Upravo je nevjerovatno da se hvale da imaju rekordan kvartal, ovo nije bilo ni u vrijeme Alije Sirotanovića, Druže Jagušt daj veću lopatu. Čemu ganjanje rekordne proizvodnje uz gubitak, ok održavanje minimuma proizvodnje. Ovo je nevjerovatno. Drug Jagušt je ispunio planirane fizičke pokazatelje. Ima đubra i za braću nesvrstane u Africi. Možda se dobit prelila u luku Šibenik pa sve ostaje u kući
lime,
upravo zbog takvog nabildavanja i rasta cijene PTKM nije sigurno se duže zadržavat u istoj!
Pogotovo u ovom neizvjesnom vremenu, političkom – gospodarskom – ekonskom…
Da, kako ne pišem na temi što sam tržio, ne znači da ne tržim i to svaki dan, u svakom slučaju biser za trejdere i dugoročne – svima dobro kad raste! AL!!!
PS U svakom slučaju zarada na trejdu je bila veća nego da sam je kupio na 130 i danas izašao!
Zadnja kupnja jučer na 159,00 700 komada, danas 600 prodao
[bye] [thumbsup]
ŠTETA ŠTO MODERATOR NIJE ŽELIO OBJAVITI ORGINALNU VERZIJU MOG POSTA DANAS POSLIJE OVIH TVOJIH PODBIJANJA I NABIJANJA U VERBALNOM SMISLU
Kolega ING
Iz naftalina neću vadit tvoje postove jer mi je to ispod časti
Pogledaj na koliko sam ti to rekao i gdje je dionica bila
Na koliko sam ulazio i izlazio ne interesira te niti imam potrebu da se hvališem niti ikome opravdavam
Svi sami brojimo svoje pare u konačnici
Čak se ne radi o tome..ti si toliko drobio da je dionica precjenjena na 140 a onda si je kupio
Mogao si kupovati i bez takvih priča
I opet ti tvrdim ko je zaradio samo 10% u zadnjem rastu je totalna neznalica..stojim iz tvrdnje
A na to što meni prijetiš HAnfom??? Nabijem i tebe i njih…mislim da ti je ovo dovoljno jasno, ili ti možda treba pojašnjavati dodatno?
Eto ti još tri jednoznamenkaste na zadnja tri pa idi plači teti Hanfi:)
P.S. Iznimno sam razočaran ovim izvješćem moram to priznati
Sve sam dosad obrazložio, tvoj je problem što si zaglibio u ovoj đ…..i
Nemojte se ljutiti na mene lim, što niste prodali, bit će još dana vrlo vjerojatno doduše po dvoznamenkastim brojkama.
LP i oprez kod nabijanja (lopte)
[bye] [bye] [bye]
[/quote]
Kolega ING
Ne brini ti za mene
Nekad pogodim nekad ne ali pošto trgujem za prave novčeke i ograničenim sredstvima nemam pravo na fatalne pogreške tako da potonio nisam..naprotiv
Dopustit ćeš mi da te ingnoriram, toplo se nadam
Naime, teško da nađem vremena i za pravu konstruktivnu raspravu.Davnih dana sam prestao mjeriti ko ima većeg..to me ne zanima.Jedino me zanima kako pametno uložiti i zaraditi novce.Od tebe još ni jedan smisleni prijedlog nisam čuo.
A te priče o daytradingu, pola dnevnog prometa je tvoje kao..day low i day high ko od šale skidaš
Probao sam se baviti time i to poprilično ozbiljno.
Dobro znam kolika je vjerovatnost takvim načinom trgovanja ostvarivati redovitu dobit, tako da mi ne moraš bajke pričati
Stoga, od sad za tebe ignore potpuni [tongue]
I samo još mali dodatak
Ako mi se već obračaš bio bi red da barem pravilno napišeš moj nick
Nisam ja nikakav lim nego lime…lijepo ti piše pored mog tenka:)
Upravo je nevjerovatno da se hvale da imaju rekordan kvartal, ovo nije bilo ni u vrijeme Alije Sirotanovića, Druže Jagušt daj veću lopatu. Čemu ganjanje rekordne proizvodnje uz gubitak, ok održavanje minimuma proizvodnje. Ovo je nevjerovatno. Drug Jagušt je ispunio planirane fizičke pokazatelje. Ima đubra i za braću nesvrstane u Africi. Možda se dobit prelila u luku Šibenik pa sve ostaje u kući
Mislim da upućuješ kritiku na krivu adresu – čovjek je neke stvari odlično odradio, npr Troškove osoblja i ostale troškove je smanjio za cca 50 milijuna, manji su rashodi na zalihama za 80-tak mijuna kuna.
A rast cijena na svjetskim tržištima he već podiglo vrijednost zaliha za 10-15%.
Moram priznati da je ovo danas bila lagana katastrofa. Za mene veliko razočaranje. Priznajem da me je bila ponijela euforija, a euforija nije bila bez temelja jer su vijesti posljednjih mjeseci bile optimistične, iako mi se u sjećanje vraća ono priopćenje Petrokemije u kojem su se osvrnuli na natpise na forumu i u kojem su lijepo naveli kako i dalje posluju s gubitkom.
No, šta je – tu je !
Nemam riječi…. u ogledalu vidim magarca.
nema razloga za razočaranje i velike euforije u svezi navedene dionice,jednostavna formula glasi kupovati ispod 120-110 kn a prodavati na 150-160 kn, i tako iduće dvije godine.
Upozoravao sam i ranije a danas se obistinilo, da je uprava PTKM nesposobna u rekordnim godinama kad sve svjetske petro kemiske industrije ruše apsolutne rekorde u dobiti to naša P… nije u stanju.
Zašto?, nebi ulazio u reperkusije, ono što me zanima je trgovanje ovom dionicom.
Sigurno je jedno, da povjerenje ulagača investitora izrazito narušeno, a danas i drugi tjedan svima će biti jasnije i zašto!
LP
molio bi kao se razumije da komentir ovo povecanje zaliha i dali i kako to utjece na tok novca i ove ruzne bilance od 126mil kn
ZAGREB – U prvih devet mjeseci ove godine Petrokemija je na razini grupe ostvarila ukupne prihode od 1,53 milijardi kuna, ukupne rashode od 1,66 milijardi milijuna kuna te je iskazala gubitak u poslovanju od 126,7 milijuna kuna ili 8,2 posto od ukupnih prihoda.
"Tijekom trećeg tromjesečja ostvaren je rast prodaje u izvozu, kako bi se nadoknadilo slabu potražnju na domaćem tržištu, osiguralo kontinuitet odvijanja proizvodnje i održalo likvidnost u uvjetima nedostatka obrtnog kapitala. Sezonski gubitak iz poslovnih odnosa ostvaren je u iznosu od 75,2 milijuna kuna i gubitak iz financijskih odnosa od 4,5 milijuna kuna, zbog visokih troškova kamata i tečajnih razlika", dodaje se u izvješću.
Ovo je najveći debakl od svih izvješća koji su dosad izešli. Katastrofa, užasno, nemam riječi.
Nemam dionice petrokemije ali zato posredno ja i članovi obitelji imamo preko OMF i DMF.
Mislio sam i stekao dojam da će biti u minusu nekih 20 mil.kn a ne 120 mil.kn!!!
Upozoravao sam i ranije a danas se obistinilo, da je uprava PTKM nesposobna u rekordnim godinama kad sve svjetske petro kemiske industrije ruše apsolutne rekorde u dobiti to naša P… nije u stanju.
Zašto?, nebi ulazio u reperkusije, ono što me zanima je trgovanje ovom dionicom.
Sigurno je jedno, da povjerenje ulagača investitora izrazito narušeno, a danas i drugi tjedan svima će biti jasnije i zašto!
LP
Ako ti je interes trgovina onda je cijena nebitna – kupiš prodaš.
Nešto tebe drugo svrbi – vratilo se nazaj?
ako je ovdje gubitak, negdje mora biti i dobitak, kad ćemo to doznati, to ne znam, al’ da ima raznih špekulacija, mislim da Polančec nije
analiza kupaca, uvjeta i analiza dobavljača, njihovih cijena i analiza sastava gnojiva i analiza imovine uprave, članova nadzornog odbora, da ne ispadne kao u Brodosplitu i Đakovštini, da, ja jesam primao naknadu ali ja nisam znao,ja nisam bio, ja nisam čuo, ja nisam čitao, ja nemam pojma
zar vam se ne čini da ovu firmu treba uništiti pa kupiti