Bilo bi najbolje da ptkm poklone mol-u. Tad bi vidjeli kakva bi bila cijena plina.
Ne, to ne bi bilo dobro.
Al’ svakako bilo bi zanimljivo kolika bi bila cijena plina da je PTKM u vlasnistvu MOL-a.
Mallo offtopic, ali zanimljivo je isto tako kako npr. Vupik koji je ocajno poslovao i prakticno poklonjen Todoricu odjednom odlicno posluje. Tamo je bio ocit primjer sustavnog unistavanja firme ne bi li ju Toda dobio za male pare. Slicno se odvija i s Djakovstinom s tim da tamo postoji presutni dogovor Tode i Zita iz Osijeka da Toda uzme Vupik, a Zito Djakovstinu.
Nadam se samo da ovom minusu Petrokemije nije kumovala ista ideja.
U svakom slucaju, fondovi brane (danas je to bilo preocito) a dok se zeleni, necemo se buniti. Jel’? Bolje da brane nego da ruse bez obzira na sve. 😉
samo ću napisati, ne dajte meštrima da vas šišaju. Ova firma radi preko 40 godina i vrijedi puno.
Da to ne vrijedi svi ugovori za plin bili bi javni i svi bi sve znali. Stvari su ipak malo drugačije i čitajte između redaka. Današnja kupnja i razvoj situacije od jutra dosta govori. Maknite naloge s prodaje (iako ih nema baš puno) i otežajte im malo situaciju. Budite i vi meštri.
[/quote]
A to je jako bitno šta radi 40 godina? Da je pravo radila, danas bi ti imao neke koristi od njihova rada, a ne bacao ovde kukavicu svaki dan. Jedan dan gore, drugi dole, no generalno gledajući ova firma iz godine u godinu gubi pare i jednom ju je država već spasavala otpisom duga prema njoj samoj (čitaj našim odnosno vašim parama), a mislim da sledeći put neće… Ili će u večna lovišta ili će je nekom uvalit za sitne pare ili će je rashodovat i napravit bazene pa nek se narod kupa u bivšoj azotari i leči lumbago i išijas. 🙂
Ove sugestije oko cenovne table i povlačenja naloga neću uopšte da komentarišem. Ta tabla i ti nalozi se zovu market, da neko njime upravlja sopstvenim prozaičnim komentarima kao što bi ti želeo, zvao bi se dirigirani market… a ovde je sve 100 odsto transparentno! 🙂
[/quote]
ovako fotije,
Na ovoj dionici već se duže vrijeme igra jedna velika partija šaha. Mi mali smo na jednoj strani, a veliki meštri na drugoj. Naravno da je njihova pozicija jača, ali nismo niti mi od jučer. U partiji se koriste sve dostupne informacije, a svakako je potrebno čitati između redaka jer postoje i određene stvari koje se ne objavljuju iz raznih razloga. Zato još jednom ponavljam da je jako bitno što ova firma radi preko 40 godina i da još jednom maknite prodajne naloge i otežajte im situaciju oko skupljanja dionica.
Ljudi neki od Vas su stvarno pobrkali kruške i jabuke.Jabuka je okrugla a kruška duguljasta.Cijena plina je socijalna zbog politike.Pa da dođe bilo koji privatni vlasnik mislite li da bi plin prodavao jeftinije nego šta ga kupuje-taj bi bio lud.Proizvodnja PTKM se temelji na plinu ,plin u najgorem scenariju ide 100 posto gore,a PTKM U……………………………..samo nebo zna.I kao šta sam vam već rekao spušili ste digli su vas na foru i na vašu vlastitu pohlepu.Sad to fino zaboravite i krenite dalje jer i sa dokupom ćete ostaviti gaće na štapu.Po mom mišljenju PTKM čeka ista sudbina kao i IGH,debeli pad i nepovjerenje kupaca.Početkom sljedeće godine i 50 kuna će biti puno,jer će im opet zatvoriti plin kojeg u hladnim mjesecima nema dovoljno za sve.
Početkom sljedeće godine i 50 kuna će biti puno,jer će im opet zatvoriti plin kojeg u hladnim mjesecima nema dovoljno za sve.
Upravo tako kolega!
Skoro 127milja gubitka,po meni i pad od 70% bi bio realan.
Ptkm me podsjeća na mene, oni povećavaju proizvodnju i gubitak, a ja povećavam ulaganje, nadokupljujem i smanjujem prosjeke i također povećavam gubitak [proud]
…što reći za dioničara PTKM…
najgore razdoblje unutar dvije godine je prošlo
ako pogledamo slične kompanije proizvođača,koji se bave proizvodnjom umjetnih gnoiva dolazimo do zaključka da se nalazimo u uzlaznom trendu.
bilanca PTKM još uvjek opravdava cijenu dionice na burzi i nevjerujem da će doći do "javnog vješanja svojih dioničara" od strane PTKM .
POZDRAV SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE…..
Skoro 127milja gubitka,po meni i pad od 70% bi bio realan.
Složio bi se kolega, al tu se nešto drugo događa! Rezultat od 127 milj gubitka nagradili sa skoro pozitivnom blokadom!
Kad tržišta krenu u korekciju PTKM će tek onda dat svoj obol negativnim blokadama, samo polako i strpljivo
[bye]
zadnja vijest, Kanađani nedaju Potash
evo odma i reakcije tržišta….
eto kako pametne države drže do sebe…
@ING…neće tržište puno u korekciju…dao im je Ben ono što su tražili…600.000.000.000 razloga za biti long naftu, hranu, i slično…
Umjesto da ulažete lovu u ptkm- probajte na dobitnicima u 3 kvartala-INA JDPL ,ATPL,VIRO,JANAF……,uzmete tu lovu ,vi i dalje ko max po diviziji.Čoknite u pozitivne ,zaradite,pa onda dokupite PTKM po puno nižoj cijeni i opet će Vam biti sve po starom.Smanjit ćete si ulaz na ptkm na 110-120 kuna i to je to………… razmislite- zbrojite.
Umjesto da ulažete lovu u ptkm- probajte na dobitnicima u 3 kvartala-INA JDPL ,ATPL,VIRO,JANAF……,uzmete tu lovu ,vi i dalje ko max po diviziji.Čoknite u pozitivne ,zaradite,pa onda dokupite PTKM po puno nižoj cijeni i opet će Vam biti sve po starom.Smanjit ćete si ulaz na ptkm na 110-120 kuna i to je to………… razmislite- zbrojite.
Da je tvoj prijedlog pametan, ne bi ga niti pisao na forumu! Drži svoju mudrost za sebe da te drugi…….ne preteknu.
[lol] [lol] [lol]
Da je tvoj prijedlog pametan, ne bi ga niti pisao na forumu! Drži svoju mudrost za sebe da te drugi…….ne preteknu.
[lol] [lol] [lol]
[/quote]
tako je kolega marcello, pametni ljudi pišu malo i mudro….a vidim da vi imate već 2600 poruka.
pozdrav