PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

da, država ima preko 50%, a naši fondovi još oko 17-20%. ne vidim što ste tu opovrgli od onoga što sam ja napisao??

Isprika. Čitao sam na brzaka pa mi se učinilo kao da ste napisali da država ima 70-ak %. MIrovinski fondovi nemaju iste interese kao država, oni bi svoje pakete uz odgovarajuću cijenu prodali.
[/quote]

sumnjam da bi mirovinci prodavali bez blagoslova države jer je PTKM označena kao tvrtka od interesa za državu. kad i ako država bude prodavala svoje, onda će smjeti prodati i mirovinci.
obzirom na stanje u državi i brojne afere HDZ-a, nikakva privatizacija ovdje ne dolazi u obzir sve do poslije izbora….

@bob1391
moj prvi post odnosio se na drukanje pojedinaca da ide napad na PTKM, da kreće preuzimanje i slične budalaštine.
kao što sam napisao, PTKM je od interesa za državu i ovdje će se prvatizacija odvijati uz nadzor države tako da ako netko i pokuša dati ponudu za preuzimanje, s time ne bi napravio ništa, osim možda skupio 10-15% dionica i sebe diskvalificirao kao nepoželjnog partnera kod privatizacije kad jednom dođe.

ma kakva privatizacija – tu igra nešto drugo ali od privatizacije ni p !

Mirovinski fondovi nisu u rukama drzave i za dobru cijenu bi prodali, zato je sad i kupuju kad je jeftino. Suker (drzava) bi takodjer prodal za dobru cijenu jer on ni ne zna drugo nego se zaduzivat tak da mu ni prodaja ne bi bila problem.
To sto je to firma od interesa za drzavu objesi macku o rep jer se interesi prilagodjavaju pojedincima.
Da je drzavu bilo briga za interese drzave i gradjana ne bi bilu tu gdje jesmo.

Ne velim da ce ici privatizacija ali teza o drzavi koja brine za svoje interese vam bas i ne stoji.

Nije bolest sve što boli

Moća kapitala je neprocjenjiva na ovako malom i nelikvidnom tržištu.
Broj transakcija jučer je bio indikativan .

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

http://www.vecernji.hr/vijesti/sukeru-pojacanje-trazi-se-novi-potpredsjednik-vlade-ulaganja-clanak-204787

… zašto se ovo onda radi ? Možda se neće privatizirati, već naći strateškog partnera ! Nije šija već je vrat.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Mogo bi to Bakić trpat, vidim i da ADPL se kupuje a on je tu ti i tamo + HT i još neka likvidna tipa INA

Cookie Monster

http://seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-petrokemija-u-cetiri-dana-skocila-13%25,95547.html

kvartalne brojke od YARE….
BRUTALNI RAST
Yara International: Gewinn im dritten Quartal drastisch gestiegen
09:30 19.10.10

Oslo (aktiencheck.de AG) – Der norwegische Düngemittelhersteller Yara International ASA (Profil) gab am Dienstag bekannt, dass sein Gewinn im dritten Quartal drastisch gestiegen ist, was auf verbesserte Margen und höhere Absatzvolumina zurückzuführen ist.

Demnach belief sich der Nettogewinn nach Abzug von Minderheitsanteilen auf 1,93 Mrd. Norwegische Kronen (NOK), gegenüber 349 Mio. NOK im Vorjahr. Der Gesamtumsatz erhöhte sich indes von 14,38 Mrd. NOK auf 16,53 Mrd. NOK. Das operative Ergebnis kletterte auf 1,40 Mrd. NOK, nach einem marginalen Verlust im Vorjahr.

Das EBITDA erreichte im Berichtszeitraum 2,49 Mrd. NOK (Vorjahr: 0,86 Mrd. NOK) bzw. 2,54 Mrd. NOK (Vorjahr: 1,06 Mrd. NOK) vor Einmaleffekten.

Die Aktie von Yara International notiert derzeit mit einem Plus von 1,05 Prozent bei 288,30 NOK. (19.10.2010/ac/n/a)

država da proda sada to bi bila velika greška…prvo treba doći strateški partner, kupiti ono što se može na burzi, dignuti cijenu dionice, povećati vrijednost firme, a tada država po većoj cijeni prodaje svoj udio npr. i nitko se neće buniti…nešto slično poput INE….

drago mi je ako je PTKM surađivala sa marokanskim OCP-om!:)

da, YARA ima stvarno brutalni rast! sa 349 milijuna kruna na neto dobiti iz prošle godine na 1,93 milijarde kruna je veliko povećanje…a dolaze nam bolje godine, svima nama! sektor je u oporavku i konsolidaciji…sada se kupuje!

evo i dokaza da je PTKM surađivaa sa OCP-om iz Maroka…
Nažalost:)

Petrokemija pod istragom zbog kupnje skupih sirovina
Ta je tvrtka, naime, u 2008. godini, kada je sirovina bila znatno skuplja nego godinu kasnije, kupila većinu robe potrebne za 2009. Odnosno, s pet najvećih dobavljača (Agrokorom, Adriaoilom, OCP Marokom, Teotradeom i Vogemann Hamburgom ) u 2008. godini ostvarila je promet od čak 1,6 milijardi kuna, a 2009. (kada je sirovina bila jeftinija 50 posto) promet od samo 180 milijuna kuna.

to je slična priča kao i sa HEP-om, kada je sirovina kupovana po najvećoj cijeni…koliko nam je Mesarić upropastio firmu….a joj…a da je bilo malo više pameti…

analitičarska kuća Cheuvreux povećava ciljanu cijenu K+S sa 51 na 53 Eura, i stavlja na outperform:
PARIS (dpa-AFX Broker) – Cheuvreux hat das Kursziel für die Aktie von K+S (Xetra: 716200 – Nachrichten) von 51,00 auf 53,00 Euro angehoben und die Einstufung auf "Outperform" belassen. Die hohen Getreidepreise heizten die Nachfrage nach Kali-Dünger an, schrieb Analyst Martin Rödiger in einer Studie vom Montag. Steigende Umsätze und Kali-Preise glichen den schwachen US-Dollar zum Teil wieder aus./kwx/gl
http://de.finance.yahoo.com/nachrichten/analyse-flash-cheuvreux-hebt-ziel-fr-k-s-auf-53-00-euro-outperform-dpaafx-869d00ab4c43.html

Radnici prodaju jeftino po bidu, a fondovi čuče i skupljaju…
dobro je što su se fondovi uključili…samo opet kasno…ali nikad nije kasno jer mislim da ide ovo prema 300 kn polako…za one koji (naravno) imaju vremena čekati.

Radnici, ako vam nije hića, nemojte prodavati…

P.S. zaboravio sam link za ono sa OCP-om
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/kemijska-industrija/petrokemija-pod-istragom-zbog-kupnje-skupih-sirovina,77049.html

Petrokemija iskupila komercijalne zapise u iznosu od 875.000 eura
http://www.poslovni.hr/vijesti/petrokemija-iskupila-komercijalne-zapise-u-iznosu-od-875000-eura-161070.aspx

New Report

Close