Ja dijelim komentare svojih kolega sa svima i nije me strah nikoga i ničega.Da znam točnu informaciju pokupovao bih sve do zadnje lipe šta imam i još bi dignuo kredit.Više očiju više vidi ,a više ušiju više čuje-A istina dođe na kraju.Sad mi lijepo recite gdje je Hanfa bila kod pušione na IGH gdje se javno obznanila "istina".I kad ste PTKM na osnovu ničega digli sa 109 na 180????????????????????????
Ili Vam smeta kolega šta pišem o onome čemu mislim slušam gledam i dijelim sa svim kolegama na forumu.Imam još svašta za reći ali moram ići raditi pozdrav do navečer.
Petrokemija završila usklađivanje uvjeta za nastavak izvoza u EU:
PETROKEMIJA D.D. USPJEŠNO ODGOVORILA ZAHTJEVIMA UREDBE REACH
21. prosinac 2010
"Petrokemija d.d. izvršila je registraciju kemijskih tvari u svojim proizvodima prema zahtjevima Uredbe EC No. 1907 / 2006 (tzv. REACH Uredba) i prema svim ostalim direktivama Europske Unije vezanim za REACH Uredbu. Proces registracije službeno je završen nakon što je Petrokemija primila potvrde Europske kemijske agencije (ECHA) o prihvaćanju svih prijavljenih registracijskih dosjea, tj. o uspješno provedenoj registraciji u skladu s odredbama Uredbe REACH……"
"…….Tako je za tvari koje se plasiraju na to tržište u količinama većim od 1000 tona godišnje propisana Registracija kemijskih tvari do 1. prosinca 2010. S obzirom da su količine mineralnih gnojiva i tehničkih kemikalija koje naša tvrtka godišnje izvozi na područje EU znatno veće od 1000 tona, registracija kemijskih tvari u proizvodima do navedenog datuma bio je nužan uvjet za kontinuiran izvoz proizvoda Petrokemije d.d. u zemlje EU nakon toga roka……"
Bok poštovani kolege.Evo da Vam prenesem sve rekla kazala iz Ine.Kad je INA postala"velika kompanija"za sve je nastao pakao.Ina je odmah izdvojila firme kćeri.Crosco,Sinako ,Cro Plin,STSI………
Sve su to bile firme kćeri,prema kojima je nakon 5 godina pažnje i velike ljubavi krenulo ponašanje maćehe prema pepeljugi.Tako je bilo i sa PTKM samo šta je Petrica bila stvarno firma za sebe ali i dalje ovisila o INI.Evo potpisan je ugovor i opet sa INOM.Najnovije informacije su te da više INA ne bi postojala sama nego bi to sve zajedno bila INA GRUPA.Znači ne bi više bilo firmi kćeri ni ostalih gluposti mladih "uspješnih"menadžera, nego se ide na sistem Mola.MOL tako funkcionira več godinama i pokazalo se odlično prema svim analizama.E sada tu dolazi PTKM-zlatna koka za Inu.Želi se vratiti PTKM u INU,pošto poto.Ali u Ini trenutno voze tri struje-Mol,vlada i štern iza kojeg stoje Rusi.Plin kao energent ide odlično zimi i nema ga ni dosta"-KAO"-a ljeti su nejveći potrošači PTKM I HEP.INA odnosno Mol ne želi ostati bez jednog od najjačih potrošača čak šta više želi ju ponovno kao INA PETROKEMIJA.To bi bila najbolja opcija za Hrvatsku ,ali da li je to izvedivo??????????Vlada se slaže sa MOLOM jer nema para i treba investitora.E sad dolazi treća opcija -Rusi sa svojim predstavnikom-Šternom,gadnim igračem koji je već zabio golova i golova u svoju-Rusku korist.Rusija ogromna zemlja sa neiscrpnim prirodnim bogatstvima i živom lovom ,a trebaju joj vrata u Europu.Dat će sve da se dokopaju plinskog biznisa i umjetnog gnojiva.I sad na kraju ,ono šta se kolega gore ismijavao-KINEZI.KINEZI su jedni od najvećih investitora i isto ne pitaju koliko košta.Po svim informacijama iz Rijeke -opet iz rafinerije-Kinezi će biti glavni investitori za LUKU RIJEKA,i za izgradnju pruge za unutrašnjost-Rijeka -Zagreb-Sisak-Novska.A između Siska i Novske malo mjesto Popovača na par kilometara od Kutine i PTKM.Kinezima odlazi većina gnojiva u današnjem svijetu.
Evo to su neka pojašnjenja -znači ništa konkretno sa nekakvim dokazima ali da se nešta gadno kuha-kuha.Po meni SVE Hrvatske dionice su sada debelo podcijenjene odnosno na akciji za cijeli svijet,samo se čeka pravi trenutak i UDAR,a to će biti sigurno prije ulaska u EU,jer još uvijek je kod nas čista anarhija i ko ima love može šta hoće.
Poštovani kolege SRETAN VAM BOŽIĆ I USPJEŠNU NOVU GODINU I LIJEP POZDRAV SVIMA IZ SISKA.
@ peyo
Itekako ima dokaza za ovo što pišeš. Stern otvoreno govori da ptkm treba dati rusima i tu nema nikakve tajne. Podržao ga je i pajdo Nadan, a oni su dio moćnog lobija koji je naročito jak u Rusiji.
Gubitak ptkm za MOL bi bio težak udarac jer naša gnojara može postati jedan od najvećih evropskih proizvođača gnoja, a time i najveći potrošać plina. Svi znamo da samo naša regija može i mora trošiti 3-3,5 mil. ton gnojiva i to ptkm može ako digne kapacitete. S takvom proizvodnjom trošili bi skoro 1,5 mlrd. m3 plina, a to mora respektirati svatko u svijetu pa čak i Rusi koji igraju samo na velike stvari. Šta će im južni tok i sve te cijevi ako nema nikoga da to troši. Na to puca Stern vjerovatno po zadatku.
Ja mislim da je tu MOL autsajder, a pogotovo što do sada nije spremio niti jednu dionicu ptkm u svoj portfelj. Jedini pravi takmac biti će YARA ima sve kao i Rusi pa i više. Ljudi u Kutini ih poznaju imaju dugogodišnju suradnju što dokazuju velike vreće đubra za Južnu ameriku.
Za Kineze ne znam. Imaju para kolko hoće ali mi smo za njih mali i teško je reći da će ući u igru za ptkm.
U svakom slučaju uskoro slijedi velika igra.
Ne znam samo što čekaju mirovinci sa ovom dionicom. Očito je da nema više nikoga tko može ili hoće prodati malo više dionica. Zadnjih dana je ovo živo mučenje i na asku ima manje više jednoznamenkasta pojedinačna prodaja. Iz vlasničke strukture vidi se da su tu preostali samo hrpa malih i radnika ptkm. AZ se muči ko isus i tu i tamo od nekoga skupi malo veće količine. Cijenu dionice treba dići kolko tolko na realnu vrijednost, da se ne desi kao kod INE da netko preko noći ponudi premiju na tržišnu cijenu. Ovdje da netko da i 100% na tržišnu cijenu bili bi na sramotnih 300 kuna. Odgovorni upravitelji fondova iščistili bi sve do 400 kuna i mirno čekali pounde na 100 eura pa naviše. Ali ne mirovinci djeluju po drugim principima.
Ne znam samo što čekaju mirovinci sa ovom dionicom. Očito je da nema više nikoga tko može ili hoće prodati malo više dionica. Zadnjih dana je ovo živo mučenje i na asku ima manje više jednoznamenkasta pojedinačna prodaja. Iz vlasničke strukture vidi se da su tu preostali samo hrpa malih i radnika ptkm. AZ se muči ko isus i tu i tamo od nekoga skupi malo veće količine. Cijenu dionice treba dići kolko tolko na realnu vrijednost, da se ne desi kao kod INE da netko preko noći ponudi premiju na tržišnu cijenu. Ovdje da netko da i 100% na tržišnu cijenu bili bi na sramotnih 300 kuna. Odgovorni upravitelji fondova iščistili bi sve do 400 kuna i mirno čekali pounde na 100 eura pa naviše. Ali ne mirovinci djeluju po drugim principima.
Već 6 Q za redom su negativani razultatati a dionica je skočila 200% i više je teško podići dionicu gore na temlju špekulacija, zato mirovinci akumuliraju sve što je moguće na ovim razinama, a za veću akumulaciju moraju je spustiti za 50% ili dignuuti za 50%.
to je moje mišljenje, a ako bi rasla i nakon negativnog 7Q za redom ja bi se veselio i totalno bi me bilo briga zašto raste bitno je da svi zarađujemo.
Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju ptkm-r-a ili neke druge dionice na zse ili šire.
Također imam interes da dionica ptkm-r-a poraste.
Pa na to i aludiram poštovani kolega.Mol je nakupio gadnu hrpu keša kojeg nije potrošio na INU.Pa šta mislite da će vratiti novac sa gubitkom u banke?Neka stavi javnu ponudu od nekih 300 tinjak kuna šta će onda biti-vlada opet natjerati fondove na protuudar.Pa tko vodi te fondove treba ih javno obznaniti da znamo krivce za propast naših mirovina u budučnosti.
Ali dobro evo blagdana pa neka ih provedemo mirno u krugu naših najdražih,a poslije Nove godine tarapana.Mislim da ćemo poduplat ulog u najmanju ruku a možda i više.
Rusi se još nisu službeno izjasnili,ali evo citat gospodina ŠTERNA-"
”Rusima nije bitna Hrvatska jer su za Južni tok otvorili druge kanale, pa naravno da bi mogli tražiti snažnije interese”, komentira Štern.
Logično mu je i da je Rusija zainteresirana za Janaf, jer kao najveći proizvođač plina i nafte u Europi, pokazuje interes prema svim tvrtkama iz sektora na tom području. Ako bi se trgovalo s Janafom, Štern drži da bi bilo dobro napraviti kombinaciju s Petrokemijom Kutina (ZSE:PTKM-R-A), čime bi Hrvatska osigurala bolje uvjete za proizvodnju umjetnih gnojiva.
Štern napominje da ‘mi uvijek među zadnjima sjedamo za stol, a htjeli bi biti u prvom redu’.
”To se mora nečim platiti”, zaključuje naposlijetku.
Evo odgovor zašto je ŠTERN postavljen ponovno u vrh INE.Sad ćemo vidjeti šta kaže MOL SA LOVOM KOJA JE VEĆ U HRVATSKOJ.
Koji će ovo biti ljuti čobanac,sa našim mesom ,a začini iz Mađarske i Rusije……………..
http://www.vecernji.hr/biznis/dioki-dio-dugova-ini-prebio-prepustanjem-unp-terminala-clanak-230715
Mađari napadaju na DIOKI ili bolje rečeno na sve što ima veze s plinom. Uskoro će morati napasti i na ptkm jer je velika vjerojatnost da ptkm idući ugovor ne potpiše s INO-m. Kako se ptkm može obraniti budemo videli. Jedna od obrane su mirovinci i čišćenje do 400 kuna, pa neka odriješe kesu ako nas hoće uzeti.
Propao projekt Adria LNG, Plinacro gradi platformu za 50 milijuna eura
http://www.vecernji.hr/biznis/propao-projekt-adria-lng-plinacro-gradi-platformu-50-milijuna-eura-clanak-230634
– Planiramo alternativni, manji LNG terminal za prihvat brodova za isplinjavanje. Izgradnja instalacija vrijedi 50 milijuna eura, a tu treba pridodati i troškove usluge broda koja se ugovara po tarifi. Rok izgradnje je otprilike dvije godine – kazao je Goran Frančić, direktor sektora razvoja Plinacra.
pisali smo o ovome, mislili smo da bude za godinu dana, iako može i za 6 mjeseci, ali tako to ide kod nas. Ipak 2 godine, no u svakom slučaju bolje nego da se ne gradi. Za mirovince koji skupljaju polako odlična investicija.
Rekordne narudžbe za K+S
K+S je postao vodeći svjetski distributer soli u 2009. nakon kupnje američke tvrtke Morton Salt. Njemačka je grupa aktivnija na području gnojiva, koji čine oko 70 posto njihovih ukupnih prihoda. Jučer je vrijednost dionice K+S-a poskočila 5,26 posto na 56,84 eura u poslijepodnevnoj trgovini na frankfurtskoj burzi dionica, dok je indeks DAX koji obuhvaća najveće njemačke tvrtke porastao tek 0,71 posto.
http://www.poslovni.hr/vijesti/rekordne-narudzbe-za-ks-167303.aspx
Bilo bi jako dobro da nam se na forumu javi neko iz PTKM,da čujemo iz prve ruke šta se događa kod njih i šta se govorka.Danas gnoj u Njemačkoj najtraženiji,kod nas vlada predlaže isplatu poticaja u umjetnom gnoju.Fondovi se razmahali po INI,MOL veli da je ravnopravan partner sa vladom,Štern govori da bi bilo dobro da pustimo ruse unutra na velika vrata i da je normalno da za to platimo cijenu uspjeha-PTKM ,JANAF i DIOKI?????????????
Ko pije a ko plaća?Ja se tovarim -mislio sam da će ovi sa aska malo popustiti ali ??????????????