PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svakako treba napomenuti da ništa u Petrokemiji nije isto ili slično sa ostatkom RH a to potvrđuje i privatizacija 1998 kada je sklopljen ugovor sa Vladom koji je do danas u potpunosti ispoštovan.

Stariji forumaši znaju dobor o čemu govorim a za nove

Transkript predavanja – Željko Klaus: Kako je stožer obranio Petrokemiju

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Je kolega botsvana,ali u smislu radničkih prava ,kolektivnog ugovora i plaća je daleko iza svih u ini.Ako se dogodi veliko spajanje u velikog giganta šta je po meni normalno onda će cijela INA grupa imati isti kolektivni i iste plaće.Naftaplin,Stsi,Sinako,Crosco,Prirodni plin,iTR……………….sve firme kćeri preko kojih se izvlači lova izINE u mutnim poslovima menadžera i direktora,a sama INA se ponaša kao grozna maćeha prema svima.E sad su došli ugari dijele se otkazi ito ne bilo kakvi već sporazumni ili otkaz ili zatvor.Svi direktorčići i šefići i svi koji imaju putra na glavi strahuju šta će biti sutra.A nažalost mi sami to nismo bili u stanju napraviti………..sad sam raširio ma neću više sve ide svojim tokom i ja čvrsto vjerujem u Petricu,od srca želim da uspije jer sam upoznao puno prekrasnih ljudi iz PTKM i želim da i njihova djeca budu radila u njihovoj PTKM.
JA ĆU ZARADITI TAKO I TAKO I OVE MOJE ŽELJE UPUĆENE SVIM ZAPOSLENICIMA PTKM SU ISKRENE.Kad je radnicima RNS bilo najteže oni su došli u Sisak autobusima predvođeni gospodinom Klausom,na mirni prosvjed i pružili nam svu potrebnu pomoć.HVALA VAM OD SVEG SRCA.

peyo

Malo da obavjestim,remont se privodi kraju,neki pogoni su startali,proizvodnaj bi trebala vec krajem ovog tjedna krenut (NPK2),te u prvim danima 2. mjeseca i ostali pogoni…Radi se vrlo dobro,otprema također ide dobro(odokativna metoda) jer puno je paleta pripremljeno za transport,i skladišta su prazna ili su pri kraju…To je samo dobro i nadamo se da će tako i dalje biti 😉

Kolega Peyo,

Slab je još Crosco u radničkim pravima al veliki je pomak u odnosu na prijasnje godine.
Naima prije je postojalo na stotine ljudi koji su stalno produzavali ugovor na stalno a sad su ih zbog promjena u zakonu morali zaposliti, također odlukom ine o poticajnim mjerama i otpremnima određeni broj ljudi je smanjen a također u 5 ili 6 mjesecu dio radnika prelazi u STSI (nisam siguran za broj al mogu provjeriti), Sto se tiče Sinaca njega će jako brzo prodati nekoj od pustih zaštitarskih tvrki koje se javlju na natječaj (opet neka mutljavina al u cca godinu dana SINACO odlazi iz INE), Ista stvar sa ITRom. A odarališta i hoteli u HOSTINu su isto spremni za prodaju.

Malo da obavjestim,remont se privodi kraju,neki pogoni su startali,proizvodnaj bi trebala vec krajem ovog tjedna krenut (NPK2),te u prvim danima 2. mjeseca i ostali pogoni…Radi se vrlo dobro,otprema također ide dobro(odokativna metoda) jer puno je paleta pripremljeno za transport,i skladišta su prazna ili su pri kraju…To je samo dobro i nadamo se da će tako i dalje biti 😉

malo ću se uključiti u veljinu raspravu. Nije čudo da su skladišta prazna. Ja procjenjujem da će u zadnjem kvartalu biti prodano oko 290 000 tona đubra. To znači da bi na nivou godine bilo otprmeljeno oko 1,14 mil. tona. To znači da je proizvodnja praktički na maksimumu jer nešto je moralo ostati i za isporuku u 1 mjesecu. Sad treba brzo krenuti u proizvodnju da se pokrije prodaja na proljeće kad će krenuti opasna navala na gnoj.

Što se tiče dioničara većih prodavatelja više nema. KD ima oko 7000 dionica, HYPO oko 10 000 i još oko 14 000 na jednom drugom. Ostalo su fizičke osobe koje su tu već godinama barem koliko ja pratim. Danas ste mogli vidjeti da je u prvih 30 naloga na prodaji najveći bio 250, a najmanji 10 dionica. To puno govori. Žao mi je jedino što radnici prodaju po ovim sramotnim cijenama.

Od sada pa nadalje očekujem povoljne vijesti z Kutine.

Živjeli vjerni dioničari. Ovakva vjera mora biti nagrađena.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Istina kolega botsvana,ITR je bio tako itako muvana nekog odozgora,jer smo najam jednog malog auta plaćali 9000 kn mjesečno.Sinako ostaje ,ali portiri odlaze,ali ne na cestu nego idu na prekvalifikaciju ,pa po pogonima ili u vatrogasce.Ovo da neko još prelazi u STSI sumnjam jer STSI trenutno broji 1500 ljudi,radnika u RNS i RNR i Naftaplinu-Graberje i Zagreb oko 700,a svi ostali ko zna gdje po kojim upravnim zgradama.Zato sad i je velika čistka,ponovo idu otpremnine,sporazumni otkazi………..E tu je taj dio priče zašto se toliko priča o ujedinjenju INE u INA-grupu,gdje se naveliko priča o PTKM.Spašavanje radnih mjesta,a ujedno INA postaje gigant koji drži naftu i plin i umjetno gnojivo.Sad šta je tu prava istina ne znam ,ali na samo najavu otkupa Ininih dionica digla se vlada i mirovinci, dionica INE sa 1700 na 3500………..sigurno će biti gusto,a PTKM bi tu mogla profitirati,jer nije imala nikad priliku dokazati koliko njena dionica stvarno vrijedi.

peyo

prelazi dio radnika u STSI iz Crosca cim zavrsi remont ZAgreba 1 u Trogiru negdje 5 mj,

Mol traži klasično održavanje kakvo je i bilo tako da je vjerojatno tako.U 4 mjesecu ,pa u 9 idu ponovno poticajne mjere,invalidi i oni koji su se prijavili a nisu pozvani,odnosno ne zadovoljavaju uvjete.
Jučer su mi bili dečki sa posla u posjeti pa smo bacili priču,o novostima i opet evo 100 ti put MOL hoće kompletan plinski biznis,zajedno sa PTKM,pod INa-mol grupu…..Neprovjereno ,glasine ali gdje ima dima ima i vatre.Baš mi je drago da si se javio jer imamo barem neke podatke,sa lica mjesta,tu je i kolega veljo i pila pila
U idućih par mjeseci ćemo puno više znati.U ponedjeljak idem napokon raditi,pa će biti više informacija od mene.POZDRAV i SRETNO.

peyo

Šta bi ovo moglo značiti???

O D L U K U
O IZMJENAMA STATUTA
6lanak 1.
U Statutu Petrokemije, d.d. – potpuni /pro iš’eni/ tekst od 01. srpnja 2010. godine u članaku
6. u predmetu poslovanja kojega čine upisane djelatnosti dodaje se slijedeća djelatnost:
* dobava plina.

O D L U K U
O IZMJENAMA STATUTA
6lanak 1.
U Statutu Petrokemije, d.d. – potpuni /pro iš’eni/ tekst od 01. srpnja 2010. godine u članaku
6. u predmetu poslovanja kojega čine upisane djelatnosti dodaje se slijedeća djelatnost:
* dobava plina.

to znači da od toga datuma ova firma ima pravo da samostalno nabavlja, pregovara i odlučuje od koga će kupiti plin, a ne kao do sada da joj se prodavač nametne od strane predsjednika SFRJ kao što je to ranije bilo…to je samo jedna pravna caka, ništa više…

nemoj se previše brinuti oko toga, ali lijepo je što si to pronašao i izvijestio nas…:)

ovdje 160 kn izgleda ne ide ispod..

O D L U K U
O IZMJENAMA STATUTA
6lanak 1.
* dobava plina.

… a što ovo ?
http://www.poslovni.hr/vijesti/skupstina-petrokemije-odlucivat-ce-o-opozivu-i-imenovanju-clanova-noa-170364.aspx!!!!!!!!!!!!!!!

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

New Report

Close