ima više na ovoj stranici; http://www.mingorp.hr/UserDocsImages/INDUSTRIJA-pdf
ak vam ne otvori probajte pješke ko ja uguglajte plan investicija petrokemije za 2011 i pod industrija privatni sektor(meni je 3 po redu). i doslovce piše da če se višak električne energije evakuirati u EES RH. inače investicija vrijedi 100mil ojra i u predinvesticijskoj je fazi kaj god da to znači.
to je izgleda "Jacina" investicija..(stalno mi odzvanja u ušima ona njena izjava: "rast BDP-a ove godine će biti 1.5%, a zbog ovih mojih investicija mogao bi biti još i veći."…
to je tek studija, a što će biti vidit ćemo…ako se napravi, to će vjerojatno biti investicija HEP-a u nekom aranžmanu sa petricom…sve u svemu dobro, sigurno će povećati vrijednost firme…čitaj: mladu ćemo bolje udati:)
Ako smo realni to znači da će kune kojima je struja plaćena proizvedena na kogeneraciji u aranžmanu HEP-Petrokemija stići za otprilike 7 godina. Možete pričati da pretjerujem ali to su vam energetske suglasnosti, građevinske dozvole, financiranje i operativna organizacija i to za 2 tvrtke u državnom vlasništvu, a na ovome rade već duže to su dogovorili još Mesarić i Mravak.
Ako smo realni to znači da će kune kojima je struja plaćena proizvedena na kogeneraciji u aranžmanu HEP-Petrokemija stići za otprilike 7 godina. Možete pričati da pretjerujem ali to su vam energetske suglasnosti, građevinske dozvole, financiranje i operativna organizacija i to za 2 tvrtke u državnom vlasništvu, a na ovome rade već duže to su dogovorili još Mesarić i Mravak.
… realost (činjenica) je ta da su otišli Mesarić i Mravak, sve ostalo je budućnost koju će možda promjeniti ministar za investicije Milošević koji je također realnost!Pitanje je samo hoće li imati vremena ?
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/PTKM-fin2010-1Y-REV-K-HR.pdf
Planom poslovanja za 2011.g. predvidjeno je ostvarenje dobiti od 5,2 mln kuna, pod uvjetom da
se uspije ostvariti planirane tržišne rezultate. Ocjena je Uprave Petrokemije d.d. da sadašnja
tržišna situacija – rast cijena svih najvažnijih sirovina, ali i cijena mineralnih gnojiva na
svjetskom tržištu, sukladno rastućoj konjukturi i porastu cijena hrane, ulijeva optimizam u
poboljšanju poslovnog rezultata.
Neće ništa prodavat HEP-u jer to nije zakonski regulirano. Ako će mu davat struju davat će ju doslovno tako, darivat će ju u sistem, gratis, nažalost.
Petrica će imat korist jer će dio novaca koje sad plaća HEP-u ostajat u firmi.
Griješiš.
Vaš link
[/quote]
Gdje tu molim te išta piše o prodaji struje HEP-u.
U RH je jedini strujni bog HEP i on od nikakvih koogeneracijskih postrojenja i energana koje su si firme sagradile za svoje potrebe ne kupuje struju i ne prebija razliku viška koju mu ovi puste u mrežu.
Dragi HEP jedino uvozi struju izvana. Doma je monopolist i svi moraju plesati kako on svira.
Gdje je nestao onaj tip što je prije mjesec-dva svakodnevno lupetao i pisao kako privatizacija samo što nije započela i dionica samo što nije došla na 200 kn, a INA samo što nije opet preuzela Petrokemiju i šta-ti-ja-znam šta sve nije nadrobio ?
Griješiš.
Vaš link
[/quote]
Gdje tu molim te išta piše o prodaji struje HEP-u.
U RH je jedini strujni bog HEP i on od nikakvih koogeneracijskih postrojenja i energana koje su si firme sagradile za svoje potrebe ne kupuje struju i ne prebija razliku viška koju mu ovi puste u mrežu.
Dragi HEP jedino uvozi struju izvana. Doma je monopolist i svi moraju plesati kako on svira.
[/quote]
Ti ili si nezainterisiran za temu ili namjerno širiš dezinformacije. Da si malo proučio zakone bilo bi ti jasno o čemu se radi, tako da s tobom nema smisla raspravljati.
Za ostale koje zanima:
Vaš link
Članak 3.
Pravo na poticajnu cijenu stječe proizvođač električne energije koji koristi obnovljive izvore energije, odnosno kogeneraciju za proizvodnju električne energije pod uvjetom da je:
1. ishodio rješenje o stjecanju statusa povlaštenog proizvođača električne energije sukladno članku 8. stavku 2. Zakona o tržištu električne energije te
2. sklopio s operatorom tržišta ugovor o otkupu električne energije sukladno članku 30. stavku 1. podstavku 9. Zakona o tržištu električne energije.
Za detalje možete proučiti vezane zakone i pravilnike.
Watchman, upravu si.
Struju HEP-u možeš prodavati i kao privatna osoba, samo malo je takvih jer je skupa investicija da naslažeš solarne panele pa da se isplati.
Evo u Osijeku ima Energetska kuća pa vidi, naravno financirana iz EU.
http://dalje.com/hr-hrvatska/foto–kuca-koja-stvara-struju-i-prodaje-je-hep-u/207450
Kol.pazite se igrača,,,iako nevidim razlog za optimizam bar 2 tjedna na ovoj dionici,,,,pozdrav nadam se da sam popravio prosjek [wink]
Čitam u jutarnjem o diokiju i izvlačenju para preko stranih firmi dobavljača. Mogu mislit što se ovdje godinama radilo, s jedne strane mađari preko plina, a tko zna tko preko drugih sirovina, a tko zna tko preko prodaje đubra ispod cijene. A ptkm u gubitak koji saniraju porezni obveznici. Koja zemlja majko mila. Nema tu privatizacije dok god budu mogli izvlačiti, a nadajmo se da će se to dogodit prije nego sve bude vrijedilo kunu
Ovo će završiti na 50 kuna kao i Dioki.
Gubici su strašni a kapital vrijedi sve manje.
Prodaja nekakvom strateškom kupcu je utopija jer kupaca nema a tvornica ima koliko hoćeš.
Zato mi nisu jasni potezi naših mirovinskih fondova koji kupuju dionice ove propale tvornice.
Ali nisu mi bili jasni niti kad su kupovali Magmu