A jel ti znaš da skladištenje košta?
Da je držanje zalih trošak?
Jesi li čuo za just-in-time?
A jesi ti čuo za izvoz, kada već kritiziraš??
Ako su vani cijene veće nego kod nas? Zašto bi roba bila na skladištu!
ugovor je potpisan ali po ovome sta citam ugovor je samo za 2011godinu a ne kao uvijek trogodisnji dal bi to trbalo sta znaciti privatizacija pa drugi dobavljac ostaje nam da vidimo
Ja za razliku od tebe pišem objektivno i svoja razmišljanja dijelim sa svima.Ljudi se neki nađu a neki ne.Drukanje je bilo u bliskoj prošlosti kad je dionica kao cvala a kad sam pitao zašto u dva tjedna nije završila u pozitivnoj blokadi popljuvali me kao i ti sada.Za mene je ovo samo igra i zato dobro poslujem,a ne vidim tvoju ulogu kolega u PTKM.Ako je tvoj posprdni odgovor kolegi Zlateku nešta dobro onda takvih dobrota više ne treba na forumu.Pišem konkretno i pokušavam odgonetnuti zagonetku i trebam pomoć ljudi koji stvarno nešta znaju.Još jednom -ne igram za burek, ne igram na sitno,ne igram na kratko i savjete primam od svih dobronamjernih.A ti poštovani kolega nemoj ni čitati šta pišem nego zabi mi jedinicu i pusti da razgovaram sa ljudima.
Pošto tražite pomoć pokušajte saznati što se prošli tjedan dogodilo u PTKM a vidim još nitko o tome ne piše… Pomoći će u investiranju.
Zvone daj pojasni nema me cijeli ovaj tjedan na terenu sam,i neću imati očiju.
peyo, ovdje si potpuno u pravu. Gledajući što se sve dogodilo zadnjih par tjedana PTKM se rikta za Mađare. Jeftini plin koji pripada hrvatskom narodu netko je jednostavno poklonio Mađarima i time ptkm učinio ranjivom samo tako. Također uprava ptkm umjesto da nađe jeftinijeg dobavljača opet potpisuje s mađarskim krvnikom koji im je već posisao skoro svu krv. To nije slučajno.
No ptkm nije lak zalogaj i pitanje je imaju li ugari snage odraditi do kraja ono što im je netko od braće hrvata servirao. Nisam siguran da će YARA ili K+S mirno gledati kako im netko mažanjava gnojaru u najpotentnijem poljoprivrednom dijelu evrope. A što tek Rusi koji su do sada mogli preuzeti veliki dio dionica ptkm čekaju potpuno je nejasno.
Kako god bilo to je za nas dioničare jako dobra pozicija i s obzirom na trenutni razvoj situacije u skorije vrijeme očekujem porast cijene dionice do sada nepostignutih visina. To potvrđuju i vijesti bliske vrhu kutinskog diva.
Uživajte drage prijateljice i prijatelji.
Također biti će interesantno nakon što STERN 17.01. postavi svoju ekipu u INU-u kako će se stvari razvijati oko ptkm jer je spomenuti jako zainteresiran da ptkm ode u ruske ruke. A s druge strane ugari ju žele za sebe jer kome će onda prodavati svoj (naš plin) preko ljeta. Ako izgube ptkm mogu ga jedino paliti na bakljama.
Iskreno ako ptkm nije u hrvatskim rukama (a mogla je biti) potpuno je svejedno tko će biti novi gazda. Ko nam da 4 znamenke neka bude njegova jer ovo vrijedi najmanje 500 milja eura. I to je to.
Kako god bilo to je za nas dioničare jako dobra pozicija i s obzirom na trenutni razvoj situacije u skorije vrijeme očekujem porast cijene dionice do sada nepostignutih visina.
Mislite da uživaju kao onda kad je izašlo zadnje financijsko izvješće, a vi ste isto tako znali kako kutinski div konačno izlazi iz minusa u plus? Jedino što ste dobili je bila dotad nepostignuta visina minusa!
Kako god bilo to je za nas dioničare jako dobra pozicija i s obzirom na trenutni razvoj situacije u skorije vrijeme očekujem porast cijene dionice do sada nepostignutih visina.
Mislite da uživaju kao onda kad je izašlo zadnje finacijsko izvješće, a vi ste isto tako znali kako div konačno izlazi iz minusa u plus? Jedino što ste dobili je bila dotad nepostignuta visina minusa!
[/quote]
je u pravu si ali ptkm je malo složenija igra nego što ti misliš. Izvještaj je izašao cijena je pala , a već za par dana je bila preko 170. Bez dionica su ostali sitni igrači u tih par dana, a prešle su nekom jačem. Zašto misliš da bi u zemlji u kojoj postoji jedan HEP, HAC, HPB, PODRAVKA i još more toga PTKM imala drugačiji status.
Minus bez problema samo u jednom kvartalu pređe u veliki plus jer to ptkm može bez problema. Ako se spoje par takvih kvartala stvari dolaze na svoje mjesto.
Izgleda da su Kinezi ušli u igru,da li će to poremetiti planove Mola i vlade ili bi mi mogli dobiti još jednog natjecatelja ili možda dva sa neograničenim kapitalom-Štern i ???????????????????????
To bi za nas bila zlatna koka.
Izgleda da su Kinezi ušli u igru,da li će to poremetiti planove Mola i vlade ili bi mi mogli dobiti još jednog natjecatelja ili možda dva sa neograničenim kapitalom-Štern i ???????????????????????
To bi za nas bila zlatna koka.
Kako misliš izgleda da su kinezi?
Jučer Mađari, danas Kinezi, sutra Klingonci…
Kažete mi da je "igra malo složenija nego što mislim" i da ne razumijem ovo što se događa na PTKM?
Složenija je i nego što vi mislite, Hanfa je dosta prozivana zadnjih dana zbog svoje neučinkovitosti, zato pripazite malo da baš netko od vas ne bude žrtveno janje zbog manipuliranja tržištem.
Sportski pozdrav!