PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemam muda prijatelju ali ta dvojica mi jako liče na fondove od prije par godina stoper dolje i stoper gore ,a vi se rajo tucite i nađite između.Evo više ih nema ni jednoga.Vidjet ćemo sutra šta će biti.

peyo

Sory ljudi znam da sam Vam dosadan ali sutra kreće prodaja Ine i mislim da sad znam zašto PTKM nije išla dalje odnosno zašto je bio stoper-zbog povećanog prosjeka danas i sutra bi mogla biti blokada na ptkm na 184 i kusur.Sutra se oslobađa veliki kapital i iskreno se nadam da naša burza napokon kreće strelovito gore.Ipak ima istine u onom mom postu gore.SRETNO ENERGETIKA, BAUŠTELCI ,BRODARI. MA SVI.PRIJATELJSKI POZDRAV SVIMA.

peyo

pazi da neodemo u blokadu ali onu negativnu

Čuj kad čovjek kupuje bolja mu je tvoja solucija,ali prijatelju naša burza će sutra eksplodirati i to najviše dionice koje imaju bilo kakav kontakt sa inom,a mislim da i ti sam to vidiš ili ne.?

peyo

iz tvojih usta u bozije usi bumo sutra pametniji kako god samo se nadam da nebumo po kunu

drago mi je zbog ovakvog razvoja događaja…ipak Uprava ove firme misli svojom glavom…konačno..
jedino što mi je žao što dionica firme i volumen na ovakve vijest mizerno odreagira…
PTKM će se konačno maknuti iz okova ugovora koji indeksira mislim cijenu nafte i na temelju nekih formula…konačno može kupovati jeftiniji plin…iskreno, nisam se nadao da će to tako brzo ići jer znam da uvijek postoje neki problemi, ali eto…može već sutra…plinovod spreman…
A kad dođe plutajući LNG terminal onda bude plin još jeftiniji a pregovaračka pozicija snažnija!

HEP i Petrokemija dogovaraju dobavu plina mimo Ine?

Večernji list neslužbeno doznaje da su navodno i HEP i kutinska Petrokemija odlučili samostalno pronaći dobavljača plina, odnosno da taj energent kao veliki potrošači neće kupovati preko Ine. Ina, odnosno njezina tvrtka kći Prirodni plin koja je raspisala natječaj za dobavljača plina iz uvoza u iduće tri godine, mogla bi se zbog toga naći u problemima jer se ugovor o dobavi plina veže uz količine.

Naime, prema natječaju, tražilo se milijardu kubika plina za iduće tri godine, a ako HEP i Petrokemija odustaju od kupnje plina preko Ine, onda znači da se potrebna količina plina smanjuje ispod tražene milijarde. Navodno je najbolju ponudu na natječaju dao E.ON, ali ugovor s njim još nije potpisan.

Upućeni nagađaju da je pitanje hoće li E.ON čekati dok se Prirodni plin zbroji budući da taj energent može prodati i ostalim kompanijama.

I HEP-u i Petrokemiji, kao i ostalim velikim industrijskim potrošačima, mogućnost izravne dobave plina od dobavljača otvorila se gradnjom spojnog plinovoda između Hrvatske i Mađarske za koji je Plinacro neki dan dobio uporabne dozvole. Time je otvoren novi dobavni smjer plina, ali i mogućnost jeftinije kupnje tog energenta.
http://www.vecernji.hr/vijesti/mol-ponovno-trazi-da-cijena-plina-naraste-30-40-posto-clanak-227863
……………………….
Tek je poznato da se u razgovorima otvorila mogućnost da mirovinci zamjene dionice Ine s državnim obveznicama ili pak za dionice neke druge kompanije koja će ići u IPO.

12. prosinac 2010.

Mol ucijenio Vladu, bitka za Inu vodi se i preko plina?

Mađarski Mol se ne želi olako odreći mogućnosti bolje pozicije u Ini, odnosno preuzimanja većinskog vlasništva, saznaje Večernji list iz krugova bliskih Vladi

"…….Iako je natječaj koji je raspisala Inina tvrtka kćer Prirodni plin okončan i navodno je najbolju ponudu za dobavu plina u iduće tri godine dao E.ON, ugovor s tom tvrtkom nije potpisan, među ostalim, i zato što navodno kutinska Petrokemija (veliki i značajan potrošač plina), u kojoj je država većinski vlasnik, ne želi s Inom potpisati ugovor o opskrbi plinom zbog nezadovoljstva cijenom……"

http://www.poslovni.hr/vijesti/mol-ucijenio-vladu-bitka-za-inu-vodi-se-i-preko-plina-166294.aspx

Bit će tu frke……….

Bojim se da neće biti ništa od ovog posla sa EON-om. Prejaki su ovdašnji hoštaplerski prekobarski lobiji koji Njemcima ne dopuštaju ulazak u RH. [bye]

Nadam se da će HEP i PTKM postići dobru cijenu u zajedničkom nastupu…konačno jeftiniji plin…tržište uopće nije reagiralo na ovakvu vijest…

ako je neko pratio cijene gnoja prije tri mjeseca i trenutne cijene kako se krecu ba svjetskim trzistima i molio bi stranicu pa neka mi posta bio bi zahvalan

Ljudi šta napraviti-čekat na bidu ili mazat po asku do blokade??????????????????????????????????????

peyo

Snupy 2 stranica je http://www.fertillizerworks.com na prvoj stranici ljevo gore imaš dva izvještaja jedan je za cijenu plina u usa a drugi za cijene gnojiva. izvještaj izlazi svaki petak. inače cijeli zadnji kvartal prati najviša prosječna cijena u ovoj godini tako da su s te strane uvjeti za petricu bili odlični.
pozdrav

Zaheb ljudi sve moje teorije pale u vodu.Krenula je lijepo ali izgleda da se puno njih opeklo pa i na jogurt pušu.Bio sam uvjeren da ide u nebo ali……………mislim da su ju igrice iz bliske prošlosti unazadile.Ni Janaf ništa………..sory

peyo

New Report

Close