PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne kolege ne bi bilo nikakvih trgovanja ni ikakve love tu se radi o vraćanju izgubljenog djeteta pod okrilje majke INE.Takav scenarij je zahtjev MOLA,ali PTKM,je firma za sebe već godinama uvrštena na burzu sa svojim upisanim kapitalom,a ovo šta vam stalno hoću objasniti je neprijateljsko preuzimanje jadne od najperspektivnijih firmi danas.Ako im to prođe onda smo stvarno banana država,a ako ne šta je logično onda nećemo znati kuda sa lovom,jer da bi pripojili PTKM U INU,MORAT ĆE JU OTKUPITI,e sad da li preko burze ili onako kao i INU-prijateljski.U svakom slučaju plin je bliska budučnost,a PTKMje jedan od najvećih potrošača i borba počinje.Samo ne znam zašto mirovinci čekaju -da li im je naređeno politički ili čekaju da im novci padnu sa neba.Pa nitko od nas koji se bavi ovim oslom nije lud a niti slijep.MOL igra gadnu igru,plin je dobio-ponavljam dobio,ali za PTKM će morati malo više otvoriti novčanik.

peyo

Ne kolege ne bi bilo nikakvih trgovanja ni ikakve love tu se radi o vraćanju izgubljenog djeteta pod okrilje majke INE.Takav scenarij je zahtjev MOLA,….
MOL igra gadnu igru,plin je dobio-ponavljam dobio,ali za PTKM će morati malo više otvoriti novčanik.

ako politika tako odluči, jednostavno se izglasa da se dioničarima umjesto dionica PTKM izdaju zamjenske dionice INE i onda nema nikakvog preuzimanja niti obeštećivanja….. ali daleko je to još sve [yawn]

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

Ma OK kolega ALI izgleda da me ne razumijete.MOL igra na tu kartu -ima plin-hoće i potrošača,ne plaća nikakva davanja na plin nego na finalni proizvod-gnoj.ALI mi ulazimo u EU i više nema-nadam se-ispod ruke.Ajmo lijepo gospodo kupite PTKM preko burze i sve ok i legalno.A vraćanje PTKM pod okrilje INE I MOLA uopće nije loša kombinacija ni za radnike PTKM ni za našu zemlju.MOL će odnesti dio kolača ,ali većina ostaje doma,a PTKM se može razviti u giganta ,a to je ono šta našoj zemlji treba-proizvodnja irazvoj i najbitnije zapošljavanje novih ljudi.

peyo

Ne kolege ne bi bilo nikakvih trgovanja ni ikakve love tu se radi o vraćanju izgubljenog djeteta pod okrilje majke INE.Takav scenarij je zahtjev MOLA,ali PTKM,je firma za sebe već godinama uvrštena na burzu sa svojim upisanim kapitalom,a ovo šta vam stalno hoću objasniti je neprijateljsko preuzimanje jadne od najperspektivnijih firmi danas.Ako im to prođe onda smo stvarno banana država,a ako ne šta je logično onda nećemo znati kuda sa lovom,jer da bi pripojili PTKM U INU,MORAT ĆE JU OTKUPITI,e sad da li preko burze ili onako kao i INU-prijateljski.U svakom slučaju plin je bliska budučnost,a PTKMje jedan od najvećih potrošača i borba počinje.Samo ne znam zašto mirovinci čekaju -da li im je naređeno politički ili čekaju da im novci padnu sa neba.Pa nitko od nas koji se bavi ovim oslom nije lud a niti slijep.MOL igra gadnu igru,plin je dobio-ponavljam dobio,ali za PTKM će morati malo više otvoriti novčanik.

Zbrčkano
Sa potpuno krivim postavkama mislim
Kakva majčica INA i izgubljeno dijete…
Peneza vlasnik nema a ovo se može unovčiti..i to je bi trebala biti sva mudrost
A sada…kada i kome? Na ta pitanja nemam odgovora, bitnije mi je da znam da će se to dogoditi, kad-tad..
I da se ekipa koja jednog dana bude vršila tu operaciju drži osnovnih ekonomskih postavki
Bude li ovo otišlo po približno tržišnim cijenama(pa može čak i malo ispod) svi će mo biti i više nego zadovoljni, vjerujem
Zato, imati udio u petrokemiji i čekati..zašto ne.Pogotovo ako ulagač ima diverzificirani portfelj, onda bi i rizik trebao biti podnošljiv

sijem žito raste grahorica

Zbrčkano???????????????
Poštovani kolega koliko je MOL kuna potrošio od ovih novaca za kupnju INE u zadnja 2 tjedna?????
Koliki udio u INI ma MOL??????????
Poštovani kolega imamo posla sa gadnim igračem a Vama izgleda to nije jasno.
INA I MOL UDRUŽUJU SNAGE I TO JE DOBRO -to nisu špekulacije na burzi to je realnost.

peyo

@ lime

I jedno i drugo je točno. Većinski vlasnik PTKM je pred bankrotom i morati će prodavati svoju imovinu. INI itekako igra vraćanje ptkm pod svoje okrilje ( naravno to može biti samo kupnja na burzi) jer ima plina na bacanje a netko ga mora trošiti. Koliko je tu prljava igra govori podatak da je iz inozemstva naručeno samo 750 mil m3 plina što govori koliko zapravo plina ima iz domaćih izvora. Ispada da je netko i namjerno zadnjih godina kupovao viškove plina iz Rusije kako bi se pokazalo da je plin neisplativ i da treba dići cijene i unakaziti petrokemiju. Žele jeftino uzeti ptkm i to je to.
Ali to tak ne bu išlo.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Bravo mika napokon neko tko kuži šta pričam ,ali vidim da su ipak ljudi skužili pogledajte bid šta se popunio.U SKORO VRIJEME OČEKUJEM FONDOVE ,pa ćemo znati na čemu smo’????????????????????

peyo

Jel to nekom ne odgovara da PTKM ide gore-mislim da ovaj put zastrašivanje ne pali.Stari moj mazni sve po bidu ,pa kupuj po 180 -200!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

peyo

Jel to nekom ne odgovara da PTKM ide gore-mislim da ovaj put zastrašivanje ne pali.Stari moj mazni sve po bidu ,pa kupuj po 180 -200!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jel dobio po tamburi, nek stavi još.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

AJ bok prijatelju sretno ti bilo…………

peyo

lijepo popapan nalog od 1500 komada…da, danas je bid dobro poboljšan…

Bit će bid svaki dan sve jači,a ask će se povlačiti,ali mislim da to neće ići baš u jednom koraku nego postepeno,jedino ako ne dođe objava ili o dokapitalizaciji ili o kupnji ili,ili, ili, vidjet ćemo uskoro.
Ja planiram makar poduplat ulog u prvom mjesecu.

peyo

New Report

Close