PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ti, ja, mika, boso, goran, marcello …. itd.

I sokolić

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

I ja sam lud!!!!!

I ja sam lud!!!!!

Ima nas još, zato sam i pobjegao odavde prije par mjeseci. Pa ovo nije tvrtka koja tek treba osvojiti tržište (Optima) nego tvrtka koja je gotovo monopolist, vidjet će te kada se privatizira (iskreno se nadam ne za kunu, ali lako može biti gospodinu T.) da li će raditi s minusom i onda će T. biti čudotvorac, sve što takne pozlati [lol] , ali nije niti na drugima bolje i ja više ne dam niti kunu na ZSE, a ovo što imam nek čeka godota.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ti, ja, mika, boso, goran, marcello …. itd.

I sokolić

Ne može to više tako ljudi,

Zašto ptkm ne napravi velike distributivne centre u susjednim zemljama. Zna se koje su najveće poljoprivredne regije u Sloveniji, Srbiji, Bosni, Albaniji. Tamo treba napraviti velika skladišta, kupiti 50 šlepera (koje će voziti radnici ptkm) i robu voziti direktno bez posrednika. Tada će se postići nabolja cjena u trenutku prodaje. Kome je cijena visoka neka kupuje od YARE i ostalih pa nek malo i YARA ima gubitak na izvozu.( malo .urca što YARA tako posluje.)

Na 5 stranici izvještaja ima rečenica koja kaže "Poslovni rashodi veći su za 5% u odnosu na isto razdoblje protekle godine zbog porasta količine i promjene asortimana". Pa kakvo je to debilno objašnjenje, kakva promjena asortimana, kakve količine, šta su počeli proizvodit ajvar i prodavat. To su očito opasni debili koji niti pljačku ne znaju suvislo objasniti.

Ultimativno treba tražiti dolazak strateškog partnera jer je sa ovim konačno jasno da oni ne misle stati i dok ne ukradu posljednju lipu neće biti zadovoljni.

Prodati sve što si proizveo po cijeni ispod cijene koštanja. Nevjerovatno. Očito da onaj na drugoj strani koji kupuje gnoj ima rezona biti dobar s upravom ptkm.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ne bi se složio da je itko od investitora lud
Prije će biti da su ludi oni koji misle da će im ovo proći bez određenih pravnih posljedica
Gospodarski kriminal ne zastarjeva a ni jedna vlast nije vječna
Biti će ovo novi Hep prije ili kasnije
-povećanje proizvodnje od cca 35%
-žestoko smanjenje troškova uz povećanje prodaje od skoro 19%
-kratkoročne obaveze povećane a ukupno kapital žestoko smanjen??
-trošak vaučera i tečajna razlika cca 5 mil ??
Kranji rezultat gubitak 126 milja??
Hebote život pa zar oni ne znaju naplatiti niti trošak vaučera krajnjem potrošaču..da ne pričam o bilo čemu drugom
Ovo je samo letimičan pregled jednog fundamentaliste amatera bez dubljeg zadiranja u bilancu ali se ne mogu othrvati osjećaju da je ovaj fin. izvještaj teška kemija koji u sebi ne sadrži nikakvo ekonomsko opravdanje
Ne radi se posao bez računice…ko je imao koristi od poslovanja u zadnje cca 2 god ostaje za vidjeti
Uvjeren sam da ćemo istinu doznati kad tad i da će ona nažalost biti nam prezentirana na stranicama crne kronike kao i mnogo puta do sada

sijem žito raste grahorica

Ne bi se složio da je itko od investitora lud
Prije će biti da su ludi oni koji misle da će im ovo proći bez određenih pravnih posljedica
Gospodarski kriminal ne zastarjeva a ni jedna vlast nije vječna
Biti će ovo novi Hep prije ili kasnije
-povećanje proizvodnje od cca 35%
-žestoko smanjenje troškova uz povećanje prodaje od skoro 19%
-kratkoročne obaveze povećane a ukupno kapital žestoko smanjen??
-trošak vaučera i tečajna razlika cca 5 mil ??
Kranji rezultat gubitak 126 milja??
Hebote život pa zar oni ne znaju naplatiti niti trošak vaučera krajnjem potrošaču..da ne pričam o bilo čemu drugom
Ovo je samo letimičan pregled jednog fundamentaliste amatera bez dubljeg zadiranja u bilancu ali se ne mogu othrvati osjećaju da je ovaj fin. izvještaj teška kemija koji u sebi ne sadrži nikakvo ekonomsko opravdanje
Ne radi se posao bez računice…ko je imao koristi od poslovanja u zadnje cca 2 god ostaje za vidjeti
Uvjeren sam da ćemo istinu doznati kad tad i da će ona nažalost biti nam prezentirana na stranicama crne kronike kao i mnogo puta do sada

Zahebi takav pristup tipa HEP i ostali. Ušao – izašao, a nekretnine i lova ostala. Njemci su platili CD kako bi vidjeli koliko love ima i gdje je, a da ne pričam o pljenidbi svega od imovine do računa. Dok to ne zaživi nema u ovoj bananiji sreće još nekoliko generacija. [bye]

I ja sam lud!!!!!

Ima nas još, zato sam i pobjegao odavde prije par mjeseci. Pa ovo nije tvrtka koja tek treba osvojiti tržište (Optima) nego tvrtka koja je gotovo monopolist, vidjet će te kada se privatizira (iskreno se nadam ne za kunu, ali lako može biti gospodinu T.) da li će raditi s minusom i onda će T. biti čudotvorac, sve što takne pozlati [lol] , ali nije niti na drugima bolje i ja više ne dam niti kunu na ZSE, a ovo što imam nek čeka godota.
[/quote]
Izravne koristi od prošlogodišnje gubitka je imao upravo gospodin T.
Stvaranje zaliha po enormnim cijenama je išlo preko njegovog A.
Zašto bi on ovo kupovao kad i ovako ima indirketnu korist?
Istina, ako mu poklone uzeti će..
A bože moj, pa poklonjenom konju se ne gleda u zube [bye]

sijem žito raste grahorica

Dečki moji zašto toliko negative – po prvi puta se vidi POZITIVAN pomak koji je učinila nova Uprava.
Ne može to donijeti rezultate preko noći ali garantiram – ono što je u izvješću je ISTINA ( možda po prvi puta nema muljaže ).
A istina je da su se uvelike smanjili svi Troškovi.
Istina je da se povećala proizvodnja.
Ustina je da su gubitci manji no prošle godine.
Istina je da su zalihe porasle – samo ne znamo po kojoj cijeni su vođene:

Dečki moji zašto toliko negative – po prvi puta se vidi POZITIVAN pomak koji je učinila nova Uprava.
Ne može to donijeti rezultate preko noći ali garantiram – ono što je u izvješću je ISTINA ( možda po prvi puta nema muljaže ).

Neka javno kažu od kojih to dobavljača kupuju sirovine i po kojim cijenama. Da li rade tako da istom prodaju gnoj i od njega kupuju sirovine??? Kakvi pozitivni pomaci…to su razbojnici i ništa drugo. Umjesto da dijele dividendu hrvatskoj sirotinji oni besprizorno mažnjavaju zadnju lipu. To je shema kao prodaja struje u Mostar. Katastrofa.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Neka javno kažu od kojih to dobavljača kupuju sirovine i po kojim cijenama. Da li rade tako da istom prodaju gnoj i od njega kupuju sirovine??? Kakvi pozitivni pomaci…to su razbojnici i ništa drugo. Umjesto da dijele dividendu hrvatskoj sirotinji oni besprizorno mažnjavaju zadnju lipu. To je shema kao prodaja struje u Mostar. Katastrofa.
[/quote]

Gori si od ovih komunista u Saboru.
Stoput ponovljena laž postaje istina.

Savo ja po prirodi nisam jalan ni katastrofičan i sviđa mi se da pokušavaš stvari u hrvatskoj vidjeti pozitivno, ali ako sve zanemarimo kako objasniti REKORDNU proizvodnju uz gubitak? Zašto rekordna proizvodnja?

Ovdje se pod hitno kako kaže mika treba utvrditi kako posluju tvrtke koje distribuiraju gnojivo u susjednim zemljama i njihova vlasnička struktura. Ovdje se vrti ogroman novac a i za puno manje perilice postojao je mehanizam pranja love.

Zamislite da ovdje dođe neko kao Teva u Plivu, dionica bi vrijedila 2000 kn, a u hrvatskim rukama se ide ili u stečaj ili za jednu kunu. Ja bih potpisao za jednu kunu odmah, ali strah me stečaja.

New Report

Close