Sad je tome došao kraj i upravo je Lovrinčević najavio što sa ovakvim firmama gdje država ima između 25 i 100%. Strateški partner i amen.
Vjerujem da će Lovrinčević sugerirati Vladi da tako uradi jer je to strateški interes Države i naroda Kutine, međutim Lovrinčević je samo stručnjak i kad bi slušali sturku tako bi bilo, međutim za Petrokemiju se uvijek slušala politika a ona je rijetko utemeljena na motivima stručnosti i općeg dobra već nekim drugim i sturčnjacima stranim motivima.
Netko ulaže gadne "pare" da ruši PTKM:
Zadnje transakcije: Cijena Količina Iznos Datum
158,62 3 475,86 1.2.2011 10:01:32
Zar još ima naivaca…….?
Sad je tome došao kraj i upravo je Lovrinčević najavio što sa ovakvim firmama gdje država ima između 25 i 100%. Strateški partner i amen.
Vjerujem da će Lovrinčević sugerirati Vladi da tako uradi jer je to strateški interes Države i naroda Kutine, međutim Lovrinčević je samo stručnjak i kad bi slušali sturku tako bi bilo, međutim za Petrokemiju se uvijek slušala politika a ona je rijetko utemeljena na motivima stručnosti i općeg dobra već nekim drugim i sturčnjacima stranim motivima.
[/quote]
… kolega sad se situacija okrenula.Sad političari ovise o petrokemiji, a ne ona o njima.naprave li loš potez papa, ovako se možda i spase ?
Odakle, odjednom, ove tisućice na prodaji?!
Možda su negdje procurile neke informacije.
tisućica je i na kupnji…(možda je i njima procurila neka informacija:)
ma ovo je samo čista igrica, ali neće daleko otić s tim….
demonstracija sile ili loši rezultati ?
Igra ovakva ili onakva, ali dok sam pisao prethodni post pored ovih tisućica koje još uvijek stoje, bila je i jedna 4000-ica na prodaji. Kasnije je nestala.
Igra ovakva ili onakva, ali dok sam pisao prethodni post pored ovih tisućica koje još uvijek stoje, bila je i jedna 4000-ica na prodaji. Kasnije je nestala.
greška. to se kasnije pojavilo na Ingri [lol]
Današnji dan je ponovno pokazao i dokazao da veliki investitori mogu što hoće na ovako malom i nelikviodnom tržištu.
Očigledno je da netko želi skupiti veću količinu i zato postavlja velike naloge na kupnji i prodaji u svega par kuna.
VELIKA KOLIČINA se može skupiti samo jakim dizanjem cijene (+50-80%) ili rušenjem u ponor kada bi otpali marginaši.
Sve navedeno se može dogoditi u skoroj budućnosti, a okidač prema gore može biti bilo koja plasirana vijest o privatizaciji (pa čak i nagađanje), a okidač prema dolje može biti 7 Q za redom koji će po svemu sudeći opet biti negativan.
Osobno mislim da je prva opcija vjerojatnija, sve dok mirovinci ne prodavaju druga varijanta je samo teorijski model i do tada sam bezbrižan prema PTKM-R-A
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju ove dionice za koju imam interes da raste.
Nikako mi nije jasno zašto cijena dionice ne reagira pozitivno
– na poskupljenja hrane i inflaciju.
– na RAST cijene dionice INE
– na rast cijena umjetnih gnojiva
– na rast cijena dionica petrokemijskog sektora
+ na puno toga
Logika govori da je cijena trebala reagirati pozitvo, međutim jedno je logika a drugo BURZA.
Ili je zaista 7Q za redom jako loš pa se postavlja pitanje kako će se financirati poslovanje i kako će se anulirati gubitak iz 2009 i 2010g.
Netko treba platiti dug, a tko.
Možda i INA ? Kako kaže naš kolega na forumu (ali to bi bilo jako loše)
Po meni moguća je još jedna dokapitalizacija po nominali kao 2006 g.