PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još mjesec-dva smo na ovim razinama, dok se ukrcaju zainteresirani.. Naravno prethodno se trebaju iskrcati iz nekih uspješnica..

Raspordaje nakon slučaja Ine i banaka zasigurno neće biti, ali prodaje sigurno. Već sam na ovoj temi pisao o Petrokemiji u širom kontekstu.. EU, Mađarska (Rusija).. Pametnome dosta, ostali nek love vlak kad bude crno na bijelo..

Dodatan argument je i najava da se želi ključiti građane u većoj mjeri.

Ne znam, meni sve vuće na IPO.

A skeptici nek pogledaju vlasničku strukturu sličnih firmi u EU..

PS nije mi jasno kako nekome nije jasna cijena Kaštelanskih staklenika koju traži HFP.. Zemljište ljudi zemljište..

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

Kolege

dali je netko slušao Nadana Vidošević neki dan, čini mi se da je bila subota oko 10 sati, on je spominjao Petricu i rekao da je za nju potrebna velika investicija ali da na domaćem tržištu nema dovoljno novca već da treba potražiti investitore iz vana.
Dali su to stare vijesti ili nešto novo, nisam sve čuo ispočetka stoga ako netko ima vijest u cijelosti neka podijeli sa svima nama

Pozdrav

FAO: Svijet se nalazi na rubu krize hrane
http://www.poslovni.hr/vijesti/fao-svijet-se-nalazi-na-rubu-krize-hrane-170129.aspx

na rubu krize hrane a mirovinci i dalje u građevinu…Jaca obećava investicije…ide stara priča…HDZ-građevinari-IGH-Jure Radić….i zaduživanje građana…Govore kako je Sanader zadužio Hrvate a sad kliču (neki, mnogi) Jaci koja radi isto…

Do sada je bilo pravilo što lošije izvješće to veća cijena, da li će i dalje biti tako ostaje da vidimo jer nevjerojatna je činjenica da dionica reagira negativno prije objave 4Q (koji je po svemu sudeći i prema kuknjavi iz PTKM negativan), također je nevjerojatno da dionica reagira negativno na stalne članke o poskupljenju hrane.

Po mom mišljenju mirovinskim fondovima je u interesu skupiti 25% + 1 dionicu a oni to mogu samo na način da dignu dionicu jako visoko i igraju se Boga i dobročinitelja (isto kao i inu) ili je obore u pepeo pa pokupe sve iz drhtavih ruku (kakvih je sve manje) a usput pokupe sve ono što se krije pod margin kreditima a takvih je dosta.

E sad u kojem će smijeru reakcija – akcija ostaje da vidimo jer na ovim razinama se više neće moći skupljati veća količina.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Gorane u potpunosti se slažem sa vama.Jedna stvar samo i molim za Vaše mišljenje-spajanje PTKM SA INOM.Moje informacije koje sam već puno puta i izložio na forumu,su uvijek poprilično točne ali ne 100%.Kod nas u Ini se o tome gadno priča i kao da je to gotova stvar oli ti javna tajna.Normalno to su sve glasine,ali ima logike.MOL je potrošio minimalnu količinu novca za otkup INE do većinskog vlasnika,a Inom već vladaju.Priča ide da Mol želi plin u 100 % vlasništvu,a našoj vladi je plin opterećenje i socijalni slučaj.A ako se to ostvari,PTKM je logičan potez jer je ogroman potrošač.Čak se puca na dio HEPA odnosno Termoelektranu u Sisku koja je sad u fazi izgradnje trećeg bloka.PTKM je bila INA i moje osobno mišljenje je da bi to bio dobar potez i za radnike i za INA GRUPU koja ako vrati još iCROSCO u svje vlasništvo postaje vodeći gigant u Europi.Ako je to sve točno onda bi trebalo prvo sve one koji su INU rasturili strpati u zatvor i oduzeti im svu imovinu,jer se sada vraća na ono kako je vozilo godinama.A u 20-tak godina uništeno.

peyo

PTKM je bila INA i moje osobno mišljenje je da bi to bio dobar potez i za radnike i za INA GRUPU koja ako vrati još iCROSCO u svje vlasništvo postaje vodeći gigant u Europi.Ako je to sve točno onda bi trebalo prvo sve one koji su INU rasturili strpati u zatvor i oduzeti im svu imovinu,jer se sada vraća na ono kako je vozilo godinama.A u 20-tak godina uništeno.

Pa Crosco i je u 100 % vlasnistvu INE

PS.po meni bi takva transakcija trebala ići preko burze jer tako bi profitirali i mi mali ,naši brokeri,a i veliki koji bi sigurno htjeli dio kolača.Nagađanja su da do ulaska u EU mora biti sve gotovo,a opet ima logike jer Mađari predsijedaju EU,i svim silama se trude da Hrvatska uđe baš za njihovog mandata.

peyo

Mislim da trenutne oscilacije cijene dionice (sa malim prometima) ne treba baš uzeti za trend. Radi se o dioničarima "pčelicama" koje izlaze djelomično da bi uhvatili nešto na trendu građevinara i (evantualnim) projektima CG i BiH. Želim im sreću!

Naravno da takvu situaciju koriste znalci i skupljaju PTKM. [thumbsup]

marcello

@ peyo…mala ispravka…Hrvatska ne ulazi u EU uslijed mađarskog predsjedavanja nego zaključuje pregovore..a ulazak ide npr. 1.5 godinu nakon toga (recimo 1.1.2013.)…

da, INA neće plinski biznis (uvoz preko Prirodnog plina u RH od Rusa i preprodaja po jeftinijoj cijeni..)…bolje neka to uzme Vlada pa nek si prave gubitke, a ako imaju Petricu onda bi plin koji crpe iz Sjevernog jadrana po jako niskim cijenama mogli fino pretvarati u skupo gnojivo ko pravi šeici…

Ma Ok bitno da ste shvatili šta hoću reći.Plin dolazi iz sirije i ne znam zašto se to stalno sakriva.To je jedan ININ projekat iz ne tako davne prošlosti koji je jednostavno stavljen pod tepih kao tajna.Zlatni rudnik plina.Bio je nedavno jedan kolega koji je objašnjavao koliko se plina proizvede, a čovjek je iz crosca i radi na bušotinama u SIRIJI.Ako čita nek se javi sa konkretnim stvarima .
Rusi su izvisili jedino ako Štern malo ne pogura…………….kao u bliskoj prošlosti.

peyo

Znam da gnoivo ide gore i mislim da treba čekat do travnja ,prihrana, sjetva,međutim dionice treba prije kupovat. [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Gorane u potpunosti se slažem sa vama.Jedna stvar samo i molim za Vaše mišljenje-spajanje PTKM SA INOM..

Kolega, u zemlji čuda sve je moguće, međutim osobno mislim da je Petrokemija previše bitna ovoj vladi (socijalna politika + faktor stabiliziranja inflacije ) da bi istu prepustila Molu ili nekom sličnom.
U budućnosti jedino (moje mišljenje) rješenje bi bilo naći strateškog partnera 25%(firmu iste djelatnosti) koja bi ponudila menadžement i iskustvo a Država osigurala uvjete za proširenje kapaciteta te stvorila priliku da Petrokemija zaista postane lider u proizvodnji umjetnih gnojiva u ovom dijelu EU (bivša YU + susjedne zemlje). U ovakoj kombinaciji Država bi izašla iz većinskog vlasništva a i dalje imala utjecaj na upravjanje firmom.
Sve drugo osim Agrokora Petrokemij bi bez Države u pozadini donijelo stagnaciju i vuklo prema gašenju i pretvaranju pakiraonicu i podružnicu nekih većih interesa a krupni kapital ne bi imao razumijevanja za mnogo štošta jer bolje je plin izvoziti nego prodavati po povlaštenoj cijeni a to bi u slučaju spajanja sa Inom bila alternativa.

Petrokemija kao firma vrijedi jaaaaaaaaaaaako puno a to kratkoročno može a i ne mora imati veći značaj pa je sutra možemo gledati i na karikiram 700kn ali i na 25kn ako krupni kapital to odluči.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close