PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro je što neće više biti formule sa naftom…
Oil to Exceed $100 in 2011 as OPEC Spare Capacity Shrinks, Goldman Says
http://www.bloomberg.com/news/2010-12-14/oil-to-exceed-100-by-second-half-of-2011-as-demand-recovers-goldman-says.html

@ boso

Činjenica je da problem cijene plina nije jedini problem Petrokemije koja će se uskoro suočiti sa novim i starim izazovima.
Činjenica je da cijena nafte ide u prilog ovoj firmi jer na svjetskom tržištu cijena petrokemijskih proizvoda ide lagano prema gore, mora se zatvoriti vakum koji je nasto u periodu od kraja 2008 do početka 2010 g na svjetkom tržištu.
Činjenica je da je cijena umjetnih gnojiva znatno niža od one koje sam očekivao, ali stalni trend rasta ipak daje nadu da još nismo dostigli vrh.

PTKM–r-a
Nakon 6 negativnih Q uzastopce i kontinuiranim rastom dionice u ovu cijenu je puno toga ukalkilirano, jedino nije ukalkulirana privatizacija jer bi cijena bila značajno viša.

Međutim mene koji imam interes da dionica raste sve to ne brine, važno je da raste a da li je to opravdane ili ne totalno me je briga, jer ovo je ZSE i tu je sve moguće pa i to da cijenu neke interesne skupine dignu u nebo ili obore u crnu zemlju.

Vidite li dragi dioničari da mirovinski fondovi (koji su 2008 prodavali inu po 2800, a sad istu kupuju pod 2830 kn ) vode brigu o strateškim interesima zemlje a a li vode brigu o našim mirovinama pokazat će vrijeme.
Da li mi uplaćujemo u mirovinske fondove da bi imali veće mirovine za 20-30 godina ???

Poslije presedana sa INOM malim dioničarima će napokon biti jasno što je burza i tko je "Blaženi Bog " na ZSE, da li fundamenti, da li tehnička analiza ili interes krupnog kapitala, prosudite sami?

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Cijene gnojiva su se oporavile na nivo gdje je moguć jak prinos na uložena sredstva plus jak dolar,
nadalje cijena plina više nije monopolistički uvjetovana, sada ptkm može pregovarati!

Iz ovoga poduzeća se najviše novca uzelo, a najmanje se njemu dalo!

Jedino je uspjelo preživjeti zbog tolikog broja radnika, da radnika nije bilo ovo bi poduzeće odavno uništili

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

dali ima neko najave kad ce ptkm u remont

Održali su se zbog gospodina KLAUSA,imao sam ga prilike upoznati kao predstavnika sindikata PRTROKEMIJE.sirov,ali sa strašnim mudima.Došao je sa svojom ekipom kad smo mi rafinerci štrajkali.
Kolege opet me navlačite na PTKM.Vidjet ćemo sutra.Jedini su u našim prostorima,a većina u svim susjednim zemljama poljoprivreda glavna grana.Možda ju uzet na duže vrijeme dok se ne vidi cijena i dobavljač plina.Još uvijek me muče razmišljanja mog kolege-"""""plin uzimaju Mađari ,kupuju PTKM,i prodaju plin u cijeni gnojiva,jer je PTKM najveći potrošač.Izbjegava se porez, prirez, zarez ,urez i ostale birokratske zavrzlame na jedan proizvod, odnosno plin,a sve to se uredno legalno plati samo za jedan proizvod-gnoj.Troškovi su kudikamo manji pa i cijena gnoja može biti konkurentna svima.""""""""""
Nije mi jasno da je MOL samo tako odustao od INE.Da nije to dogovoreno nama iza leđa.Ovako MOLgrabi lavovski dio iz INE,a plin mu je gratis jer je našoj državi opterećenje.Država nema socijalnu kategoriju na plinu i ne mora se nikom pravdati jer je to sad privatno.A sa druge strane porez lupa MOLU i svi zadovoljni.Hebote koja sapunica.A i nije PTKM sa 109 skočila na 180 samo tako-možda je šta procurilo,ali zbog lošeg izvješća -pušiona.A iako se zna da je bila pušiona i dalje se cijena drži i varira u par kuna.Da je čisti trejderski štos već bi pala na 100…………………………..Idem prespavati noć bit ću sutra pametniji.

peyo

dali ima neko najave kad ce ptkm u remont

3.1 se kreće sa remontom 😉

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=133999
Eto kako se uništavaju mali.
Nemaš love za prilagodbu, odustaneš i ne smiješ proizvesti.
Zašto postam na PTKM ?
Prirodnog stajskog gnoja na žalost biti će još manje, a oni koji žele nešto zasaditi morati će kupovati
umjetno gnojivo htjeli to ili ne.

Nastavno na onaj moj gore post – evo svježeg kruga. Junice uvoz, subvencija
i pametni konzultanti sa hrpom papira.
http://www.vecernji.hr/biznis/dukat-ulaze-sest-milijuna-kuna-subvencioniranu-kupnju-junica-clanak-228545
Pozdrav
Usput, za sve one koji su ovih godina pokupili novčiće za projeknu dokumentaciju i kojekakve
konzultante koji su isto tako kupili keš dok su se gradile ove nove farme, a nisu kvalitetno (a nisu) odradili posao – što se mene tiče – tužba za nadoknadu štete i oduzimanje licence.
Stvarno gnjus.
Pozdrav

Logično tako je svake godine.Ipak sam danas ušao doduše sa jednim dijelom ,pomogao mi je jedan sa 600 komada šta se malo malo pojavljivao i strašio-hvala majstore-sigurno si išao na dokup.Mislim da je ova gungula oko INE okrenula novu stranicu i postavila nove cijene svega.Drago mi je da se crobi napokon oporavio.PTKM vrijedi puno puno više od današnje cijene i to ćemo vidjeti uskoro-informacija da su Mađari jako zainteresirani je jako blizu istini,a šta se još jako šuška -Kinezi.ne znam ali mislim da se ovaj puta nešta gadno kuha za razliku od zadnjih mjeseci kad je PTKM letila na osnovu ničega.Jako sam se iznenadio i razočarao kad sam vidio da i JANAF i PTKM padaju dok cijela burza ludi.Zato sam i uletio .Mislim da nova granica PTKM ne ide ispod 160 ,a a vidim i po nalozima na bidu koji se pojavljuju u pravo vrijeme i kupuju od nekih koji ne mogu čekati,pa izlaze izgleda sa minusom da bi ušli negdje drugdje.Sori mislim da im je to greška,ali svako radi za sebe.PTKM definitivno ide u dokapitalizaciju i tu bi mogao biti sličan scenarij kao i na mojoj INI.Ako se stavim u ulogu investitora prvo šta se preuzima je energija tu podrazumijevam i hranu-Viro podravka,belje……Pa onda luke i promet i brodari i na kraju sve ostalo.U mojoj kolekciji je nedostajala samo PTKM-imao sam ju ali nisam ju znao sačuvati.Hvala bogu da je sve opet krenulo i SRETNO SVIMA

peyo

Kolega fala za jučer ali tako se ne ruši cijena trebao si staviti na makar 160.Pa jel znaš koliko je ljudi proteklih mjeseci ušlo u PTKM.Misliš da neće branit svoju investiciju??????????????

peyo

Tako majstore pričekaj malo bit će para nećeš morati u dokup.

peyo

Sory prijatelju. Moje razmišljanje i mojih kolega koji ne rade sa dionicama———-Vlada jednostavno nema love ni za mirovine.INU su uspjeli obraniti makar za sada-fala bogu-ali plinski biznis ide Mađarima.To je i bila igra plus- kako baš Sanaderovo uhićenje pred samo otvaranje burze odnosno kupovanje INE.Zamaži ljudima oči da imaju o čem pričati,a oni tuci dalje iza leđa.Ode plin ode i petrokemija.Nije PTKM poletila samo tako u prethodnih mjeseci, pa valjda bi Hanfa već reagirala.Bilo je igra i igrica ,ali cijela priča ima pozadinu.Ili Mađari šta je mislim pametnija opcija ili Kinezi kojima ne vjerujem ništa.Još nešta PTKMse prikazuje kao gubitaš—— isti scenarij kao na INI.Ponavljam se-uzeo sam je ljetos i mislim da je namjerno rušana tako nisko,ali nisam vjerovao pa sam izašao u pola rasta i zaheb.Svaka škola se plaća.Sad ju uzimam, a vidim i ostali se spremaju ili u dokup ili za novi početak.SRETNO SVIMA POŠTOVANI KOLEGE.

peyo

Upravo je bilo na podnevnom dnevniku HTV-a da je zaključen ugovor između tvrtke Prirodni plin i talijanskog dobavljača plina Eni. Nisam dobro čuo prilog, ali mi se čini da ugovor stupa na snagu od 01.01.2011. god. i da će se plin dobavljati po povoljnijim cijenama.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close