PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nevjerujem jer se neradi samo o ptkm nego ocijelom gospodarstvu kako su izbori sljedece godine sa trenutno 313000 nezposlenih preko skupljih energenata i spirale inflacije zamrzavanja placa ono malo realnog gospodarstva bi se unistilo nezaposlenost bi skocila na 360000tisuca sa nelikvidnosti od 40,ilijardi kn HDZ bi totalno popusio a Jaca to vrlo dobro zna zato ce se boriti na svakojake nacine da se domogne dionica Ine

pogledjte brojke zaposlenih u firmama ptkm,dioki,ddjh,pa njihovi koperanti pa brodogradilista viro sve veliki potrosaci plina a sta je sa malim kucanstvim pa cak i po pitanju kasnijeg ulaska u Eu ovo nece Madjarima

12. prosinac 2010.

Mol ucijenio Vladu, bitka za Inu vodi se i preko plina?

Mađarski Mol se ne želi olako odreći mogućnosti bolje pozicije u Ini, odnosno preuzimanja većinskog vlasništva, saznaje Večernji list iz krugova bliskih Vladi

"…….Iako je natječaj koji je raspisala Inina tvrtka kćer Prirodni plin okončan i navodno je najbolju ponudu za dobavu plina u iduće tri godine dao E.ON, ugovor s tom tvrtkom nije potpisan, među ostalim, i zato što navodno kutinska Petrokemija (veliki i značajan potrošač plina), u kojoj je država većinski vlasnik, ne želi s Inom potpisati ugovor o opskrbi plinom zbog nezadovoljstva cijenom……"

http://www.poslovni.hr/vijesti/mol-ucijenio-vladu-bitka-za-inu-vodi-se-i-preko-plina-166294.aspx

Bit će tu frke……….

marcello

12. prosinac 2010.

Mol ucijenio Vladu, bitka za Inu vodi se i preko plina?

Mađarski Mol se ne želi olako odreći mogućnosti bolje pozicije u Ini, odnosno preuzimanja većinskog vlasništva, saznaje Večernji list iz krugova bliskih Vladi

ne želi s Inom potpisati ugovor o opskrbi plinom zbog nezadovoljstva cijenom.…..

http://www.poslovni.hr/vijesti/mol-ucijenio-vladu-bitka-za-inu-vodi-se-i-preko-plina-166294.aspx
Bit će tu frke……….

bit će frke, ali to je meni jako pozitivno za PTKM…barem pokazuju znake da se znaju boriti, tj. da traže bolju cijenu plina…nije to samo riječ o PTKM nego i i osvim ostalima….Jaca sigurno zna da ako se osiguraju loši uvjeti za plin, tj. cijena…da će mnoge manje firme propasti i "odseliti svoje pogone u inozemstvo"…konačno su počeli nadam se malo razmišljati…

kako rekoh izbori su sljedece godine i Vlada si nece smjeti dopustiti ucijene sa eu jer cemo tak nakon izbora 2012-13 u eu ako nebudu odigrali u interesu gospodarstva svjesni su da im ni Eu nece pomoci na izborima jer kako pisah imat cemo sa obzirom na vjrovatno porast cijene plina do 30pct za gradjanstvo,a odaljnim poskupljenjima da ni nepisem struja,kruh itd inflaciju od najmanje 5pct a onda onoga gospodarskog oporavka kojeg se drz pijan plota nema nista i toga su svjesni neradi se samo o Ptkm,Dioki,Ddjh,Viro puno je tu malih industrijskih firmi koji ovise o plinu a i za strane firme koje se bave industrijom necemo biti konkurentni pa bi nas i oni mogli zaobic pa umjesto kako oni kazu 1.5pct rasta u izbornoj cemo godini imati 2pct minusa ja na to kazem malo morgen to vlada nece dopustit pa makar i pod cijenu kasnjenja ulaska u Eu

Nešta se počelo događati-debeli stoper na bidu pa kupljenje do skoro 7 posto mislim da to ima veze sa nadolazećim vremenima -zbog INE-PTKM JE BILA SASTAVNI DIO ine………..

peyo

Prenosim komentare mojih kolega iz INE."Ako MOL uspije u svome naumu PTKM će uzeti pod INU,zbog jednostavnije prodaje svoga plina,odnosno plin kao glavna sirovina PTKM za proizvodnju umjetnog goriva,se praktički ne bi ni prodavao PTKM ,nego finalni proizvod umjetni gnoj.U igri je i Dioki i Janaf."
Mogla bi čak biti i istina jer tako je i INA nekad radila pa nije plin bio socijalna kategorija i ne mora se prodavati ispod svih cijena.Ovako nema papirologije oko kupnje ,prodaje, distribucije nema poreza prireza i dađbina prema državi za dva proizvoda nego samo za jedan.Ima logike?Mislim da zato cijena PTKM raste.Pa to su i naši pametnjakovići mogli ne smisliti nego samo prepisati iz prošlosti.Stvarno smo za ništa kad nam drugi moraju pokazivati sve na naše zdrave oči.

peyo

Nešta se počelo događati-debeli stoper na bidu pa kupljenje do skoro 7 posto mislim da to ima veze sa nadolazećim vremenima -zbog INE-PTKM JE BILA SASTAVNI DIO ine………..

Netko se prekrco iz Vira u Ptkm i to je otprilike to do sada za danas.

Vira imam fest i čekam ga do izviješća.Tražim sam sebi neku utjehu da MOLneće napraviti ono čega se svi u INI bojimo.Napisao sam pojedinosti iz debate na poslu.Zašto ste kolega tako zajedljivi.Viro je čekalica najjača danas,a recite u šta danas uložiti novac-u bauštelce ili brodare-mislim da su to ipak JANAF,DIOKI ,INA I PTKM. Šta mislite da li sam u pravu.Još nešta Ptkm sam uzeo ljetos pa izašao na 140 i kusur i zaheb i to debeli.Ovaj puta ako krene ništa ne prepuštam slučaju.Tko je onaj na bidu sa 3000 i kusur izašto i ko je onaj na asku sa 1600 komada i zašto……………..čista lutrija ali još jednom ima logike u onom prijašnjem postu.

peyo

Ma nisam zajedljiv, nego se netko prekrco i to je to.
Vira imam i razmišljam da li da pojačam prije dividende.
Petrokemija ima veliki potencijal za rast, ali ja sam eto izašao dok je bila cca 17x.
Za nju nisam više imao živaca , mada vjerujem da će se svima strpljivima lijepo isplatiti.

Pozdrav i sretno

100 kolega ja imam još nešta love ,dosta INE,koja će uskoro dići sve na noge,a ni sam ne znam u šta uletiti.Vozarine padaju-brodari ne bauštelci- tu sam već zaštopan i to na duže vrijeme,VIROmi je dobitna kombinacija za 1 mjesec ostaju mi JANAF ,DIOKI I PTKM koja me najviše vuče.Fufa me je onoga prvog na asku sa 1600 komada da se ne istrese a opet daje mi krila onaj sa 3200 komada.Sve mi govori u prilog da uljetim ali ću ipak pričekati dok ne vidim oće li još biti kupljenja po asku,pred ulaz.SRETNO I VAMA.

peyo

poklopi onoga od 1600 i nemas vise brige sto se njega tice

Nije bolest sve što boli

New Report

Close