vani je već 2 tjedna korekcija
urea fob yuzhnyy 325$
urea fob romania 375$
i još bi neko vrijeme trebalo biti na ovim razinama.
http://www.fertilizerworks.com
Zanimljivo:
Zadnje transakcije: Cijena Količina Iznos Datum
149,29 23 3.433,67 22.3.2011 15:55:45
146,50 17 2.490,50 22.3.2011 15:55:45
146,49 10 1.464,90 22.3.2011 15:55:45
144,00 63 9.072,00 22.3.2011
Vjerujem da će opet veliki igrači podignuti PTKM-R-A prije izvješća, tako je bilo nekoliko puta u zadnjih 2 godine.
Rezultati su bili negativni , pa negativniji, pa katastorfalni ali dionica je divljala prema gore.
Baš me je briga da li je rasla na temelju funadamata, šepekulacija ili nečijeg gušta, važno je da rasla i da raste.
Nekad sam se zamarao sa FI, P/E P/B i sl. Danas me totalno briga, bitno je da dionica raste i to je to.
….u dnevnik 3 …. putin dolazi u posjet srbiji između ostalog da potpišu ugovor o gradnji velike tvornice umjetnih gnjojiva… pozz
[wink] [thumbsup]
….u dnevnik 3 …. putin dolazi u posjet srbiji između ostalog da potpišu ugovor o gradnji velike tvornice umjetnih gnjojiva… pozz
…neka, neka valjda će netko i reći kolko evra ,(ne patricka evru), treba za takav poduhvat !
…neka, neka valjda će netko i reći kolko evra ,(ne patricka evru), treba za takav poduhvat !
[/quote]
Točno, B. Lacmanović je u Dnevniku 3 jučer izjavio da Putin dolazi u Srbiju:
. potpisati ugovor o Južnom toku i
– ugovor o izgradnji "velike" tvornice umjetnog gnojiva.
Znači da rusima postaje (ostaje) prioritet da svoje izvore plina što bolje naplate kroz stvaranje finalnog proizvoda veče vrijednosti.
Koliko će to utjecati na PTKM i eventualno udruživanje sa INA-om ili nekim drugim vlasnikom plina, vidjet ćemo. Uostalom Hrvatska raspolaže sa 70% vlastitog plina (a može i više). Da ga znamo pametno unovčiti, ostatak od 30% bio bi badava……..
evo trazim vijest po srbskim portalima i nigdje se ne spominje tvornica gnojna nego naprotiv kukaju za neku kredu od 800mil.dolara koji su im rusi trebali dati pa nista i spominje se juzni tok i da ce izgradnja kostati 24milirde eura te da ce prolaziti 63milijarde kubikA GODISNJE PA TO TREBA POTROSIT sve mi je to nekako napuhano mislim da ih je zapad opet naguzio sto se tice libije pa su ljuti.Da rezimiram ako ce se graditi volio bi vidjeti cijenu i kolicinu kao i rok pocetka i zavrsetka izgradnje a to da ce plin teci djaba cisto sumnjam mozda nesto jeftinije ali to su Rusi koji ce spiskati 24MILIARDE eura Pitanje je i isplativosti Juznog toka za to treba puno potrosaca.I da otvoren je Plinacrov konekcijski plinovod pa nema zakupaca za sada ali po isteku PTKM ugovora biti ce interesanata jer na Spot trzistu je cijena plina 38pct jeftinija nago ju sada INa lifra nama.Prije bi se brinuo ali sada neka Rusi svoj plin prodaju skuplje kome hoce mi cemo ga imati uskoro za izvoz.
ovo je samo najava u hrvatskim medijima…
Diplomatski izvori uvjeravaju nas da nikakvog zahlađenja odnosa nema. Putin putuje u Ljubljanu, koja je ovom zgodom njegovo glavno odredište, gdje će »Gazprom« i slovenski »Geoplin plinovodi« potpisati ugovor o osnivanju zajedničke tvrtke za dio plinovoda Južni tok kroz Sloveniju, a predviđeno je i potpisivanje tridesetak bilateralnih sporazuma i protokola. Nakon toga bi se Putin trebao kratko zadržati u Srbiji, gdje Rusija ima velike poslovne interese, a ovom će zgodom biti potpisan ugovor o izgradnji velike tvornice umjetnog gnojiva. Putinu namjeravaju uručiti počasni doktorat beogradskog sveučilišta.
http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Svijet/Putin-dolazi-u-Ljubljanu-i-Beograd-ali-zaobilazi-Zagreb
ETO JA I DALJE TRAZIM ALI TO JE VELIKA INVESTICIJA A NE NAJDEM NI NA JEDNOM SRBSKOM PORTALU TU VIJEST
i da ako je tvornica nova pa velikih kapaciteta ajmo reci 2mil tona godisne pa brate takve se neprave ispod 800-900mil eura valda bi neki ozbiljniji srpski list to preneo vjerujem prije ulaganje u azotaru Pancevo ali ona me ni najmanje nebrine