PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Upravo je nevjerovatno da se hvale da imaju rekordan kvartal, ovo nije bilo ni u vrijeme Alije Sirotanovića, Druže Jagušt daj veću lopatu. Čemu ganjanje rekordne proizvodnje uz gubitak, ok održavanje minimuma proizvodnje. Ovo je nevjerovatno. Drug Jagušt je ispunio planirane fizičke pokazatelje. Ima đubra i za braću nesvrstane u Africi. Možda se dobit prelila u luku Šibenik pa sve ostaje u kući

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

lime,
upravo zbog takvog nabildavanja i rasta cijene PTKM nije sigurno se duže zadržavat u istoj!
Pogotovo u ovom neizvjesnom vremenu, političkom – gospodarskom – ekonskom…

Da, kako ne pišem na temi što sam tržio, ne znači da ne tržim i to svaki dan, u svakom slučaju biser za trejdere i dugoročne – svima dobro kad raste! AL!!!

PS U svakom slučaju zarada na trejdu je bila veća nego da sam je kupio na 130 i danas izašao!

Zadnja kupnja jučer na 159,00 700 komada, danas 600 prodao

[bye] [thumbsup]

ŠTETA ŠTO MODERATOR NIJE ŽELIO OBJAVITI ORGINALNU VERZIJU MOG POSTA DANAS POSLIJE OVIH TVOJIH PODBIJANJA I NABIJANJA U VERBALNOM SMISLU

Kolega ING
Iz naftalina neću vadit tvoje postove jer mi je to ispod časti
Pogledaj na koliko sam ti to rekao i gdje je dionica bila
Na koliko sam ulazio i izlazio ne interesira te niti imam potrebu da se hvališem niti ikome opravdavam
Svi sami brojimo svoje pare u konačnici
Čak se ne radi o tome..ti si toliko drobio da je dionica precjenjena na 140 a onda si je kupio
Mogao si kupovati i bez takvih priča
I opet ti tvrdim ko je zaradio samo 10% u zadnjem rastu je totalna neznalica..stojim iz tvrdnje
A na to što meni prijetiš HAnfom??? Nabijem i tebe i njih…mislim da ti je ovo dovoljno jasno, ili ti možda treba pojašnjavati dodatno?
Eto ti još tri jednoznamenkaste na zadnja tri pa idi plači teti Hanfi:)
P.S. Iznimno sam razočaran ovim izvješćem moram to priznati

Sve sam dosad obrazložio, tvoj je problem što si zaglibio u ovoj đ…..i

Nemojte se ljutiti na mene lim, što niste prodali, bit će još dana vrlo vjerojatno doduše po dvoznamenkastim brojkama.

LP i oprez kod nabijanja (lopte)

[bye] [bye] [bye]
[/quote]
Kolega ING
Ne brini ti za mene
Nekad pogodim nekad ne ali pošto trgujem za prave novčeke i ograničenim sredstvima nemam pravo na fatalne pogreške tako da potonio nisam..naprotiv
Dopustit ćeš mi da te ingnoriram, toplo se nadam
Naime, teško da nađem vremena i za pravu konstruktivnu raspravu.Davnih dana sam prestao mjeriti ko ima većeg..to me ne zanima.Jedino me zanima kako pametno uložiti i zaraditi novce.Od tebe još ni jedan smisleni prijedlog nisam čuo.
A te priče o daytradingu, pola dnevnog prometa je tvoje kao..day low i day high ko od šale skidaš
Probao sam se baviti time i to poprilično ozbiljno.
Dobro znam kolika je vjerovatnost takvim načinom trgovanja ostvarivati redovitu dobit, tako da mi ne moraš bajke pričati
Stoga, od sad za tebe ignore potpuni [tongue]
I samo još mali dodatak
Ako mi se već obračaš bio bi red da barem pravilno napišeš moj nick
Nisam ja nikakav lim nego lime…lijepo ti piše pored mog tenka:)

sijem žito raste grahorica

Upravo je nevjerovatno da se hvale da imaju rekordan kvartal, ovo nije bilo ni u vrijeme Alije Sirotanovića, Druže Jagušt daj veću lopatu. Čemu ganjanje rekordne proizvodnje uz gubitak, ok održavanje minimuma proizvodnje. Ovo je nevjerovatno. Drug Jagušt je ispunio planirane fizičke pokazatelje. Ima đubra i za braću nesvrstane u Africi. Možda se dobit prelila u luku Šibenik pa sve ostaje u kući

Mislim da upućuješ kritiku na krivu adresu – čovjek je neke stvari odlično odradio, npr Troškove osoblja i ostale troškove je smanjio za cca 50 milijuna, manji su rashodi na zalihama za 80-tak mijuna kuna.
A rast cijena na svjetskim tržištima he već podiglo vrijednost zaliha za 10-15%.

Moram priznati da je ovo danas bila lagana katastrofa. Za mene veliko razočaranje. Priznajem da me je bila ponijela euforija, a euforija nije bila bez temelja jer su vijesti posljednjih mjeseci bile optimistične, iako mi se u sjećanje vraća ono priopćenje Petrokemije u kojem su se osvrnuli na natpise na forumu i u kojem su lijepo naveli kako i dalje posluju s gubitkom.

No, šta je – tu je !

Nemam riječi…. u ogledalu vidim magarca.

nema razloga za razočaranje i velike euforije u svezi navedene dionice,jednostavna formula glasi kupovati ispod 120-110 kn a prodavati na 150-160 kn, i tako iduće dvije godine.

Upozoravao sam i ranije a danas se obistinilo, da je uprava PTKM nesposobna u rekordnim godinama kad sve svjetske petro kemiske industrije ruše apsolutne rekorde u dobiti to naša P… nije u stanju.

Zašto?, nebi ulazio u reperkusije, ono što me zanima je trgovanje ovom dionicom.
Sigurno je jedno, da povjerenje ulagača investitora izrazito narušeno, a danas i drugi tjedan svima će biti jasnije i zašto!

LP

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

molio bi kao se razumije da komentir ovo povecanje zaliha i dali i kako to utjece na tok novca i ove ruzne bilance od 126mil kn

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/kemijska-industrija/petrokemija-gubitak-od-126%2c7-milijuna-kuna,96635.html

ZAGREB – U prvih devet mjeseci ove godine Petrokemija je na razini grupe ostvarila ukupne prihode od 1,53 milijardi kuna, ukupne rashode od 1,66 milijardi milijuna kuna te je iskazala gubitak u poslovanju od 126,7 milijuna kuna ili 8,2 posto od ukupnih prihoda.

"Tijekom trećeg tromjesečja ostvaren je rast prodaje u izvozu, kako bi se nadoknadilo slabu potražnju na domaćem tržištu, osiguralo kontinuitet odvijanja proizvodnje i održalo likvidnost u uvjetima nedostatka obrtnog kapitala. Sezonski gubitak iz poslovnih odnosa ostvaren je u iznosu od 75,2 milijuna kuna i gubitak iz financijskih odnosa od 4,5 milijuna kuna, zbog visokih troškova kamata i tečajnih razlika", dodaje se u izvješću.

Ovo je najveći debakl od svih izvješća koji su dosad izešli. Katastrofa, užasno, nemam riječi.
Nemam dionice petrokemije ali zato posredno ja i članovi obitelji imamo preko OMF i DMF.
Mislio sam i stekao dojam da će biti u minusu nekih 20 mil.kn a ne 120 mil.kn!!!

Štednja je mudrost trošenja.

Upozoravao sam i ranije a danas se obistinilo, da je uprava PTKM nesposobna u rekordnim godinama kad sve svjetske petro kemiske industrije ruše apsolutne rekorde u dobiti to naša P… nije u stanju.

Zašto?, nebi ulazio u reperkusije, ono što me zanima je trgovanje ovom dionicom.
Sigurno je jedno, da povjerenje ulagača investitora izrazito narušeno, a danas i drugi tjedan svima će biti jasnije i zašto!

LP

Ako ti je interes trgovina onda je cijena nebitna – kupiš prodaš.
Nešto tebe drugo svrbi – vratilo se nazaj?

ako je ovdje gubitak, negdje mora biti i dobitak, kad ćemo to doznati, to ne znam, al’ da ima raznih špekulacija, mislim da Polančec nije

Mika, ako i kada budeš imao volje, može opširnija analiza i komentar ove katastrofe?

analiza kupaca, uvjeta i analiza dobavljača, njihovih cijena i analiza sastava gnojiva i analiza imovine uprave, članova nadzornog odbora, da ne ispadne kao u Brodosplitu i Đakovštini, da, ja jesam primao naknadu ali ja nisam znao,ja nisam bio, ja nisam čuo, ja nisam čitao, ja nemam pojma
zar vam se ne čini da ovu firmu treba uništiti pa kupiti

kojeg vraga rade onda mirovinski i otvoreni u njoj pa oni bi valda znali sta su kupovali vec su se dosta puta opekli ingra,tehnika,adpl,viro,zapi da ne nabrajam jedini imaju para u svijetu zaradjuju a na ZSE puse pare ko je tu lud

New Report

Close