirom na dosta jaku zonu otpora u rasponu 260-320, mogao bi zavrsiti bilo gdje unutar tog podrucja…

Da li se to samo meni cini ili vidim jedan rastuci trokut od pocetka 2009 godine do danas, u rasponu od 60 do 180/190kn? Istina je da bi mu gornja linija mogla biti i malo ljepsa, no cini mi se kako formacija ipak zadovoljava oblik u dovoljnoj mjeri.

Ono kaj nam taj trokut zapravo govori je da bi u slucaju proboja 180/190kn formalni target bio oko 300. Medjutim s obzirom na dosta jaku zonu otpora u rasponu 260-320, mogao bi zavrsiti bilo gdje unutar tog podrucja…

Za moj ukus previše odstupanja od trokuta..
Probajte preciznije vući linije.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Evo jedan optimistican pogled (za one koji posjeduju PTKM-R-A).

Duplo dno. U slucaju proboja 177 target 215.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Za moj ukus previše odstupanja od trokuta..
Probajte preciznije vući linije.

Da, slazem se da je trokut daleko od idealnog, gornju liniju mu je vrlo tesko nacrtati jer je to u biti pojas otpora vise nego linija. Zato ni ne tvrdim da je formacija pretjerano cvrsta, medjutim i takve nekad znaju imati ishod kakav bi se od njih ocekivao, iako ne tako cesto kao one ciste.

Dečki moji hvala na grafovima ,a ove silne jedinice govore da ste u pravu.Evo nadovezivanje na grafove je sami ask,koji se drži fantastično,sa jako malim propadanjem.95 % je bilo po asku,i mislim da je PTKM novi hit na ZSE.A ako ćemo pravo,ona nikad nije pokazala svoju pravu vrijednost,jer je došla u veliki potop.A sada koliko joj je realna cijena,nemam pojma,ali da će potegnuti-hoće sigurno.A i nakon dugo dugo vremena pozitivni rezultati koji se moraju odraziti na cijeni dionice.Neću o cijeni bit će ovoliko ,onoliko,ali da ima raketu ispod sebe i to upaljenu to je sigurno.Čekam ovo već dugo i dokupljujem stalno po malo,a sad dolazi kulminacija.SRETNO.

peyo

Jučer smo ponovno imali prilike vidjeti suzdražnost investitora i nesklonost bilo kakvom riziku. A prilika je bilo. Jučer smo na ovom mjestu upozorili na Petrokemiju (ZSE:PTKM-R-A) i premijerkin posjet koji je bio puno više od pukog protokola. Tko je pažljivo čitao izvješća, mogao je doznati puno toga pozitivnog o poslovanju kutinske kompanije. U prvom tromjesečju ove godine Petrokemija iskazuje dobit, a važan je i podatak o jačanju domaćeg tržišta za otprilike 30 posto.

Predsjednik Uprave Petrokemije Josip Jagušt rekao je da raste prodaja na domaćem tržištu, što govori o oporavku poljoprivrede. Prošle godine Petrokemija je, po njegovim riječima, ostvarila i značajan izvoz od 850 tisuća tona, što joj je omogućilo da uredno izvršava svoje obveze bez kašnjenja s plaćanjima.

Neki su kupci jučer već stigli poentirati i podići cijenu 6,2 posto, na 150 kuna. Danas ćemo vidjeti ima li snage za nastavak skoka. Kako god bilo, do najviše ovogodišnje zaključne cijene od 175 kuna (ostvarene 17. siječnja) još je prilično dug put.

Da se nadovežem-sutra je pozitivna blokada na 175 kuna,tako da taj dugi put i nije tako dug.Ali pričekajmo sutra.

peyo

Novi cjenik od 01.04.2011.
http://www.petrokemija.hr/Portals/0/Cjenici/Cjenik01042011.pdf

Koliko vidim korekcije su sljedeće:

UREA +5%
KAN +12%
UAN +12%
NPK 15-15-15 4%

Znači li to da je Vlada popustila uzde pa će petrica i na domaćem tržištu poslovati po tržišnim principima?

ako smo u prvom kvartalu imali dobit od 36 milja, a imamo i ovakvo povećanje cijena za II.kvartal (uz istu cijenu plina, koliko je meni poznato cijena je ista za cijelu godinu) onda drugi kvartal mora biti još i bolji jer u 1. kvartalu firma je skoro cijeli siječanj bila u remontu..a sada imamo proizvodnju bez zastoja i više cijene…

New Report

Close