PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bilo bi najbolje da ptkm poklone mol-u. Tad bi vidjeli kakva bi bila cijena plina.

Ne, to ne bi bilo dobro.
Al’ svakako bilo bi zanimljivo kolika bi bila cijena plina da je PTKM u vlasnistvu MOL-a.

Mallo offtopic, ali zanimljivo je isto tako kako npr. Vupik koji je ocajno poslovao i prakticno poklonjen Todoricu odjednom odlicno posluje. Tamo je bio ocit primjer sustavnog unistavanja firme ne bi li ju Toda dobio za male pare. Slicno se odvija i s Djakovstinom s tim da tamo postoji presutni dogovor Tode i Zita iz Osijeka da Toda uzme Vupik, a Zito Djakovstinu.
Nadam se samo da ovom minusu Petrokemije nije kumovala ista ideja.

U svakom slucaju, fondovi brane (danas je to bilo preocito) a dok se zeleni, necemo se buniti. Jel’? Bolje da brane nego da ruse bez obzira na sve. 😉

Eto, nakon vala panike, cijena dionice se ipak stabilizirala, a do kada i u kojem smjeru će nastaviti – vidjet ćemo.
Po mišljenju tehničara, daljnji je pad neminovan, no PTKM-R-A je uvijek puna iznenađenja…..

To be continued …

samo ću napisati, ne dajte meštrima da vas šišaju. Ova firma radi preko 40 godina i vrijedi puno.
Da to ne vrijedi svi ugovori za plin bili bi javni i svi bi sve znali. Stvari su ipak malo drugačije i čitajte između redaka. Današnja kupnja i razvoj situacije od jutra dosta govori. Maknite naloge s prodaje (iako ih nema baš puno) i otežajte im malo situaciju. Budite i vi meštri.
[/quote]

A to je jako bitno šta radi 40 godina? Da je pravo radila, danas bi ti imao neke koristi od njihova rada, a ne bacao ovde kukavicu svaki dan. Jedan dan gore, drugi dole, no generalno gledajući ova firma iz godine u godinu gubi pare i jednom ju je država već spasavala otpisom duga prema njoj samoj (čitaj našim odnosno vašim parama), a mislim da sledeći put neće… Ili će u večna lovišta ili će je nekom uvalit za sitne pare ili će je rashodovat i napravit bazene pa nek se narod kupa u bivšoj azotari i leči lumbago i išijas. 🙂

Ove sugestije oko cenovne table i povlačenja naloga neću uopšte da komentarišem. Ta tabla i ti nalozi se zovu market, da neko njime upravlja sopstvenim prozaičnim komentarima kao što bi ti želeo, zvao bi se dirigirani market… a ovde je sve 100 odsto transparentno! 🙂

[/quote]

ovako fotije,

Na ovoj dionici već se duže vrijeme igra jedna velika partija šaha. Mi mali smo na jednoj strani, a veliki meštri na drugoj. Naravno da je njihova pozicija jača, ali nismo niti mi od jučer. U partiji se koriste sve dostupne informacije, a svakako je potrebno čitati između redaka jer postoje i određene stvari koje se ne objavljuju iz raznih razloga. Zato još jednom ponavljam da je jako bitno što ova firma radi preko 40 godina i da još jednom maknite prodajne naloge i otežajte im situaciju oko skupljanja dionica.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ljudi neki od Vas su stvarno pobrkali kruške i jabuke.Jabuka je okrugla a kruška duguljasta.Cijena plina je socijalna zbog politike.Pa da dođe bilo koji privatni vlasnik mislite li da bi plin prodavao jeftinije nego šta ga kupuje-taj bi bio lud.Proizvodnja PTKM se temelji na plinu ,plin u najgorem scenariju ide 100 posto gore,a PTKM U……………………………..samo nebo zna.I kao šta sam vam već rekao spušili ste digli su vas na foru i na vašu vlastitu pohlepu.Sad to fino zaboravite i krenite dalje jer i sa dokupom ćete ostaviti gaće na štapu.Po mom mišljenju PTKM čeka ista sudbina kao i IGH,debeli pad i nepovjerenje kupaca.Početkom sljedeće godine i 50 kuna će biti puno,jer će im opet zatvoriti plin kojeg u hladnim mjesecima nema dovoljno za sve.

peyo

Početkom sljedeće godine i 50 kuna će biti puno,jer će im opet zatvoriti plin kojeg u hladnim mjesecima nema dovoljno za sve.

Upravo tako kolega!

26.11.2010 - Dan D

Skoro 127milja gubitka,po meni i pad od 70% bi bio realan.

26.11.2010 - Dan D

Ptkm me podsjeća na mene, oni povećavaju proizvodnju i gubitak, a ja povećavam ulaganje, nadokupljujem i smanjujem prosjeke i također povećavam gubitak [proud]

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

…što reći za dioničara PTKM…
najgore razdoblje unutar dvije godine je prošlo
ako pogledamo slične kompanije proizvođača,koji se bave proizvodnjom umjetnih gnoiva dolazimo do zaključka da se nalazimo u uzlaznom trendu.
bilanca PTKM još uvjek opravdava cijenu dionice na burzi i nevjerujem da će doći do "javnog vješanja svojih dioničara" od strane PTKM .

POZDRAV SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE…..

Skoro 127milja gubitka,po meni i pad od 70% bi bio realan.

Složio bi se kolega, al tu se nešto drugo događa! Rezultat od 127 milj gubitka nagradili sa skoro pozitivnom blokadom!

Kad tržišta krenu u korekciju PTKM će tek onda dat svoj obol negativnim blokadama, samo polako i strpljivo

[bye]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

zadnja vijest, Kanađani nedaju Potash
evo odma i reakcije tržišta….

eto kako pametne države drže do sebe…

@ING
…neće tržište puno u korekciju…dao im je Ben ono što su tražili…600.000.000.000 razloga za biti long naftu, hranu, i slično…

Umjesto da ulažete lovu u ptkm- probajte na dobitnicima u 3 kvartala-INA JDPL ,ATPL,VIRO,JANAF……,uzmete tu lovu ,vi i dalje ko max po diviziji.Čoknite u pozitivne ,zaradite,pa onda dokupite PTKM po puno nižoj cijeni i opet će Vam biti sve po starom.Smanjit ćete si ulaz na ptkm na 110-120 kuna i to je to………… razmislite- zbrojite.

peyo

Umjesto da ulažete lovu u ptkm- probajte na dobitnicima u 3 kvartala-INA JDPL ,ATPL,VIRO,JANAF……,uzmete tu lovu ,vi i dalje ko max po diviziji.Čoknite u pozitivne ,zaradite,pa onda dokupite PTKM po puno nižoj cijeni i opet će Vam biti sve po starom.Smanjit ćete si ulaz na ptkm na 110-120 kuna i to je to………… razmislite- zbrojite.

Da je tvoj prijedlog pametan, ne bi ga niti pisao na forumu! Drži svoju mudrost za sebe da te drugi…….ne preteknu.
[lol] [lol] [lol]

marcello

Da je tvoj prijedlog pametan, ne bi ga niti pisao na forumu! Drži svoju mudrost za sebe da te drugi…….ne preteknu.
[lol] [lol] [lol]
[/quote]

tako je kolega marcello, pametni ljudi pišu malo i mudro….a vidim da vi imate već 2600 poruka.
pozdrav

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

New Report

Close