PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sad je tome došao kraj i upravo je Lovrinčević najavio što sa ovakvim firmama gdje država ima između 25 i 100%. Strateški partner i amen.

Vjerujem da će Lovrinčević sugerirati Vladi da tako uradi jer je to strateški interes Države i naroda Kutine, međutim Lovrinčević je samo stručnjak i kad bi slušali sturku tako bi bilo, međutim za Petrokemiju se uvijek slušala politika a ona je rijetko utemeljena na motivima stručnosti i općeg dobra već nekim drugim i sturčnjacima stranim motivima.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Netko ulaže gadne "pare" da ruši PTKM:

Zadnje transakcije: Cijena Količina Iznos Datum
158,62 3 475,86 1.2.2011 10:01:32

Zar još ima naivaca…….?

marcello

Sad je tome došao kraj i upravo je Lovrinčević najavio što sa ovakvim firmama gdje država ima između 25 i 100%. Strateški partner i amen.

Vjerujem da će Lovrinčević sugerirati Vladi da tako uradi jer je to strateški interes Države i naroda Kutine, međutim Lovrinčević je samo stručnjak i kad bi slušali sturku tako bi bilo, međutim za Petrokemiju se uvijek slušala politika a ona je rijetko utemeljena na motivima stručnosti i općeg dobra već nekim drugim i sturčnjacima stranim motivima.

[/quote]

… kolega sad se situacija okrenula.Sad političari ovise o petrokemiji, a ne ona o njima.naprave li loš potez papa, ovako se možda i spase ?

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

odkad to nasa petrica izvozi u nigeriju

Odakle, odjednom, ove tisućice na prodaji?!
Možda su negdje procurile neke informacije.

ovo je samo plasenje malih peije rasta bez panike but vidjeli ovo sam ocekivao

Odakle, odjednom, ove tisućice na prodaji?!
Možda su negdje procurile neke informacije.

tisućica je i na kupnji…(možda je i njima procurila neka informacija:)
ma ovo je samo čista igrica, ali neće daleko otić s tim….

demonstracija sile ili loši rezultati ?

Igra ovakva ili onakva, ali dok sam pisao prethodni post pored ovih tisućica koje još uvijek stoje, bila je i jedna 4000-ica na prodaji. Kasnije je nestala.

Igra ovakva ili onakva, ali dok sam pisao prethodni post pored ovih tisućica koje još uvijek stoje, bila je i jedna 4000-ica na prodaji. Kasnije je nestala.

greška. to se kasnije pojavilo na Ingri [lol]

Današnji dan je ponovno pokazao i dokazao da veliki investitori mogu što hoće na ovako malom i nelikviodnom tržištu.
Očigledno je da netko želi skupiti veću količinu i zato postavlja velike naloge na kupnji i prodaji u svega par kuna.
VELIKA KOLIČINA se može skupiti samo jakim dizanjem cijene (+50-80%) ili rušenjem u ponor kada bi otpali marginaši.
Sve navedeno se može dogoditi u skoroj budućnosti, a okidač prema gore može biti bilo koja plasirana vijest o privatizaciji (pa čak i nagađanje), a okidač prema dolje može biti 7 Q za redom koji će po svemu sudeći opet biti negativan.

Osobno mislim da je prva opcija vjerojatnija, sve dok mirovinci ne prodavaju druga varijanta je samo teorijski model i do tada sam bezbrižan prema PTKM-R-A

Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju ove dionice za koju imam interes da raste.

Nikako mi nije jasno zašto cijena dionice ne reagira pozitivno
– na poskupljenja hrane i inflaciju.
– na RAST cijene dionice INE
– na rast cijena umjetnih gnojiva
– na rast cijena dionica petrokemijskog sektora
+ na puno toga

Logika govori da je cijena trebala reagirati pozitvo, međutim jedno je logika a drugo BURZA.

Ili je zaista 7Q za redom jako loš pa se postavlja pitanje kako će se financirati poslovanje i kako će se anulirati gubitak iz 2009 i 2010g.
Netko treba platiti dug, a tko.

Možda i INA ? Kako kaže naš kolega na forumu (ali to bi bilo jako loše)

Po meni moguća je još jedna dokapitalizacija po nominali kao 2006 g.

New Report

Close