PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sutra će i za ptkm dati 500 kuna i reći kako je to super jer je na burzi samo 150. Malo sutra, neka daju 1000 i prodajemo.

Mislim da Toda ne daje više od 1 kn!

zvone101, 02.12.2010. u 23:37
mika
Sutra će i za ptkm dati 500 kuna i reći kako je to super jer je na burzi samo 150. Malo sutra, neka daju 1000 i prodajemo.

Antša

…a svi znamo šta znači misliti ! [rolleyes]

Kolega koga to briga koliko Hrvatska ima plina. Koliko ja vidim svi kukaju da je plinski biznis totalno neisplatljiv, a koliko osjetim lpg je u zadnjih godinu dana poskupio 65%. Hrvatska taj lpg izvozi u BIH i tamo košta 4,20kn, a kod nas 5,30kn.

[/quote]

I to sa odgodom na 180 dana

“A man's got to do what a man's got to do”

Kolega koga to briga koliko Hrvatska ima plina. Koliko ja vidim svi kukaju da je plinski biznis totalno neisplatljiv, a koliko osjetim lpg je u zadnjih godinu dana poskupio 65%. Hrvatska taj lpg izvozi u BIH i tamo košta 4,20kn, a kod nas 5,30kn.

30% ga spali na bakljama jer nemaju kud s njim, a neko vrijeme ce pricalo da ga u Italiju izvoze po 1 kn.

Nije bolest sve što boli

NIJE SAMO NAFTA….NEGO I PLIN, TO JE U PAKETU, ALI:

Datum objave: 4.12.2010 u 08:43h
Ponudom MOL-a malim dioničarima iznenađeni samo Banski dvori
Vlada strahuje od prodaje Ine Rusima
Ruski Surgutneftegas ima u MOL-u udio od 21,2 posto. Mađarska Vlada već je priznala da pregovara o otkupu tog udjela, a Ruse bi zauzvrat sigurno odobrovoljio većinski paket u Ini

…..Ono od čega u Vladi najviše strahuju je da bi MOL, kad u Ini stekne većinski udio, tu tvrtku mogao prodati nekom trećem, primjerice ruskom Surgutneftegasu koji ima udio u MOL-u od 21,2 posto. Mađarska Vlada već je priznala da pregovara o otkupu tog udjela, a Ruse bi zauzvrat sigurno odobrovoljio većinski paket u Ini, čime bi u potpunosti zavladali tržištem nafte u regiji……"

http://www.novilist.hr/Vijesti/vlada-strahuje-od-prodaje-ine-ru.aspx

Zna se šta bi slijedilo…..akvizicija velikih potrošača……..

marcello

Vlada strahuje da ne dođu Rusi? Pa koja je razlika između Mađara i Rusa?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

U ovoj situaciji besparice nema bitne razlike. Loši jedni, loši drugi. Ali predpostavljam da Vlada razmišlja na način "ako već moramo prodati onda ćemo prodati Rusima sami bez mađarskih posrednika" Možda sam u krivu. Ima više varijanata…….

marcello

da, mađari se jako odupiru da se Rusi dočepaju njihovoh MOL-a…na ovaj način, ako preprodaju INU Rusima, postigli bi pakt…nećemo Vam dati naše, ali uzmite Hrvatsku Inu…i vuk sit, i ovce na broju…ali samo mađarske ovce..hehe…

ja bi radije Ruse nego Mađare….oni bi više mogli iskeširati za Petricu…

ja bi radije Ruse nego Mađare….oni bi više mogli iskeširati za Petricu…

Zašto keširati kad se može dobiti besplatno.
S najnovijim najavama rasta plina PTKM ne vrijedi više od 100 kn, a to je izgleda tek početak. Mađari su naumili ovo uništiti a vlada im ništa ne može.

@Antiša:

nitko nije najavio rast cijena plina za industriju. Cijena se do isteka ugovora 31.12.2010. određuje po eskalacijskoj formuli, a potom pregovorom sa ostalim ponuđačima…

to da je cilj Mađarima uništiti PTKM je izgleda neka tvoja nova teorija zavjere…

sa novih 2.4 milijarde kuna koje će se uskoro sliti na ZSE, ciljati cijenu od 100kn nije baš neki logičan druk…ali, sve u svemu, dobar pokušaj, ali malo preambiciozan.

u ovoj dionici biti ce onako kako banke odluce ne vlada ne mali jer ovdje lovi kapital krupnog zuba koji zna kako i kome

New Report

Close