PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Što reći nego konačno. Jedva čekam da istresem ovo sranje po 200kn. Kupovao sam davnih dana kada su poslovali solidno, book bio 400kn, a onda malo po malo pojeli sami sebe. Mislim da je sada book oko 200 i rado bi se riješio toga, može i izvan burze 🙂

Jadranka u iznenadnom posjetu Petrokemiji, a potpredsjednik Vlade na razgovorima u Gazpromu.
Koliko je to sve slučajno možemo samo nagađati. Istovremeno kažu neki da je problem sa talijanskim plinom i da se ponovno okrećemo Rusima. U svakom slučaju i uz monstruozne cijene plina neka dobit se kaže. Što će tek biti kad uskoro dobijemo jeftiniji plin možemo samo pretpostaviti.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

U prvom kvartalu ove godine Petrokemije je ostvarila dobit u poslovanju od 36 milijuna kn.
Vaš link

U prvom kvartalu ove godine Petrokemije je ostvarila dobit u poslovanju od 36 milijuna kn.
Vaš link

e ovo je već veliko iznenađenje i ovo mora gadno odjeknuti. U jednom kvartalu ovakva dobit sugerira strašne stvari u budućnosti. S ovakvim rezultatima ne treba nam niti strateški partner. Tu još ima sigurno i 25 milja amortizacije i cijena dionice mora preko 500 kuna u ovoj godini.

živjeli i pozdrav vrijednim radnicima u Kutini koji nas jedini nisu nikad iznevjerili.

Također, kaže se da je jedan dio današnjeg sastanka bio zatvoren za javnost. Ako se neke stvari pokažu točnima uskoro će se ovdje dimiti kao u preriji. Do tada uživajte.

Vaš link

Iznimna vijest
Žao mi je samo što smo to morali saznati na ovakav način
Bilo bi primjerenije da to saznamo u trenutku objave kvartalnih rezultata
Na šta ovo liči…je li ovo nekakav insajd info ili šta?
I šta im znači dobit u poslovanju?Nadam se da je riječ o neto dobiti..to bi bilo sjajno.

sijem žito raste grahorica

Vaš link

evo ovako…tijekom dana kada još nije bila poznata točna brojka nego je samo spomenuta dobit nisam mogao vjerovati i bio sam jako iznenađen…jer u prvom kvartalu firma praktični stoji jer je u remontu i nema proizvodnje…sad je pitanje a to će izvještaj vidjeti da li postoje neke rezervacije ili izvanredni prihodi iz rezervacija koji su donijeli ovakav rezultat…sve u svemu…nakon objave "dobit" rekao sam sam sebi "to je sigurno riječ o milijun-dva, samo blebeću političari, a dobit od lipe je njima opet dobit i to će razglasit na sva zvona, makar bila i lipa"…ali sada kada se radi o iznosu od 36 milijuna kuna zaista ne mogu vjerovati…jer je prvi kvartal uvijek bilo oko nule i u boljim godinama ako se ne varam….ali da budem siguran provjerio sam na zse.hr i dobio sljedeće:

2011: 36 milijuna
2010: -36 milijuna
2009: 3 milijuna kuna
2008: -28,7 milijuna
2007: 2 milijuna kuna

treba imati na umu da su 2007 i 2008 bile godine "debelih krava" (po žargonu Čaćića danas u dnevniku) sa 25 milijuna dobiti u 2007 i 56 milijuna kuna dobiti u 2008.g. a 2009 (gubitak 267 mil.) i 2010. godina (gubitak od 136 milijuna kuna) su bile godine "mršavih krava"…

zaključak: ako smo u godini "debelih krava" imali 28 milijuna gubitka i 2 milijuna dobiti….onda ova 2011.godina mora biti godina "izuzetno debelih krava" jer smo imali dobiti od 36 milijuna kuna u prvom kvartalu. i to je očito veliki preokret u poslovanju.

ova je burza smjesna ja samo kazem da bi se krava bolje prodala za zenidbu mora biti debela.

Vaš link

Iznimna vijest
Žao mi je samo što smo to morali saznati na ovakav način
Bilo bi primjerenije da to saznamo u trenutku objave kvartalnih rezultata
Na šta ovo liči…je li ovo nekakav insajd info ili šta?
I šta im znači dobit u poslovanju?Nadam se da je riječ o neto dobiti..to bi bilo sjajno.

[/quote]

iz prijašnjih izvještaja "dobit iz poslovanja" im je bila "neto dobit"
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/PTKM-fin2009-1Q-NotREV-N-HR.pdf

Pretpostavljam da je to EBIT, i to je dobro, jako dobro, nema veze za sada kolika je točno neto dobit.

Kako je počelo sa neuobičajeno visokom dobiti u Q-1 a izborna je godina može se očekivati nastavak sve veče uspješnosti tokom godine.
Sada će biti moguće i
– nabaviti jeftiniji plin
– ostvariivati dobit iz kvartala u kvartal,
– povečati domaču prodaju još više, povečati izvoz,
– možda će za te potrebe biti i kakva "dividendica",
– kombinacija sa nekim pripajanjem ili strateškim partnerom.
Tome služe "zatvoreni" djelovi sjednica!

Kutina sa okolinom iz koje dolaze zaposleni (računajuči sa obiteljima, naravno) značajan su izborni adut za svaku stranku. Može biti i presudan u političkim konstrukcijama………..

marcello

Čestitke svim dioničarima PTKM !

Želim vam lijep kontinuiran rast – jer vi ste to zaslužili [smiley].

Nemam PTKM, mada sam je imao dosta dugo i prilično uspješno izašao.
Sada vjerujem da je vrijeme za jedan ozbiljniji rast, ali na žalost nemam baš
slobodnog novca da se upustim u današnje hvatanje prodaje.

Srtno vam bilo !

New Report

Close