PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poanta je da od takve trgovine nema svježe love kojom će PTKM kupovat na tržištu sirovine za svoj konačan proizvod pa se mora zadužit pod nepovoljnim uvjetima kod banaka jer INA ili sutra Gazprom i ostali baš ne doživljavaju vaučere kao platežno sredstvo.

A od toga što će država prebit unutar sebe lovu na PDV, struju, vodu, kanalizaciju i sl…. PTKM nema nikakve koristi.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Možda i gazda toda prebija na sličan način PDV s državom tipa kupujući od države gnojivo radi promet PTKM, to ugrađuje u svoj proizvod za koji kad ga proda mora platit PDV. Kad plati PDV, jer država mora dobit svoje, visi PTKM i eto ti kruga u kojem dobro prolazi toda i država ali visi PTKM.

Istina je da stvara prihod, ali i sebi istovremeno stvara i gubitak.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

cuj ako ce po kunu sta se uzrujavas svi cemo malo jamiti al brate de pusti rezultate koji i ovako nisu relevantni dok je god drzva vlasnik eto ti KSST anliziraj nju i njene gubitke pa vidi kako je bilo prije 6mj, sa njom a di jij je danas cijena zato ne drukaj ako ces kupi ako cekas po kunu onda cekaj nema tu vise drhtavaca trend je up pa bumo vidjeli kroz mjesec dva kad bude privatizacija koliko vrijedi

trend je up pa bumo vidjeli kroz mjesec dva kad bude privatizacija koliko vrijedi

snupy2, moraš priznati da tržište baš i nije odreagiralo na tvoju najavu privatizacije za mjesec dva…

cuj ako ce po kunu sta se uzrujavas svi cemo malo jamiti al brate de pusti rezultate koji i ovako nisu relevantni dok je god drzva vlasnik eto ti KSST anliziraj nju i njene gubitke pa vidi kako je bilo prije 6mj, sa njom a di jij je danas cijena zato ne drukaj ako ces kupi ako cekas po kunu onda cekaj nema tu vise drhtavaca trend je up pa bumo vidjeli kroz mjesec dva kad bude privatizacija koliko vrijedi

Trend je down. Od privatizacije ništa ove godine.

[/quote]

ne sviđa mi se kada netko kaže da će privatizacija biti za 2 mjeseca. Isto tako mi se ne sviđa kad netko drugi tvrdi da neće biti privatizacije ovde godine.
koc, tko si ti da možeš išta tvrditi? tko, ajde mi reci…

[/quote]

ne sviđa mi se kada netko kaže da će privatizacija biti za 2 mjeseca. Isto tako mi se ne sviđa kad netko drugi tvrdi da neće biti privatizacije ovde godine.
koc, tko si ti da možeš išta tvrditi? tko, ajde mi reci…

[/quote]

Bolje da ne znaš.. [cool]
Izgleda da ti imaš bolje informacije?!

Nekako mi se cini kako ove godine nece biti nista od privatizacije koliko god mi to prizeljkivali i koliko god drzava bila u banani. Da bi se to zakljucilo, treba samo malo razmisliti o trenutnoj politickoj situaciji u zemlji.
Proracun za ovu godinu je jasan, a iduci proracun ce raditi nova vlada nakon izbora ili postojeca vlada pred izbore (ovisno kada ce biti izbori). HDZ, koliko god to poricu, svjesni su da nece dobiti iduce izbore koliko god se trudili i punjenje proracunskih rupa prodajom firmi im nece pomoci. Upravo suprotno, moze im jos vise umanjiti postotak glasova na iducim izborima.
Znaci, u 1. slucaju (HDZ gubi izbore krajem godine i nova vlada izglasava proracun), trenutnoj vladi nije bitno sto ce biti s proracunom i drzavom nakon ove godine.
U 2. slucaju (izbori se pomicu u 2012.g. i zbog toga trenutna HDZ-ova vlada izglasava proracun za 2012), vlada moze izglasati bilo kakav proracun s kojim ce se buduca vlada morati zabavljati i revidirati ga. Znajuci da tako i tako buduca vlada nece biti HDZ-ova, trenutna vlada zna da izglasani proracun vise nece biti njihov problem.
U oba slucaja vladi uopce nije potrebna rasprodaja firmi jer njima nista ne dobiva.
Prodajom drzavne imovine ce se morati baviti buduca vlada iz vise razloga – krpanje proracuna i zadovaljavanje EU propisa o drzavnoj imovini u slucaju da nas napokon prime u EU.
Zbog toga ne vjerujem da prije polovice 2012.g. mozemo ista ocekivati po pitanju privatizacije.

Petrokemiji bi u svakom slucaju bilo najpametnije da se fokusira na dobar performance i postizanje pozitivnog poslovanja u ovoj i iducoj godini.

Imam dionice PTKM i ovo nije poziv ni na kupnju ni na prodaju, nego samo moje skromno misljenje kao investitora na pisanja nekih ljudi o skoroj i neizbjeznoj privatizaciji. Nadam se da svojim drugacijim misljenjem necu pobrati hrpu jedinica.

citam komentare kolege Stalkera i imam samo jednu primjedbu navodi Vladu i drzavu kako je vecinski vlasnik Ptkm i mislim da tu sve pocinje samo na papiru kada ce privatizacija to nece odluciti Vlada nego BANKE koje su postale ili ce postati vlasnici svega onoga kaj imamo i kad one odluce zavrnuti pipu i narede drzavi da nesto mora tako ce i biti jer financirati ovaku drzavu sa ovakim dugom opce drzave i privatnog sektora sa 36milijardi nelikvidnih sredstava sa 1.2mil umirovljenika,i 1.37000 koji rade kad banke odluce da je dosta i kad najdu pravog kupca onda ce Ptkm na tender i po onome sta znam napisao sam kada ce se to desiti.Vise razloga vuce na to sitni detalji ne samo Ptkm nego i ostalih drzavnih firmi Jdpl,CROS,HPB kad oni razmisljaju o prodaji Hrvatskih voda,suma onda su sve ostale firme manjeg znacaja za samu Rh vec u postupku scrininga,pa dalje gledam postotak nenaplativih kredita kod banaka sa tendecijom daljneg rasta sada su vec i ociti problemi sa firmama koji zaposljavaju radnike citam 30.7milijardi kuna sta mislite da ce BANKE poslovati sa minusom ja mislim da su prodane da bi svojim gazdama stvarale profit,imaju novac koji drzava ocajnicki treba a traziti ce nesto zauzvrat a to vjertujte mi vodi privatizaciji jer samo odredjene firme imaju vrednost i na vanjskom trzistu i mogu se unovciti ODMAH.

obojca pričate dobro, samo ja sam ”nažalost” skloniji Stalkerovoj verziji

A i ti si isto našao gdje češ vrijeme gubiti. Bolje da si otišao na seminar o razmnožavanju jednojajčanih algi, nego na BRA

slažem se sa snupyiem i mislim da se o privatizaciji neće odlučivati u banskim dvorima jedino nemogu odrediti rok ali sam siguran da će biti neki atak na petricu kad se posloži ina do kraja. a kaj se tiče privatizacijskih prihoda tu svaka vlada može petricu izostaviti iz prodaje ali če je morati riješiti radi samog poslovanja koje sa ovim vlasnikom i upravom ne može još dugo ovako. uprava možda i ima znanje al nema odriješene ruke a vlasnik nema nikakvu viziju a po meni nije pokazao ni pretjerani interes za svoju firmu. petrica jednostavno mora uči u centralizirani sustav nabave jedne multinacionalke kojoj je gnojivo core business. pozdrav

Svaki dan je petrica par kuna jeftinija…
Trend se nastavlja, koliko to nekima (nažalost) ne odgovara.

New Report

Close