U remont se ide zimi jer zimi ne treba gnojiva!
Pa neće se remont valjda raditi na proljeće!
Drago mi je šta je puno ljudi shvatilo o čem sam govorio u prijašnjim postovima.Ne mogo sve to potvrditi sa sigurnošću,ali jako sam blizu istine.Pogledajte IGH -u kojem sam i sam i pušim debelo-u dva dana su je umjetno digli na osnovu natječaja na Kosovu nekih 50 posto-to su radili i sa PTKM nažalost.Sada su unutra investitori jer su izletjeli svi brzoprstići i prešli ovaj tjedan na novu žrtvu.Svima je jasno da će se ova cijena od 160 pa do nekih 170 braniti i održati neko vrijeme -dok se sa sigurnošću ne bude znalo sve oko MOLA, INE, NAFTAPLINA I NAŠE PTKM .
Ponavljam se država nema ni za mirovine i za valst bi prodali sve.Krenuli su po onome šta sve strane ulagače najviše zanima-energija,pa onda hrana pa luke pa……..Najžalosnije je to šta si izgleda mi ne možemo pomoći……….Neka nam dragi bog pomogne,kad to sami ne znamo.
Nova firma član Ina grupe prevedeno BIO SAM U PRAVU.PTKM će donesti lijepu lovu i ja osobno prognoziram do Nove godine cijenu dionice od 200 kuna,a kad se sazna sve šta nam je rađeno iza leđa Ptkm će dobrano preći 500 kuna.To je samo dokaz da su svi ovi igrokazi bili mazanje očiju i da je kupnja INEod strane naših mirovinaca farsa odnosno dogovor između dva partnera.Molu plin i dio kolača na nafti,a vladi dio kolača na nafti i porezi od svega,a PLIN više nije socijalna kategorija,jer je privatan.
A jesi ga provalio.
Gnojivo se moze proizvesti i po zimi i cekati proljece na skladistu, no to je najmanji problem.
Problem je tradicionalna nestasica plina u HR po zimi zbog nedostatka spremnika, njegova cijena i ono najbitnije – velika potrosnja plina u proizvodnji po niskim temperaturama. Mozda ima jos nesto, al’ mi trenutno ne pada na pamet.
Uglavnom, 1. mjesec je statisticki najhladniji mjesec u godini, pa je logicno planirati remont u tom mjesecu.
I peyo sto se toliko zivciras i saljes 20 postova dnevno?
Ovo je fondovska dionica. Ni ti ni ja ni bilo tko drugi ne moze nadrukati prema gore ili dolje.
Trenutno je malo letargicna situacija na domacem trzistu nakon opce euforije s INA-om, pa nije nista bolje ni ovdje.
Danas cijene Petrokemije diktiraju 106-ice koje su tradicionalno one koje ruse cijenu u vremenima kad nema nekog znacajnijeg interesa, al’ zato cesto i nagovjestavaju uzlazni trend.
Ovo sto pisem je cisto moj subjektivni dozivljaj onoga sto obicno slijedi nakon dana obiljezenih 106-icama i nije nikakav poziv nekome na prodaju ili kupnju.
Al’ i dalje je indikativno konstantno podebljavanje top10 dionicara.
Ja za razliku od tebe pišem objektivno i svoja razmišljanja dijelim sa svima.Ljudi se neki nađu a neki ne.Drukanje je bilo u bliskoj prošlosti kad je dionica kao cvala a kad sam pitao zašto u dva tjedna nije završila u pozitivnoj blokadi popljuvali me kao i ti sada.Za mene je ovo samo igra i zato dobro poslujem,a ne vidim tvoju ulogu kolega u PTKM.Ako je tvoj posprdni odgovor kolegi Zlateku nešta dobro onda takvih dobrota više ne treba na forumu.Pišem konkretno i pokušavam odgonetnuti zagonetku i trebam pomoć ljudi koji stvarno nešta znaju.Još jednom -ne igram za burek, ne igram na sitno,ne igram na kratko i savjete primam od svih dobronamjernih.A ti poštovani kolega nemoj ni čitati šta pišem nego zabi mi jedinicu i pusti da razgovaram sa ljudima.
Nadam se da je Uprava dobro odvagnula ponude i da su dobili jeftiniji plin. Moram priznati da me malo čudi što su snjima potpisali ugovor, a ne npr. direktno…nadam se da znaju šta rade…
cijena je sigurno opet poslovna tajna…
A jesi ga provalio.
Gnojivo se moze proizvesti i po zimi i cekati proljece na skladistu, no to je najmanji problem.
Problem je tradicionalna nestasica plina u HR po zimi zbog nedostatka spremnika, njegova cijena i ono najbitnije – velika potrosnja plina u proizvodnji po niskim temperaturama. Mozda ima jos nesto, al’ mi trenutno ne pada na pamet.
Uglavnom, 1. mjesec je statisticki najhladniji mjesec u godini, pa je logicno planirati remont u tom mjesecu.
[/quote]
A jel ti znaš da skladištenje košta?
Da je držanje zalih trošak?
Jesi li čuo za just-in-time?