PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tehnički gledano, uvijek poslije probijanja Bollingera ide malo dolje.
Da li će to biti i sutra, prekosutra ne znam ali bio bih oprezan u ovakovoj situaciji. [undecid]

http://www.24sata.hr/news/barba-luka-na-sluzbenom-putu-u-rusiji-gradi-odnose/195774/

http://www.24sata.hr/news/barba-luka-na-sluzbenom-putu-u-rusiji-gradi-odnose/195774/

… možda su barbu luku poslali u rusiju kad mu budu tražili prijatelja da se ne vidi kako plače, naravno od tuge ?

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

još dobrih vijesti…da li marokanska firma napada K+S? ili nekog drugog? bilo je riječi da PTKM izvozi i u Afriku…

Morocco’s OCP eyes foreign acquisitions
(Reuters) – Morocco’s Office Cherifien des Phosphates (OCP), the world’s biggest phosphates exporter, is eyeing possible acquisitions of fertilizer producers abroad, its chief executive told Reuters.

The company also expects turnover this year to exceed $3 billion, or about double the figure for last year, and is preparing to raise capital through bond issues on the local and international markets, said Chief Executive Mostafa Terrab.

He said the company was looking carefully at merger and acquisition moves in the international fertilizer industry that could affect companies with which OCP has relationships, and may step in with offers of its own. He would not identify the companies.

"It could make sense to acquire fertilizer capacities … outside Morocco," he said late on Sunday on the sidelines of the World Policy Conference in the Moroccan city of Marrakesh. "We are taking a very close look at it."

http://www.reuters.com/article/idUSTRE69H1ZX20101018

Da dobre,ovo su senzacionalne vijesti. PTKM godinama kupuje od OCP-a. U 2008 kupljeno je robe za preko 400 milja kuna od Marokanaca. Oni itekako imaju rezona napasti na ptkm. Svoju sirovinu pretvorili bi u najkvalitetnije gnojivo u evropi. Sumnjam da imaju snage udariti na K+S, ali ptkm im može biti dobra meta i zapravo ne znam koga drugog bi oni mogli kupiti. Ako YARA čuje da afrikanci spremaju napad biće veselja. No, zato burza i postoji i neka svatko da svoju ponudu mi čekamo.
Biće veselo danas.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/91773/Petrokemija-zatvara-vinilni-lanac.html

ma tko će napasti PTKM, kakva preuzimanja!?!? o čemu vi lupetate?!? pa država ima preko 50% u PTKM, a mirovinci drže još oko 17-20% !!
dosta više tih besramnih drukerskih laži !!!

@zoki777

Procitati tekst prije nego stavite link. Radi se o diokiju, cija je dionica takodjer potcjenjena u odnosu na potencijal.

Nije bolest sve što boli

ma tko će napasti PTKM, kakva preuzimanja!?!? o čemu vi lupetate?!? pa država ima preko 50% u PTKM, a mirovinci drže još oko 17-20% !!

Mingorp ima 26%, HFP 23,42%, Središnji ured ima 1,20 %. Dakle, preko 50%, ali ni blizu 70%.

Mingorp ima 26%, HFP 23,42%, Središnji ured ima 1,20 %. Dakle, preko 50%, ali ni blizu 70%.
[/quote]

Preko 25% ptkm je bez problema moguće kupiti na burzi ako cijena bude prava. Dobre vijesti se šire i zato se puno dionica traži na kupnji ovih dana. Pamet u glavu svi koji imaju ovu dionicu.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

[/quote]

da, država ima preko 50%, a naši fondovi još oko 17-20%. ne vidim što ste tu opovrgli od onoga što sam ja napisao??

da, država ima preko 50%, a naši fondovi još oko 17-20%. ne vidim što ste tu opovrgli od onoga što sam ja napisao??

Isprika. Čitao sam na brzaka pa mi se učinilo kao da ste napisali da država ima 70-ak %. MIrovinski fondovi nemaju iste interese kao država, oni bi svoje pakete uz odgovarajuću cijenu prodali.

Kolega postoci nemaju veze. Ako netko zeli preuzeti moze dati ponudu za preuzimanje i ako uopce nema niti jednu dionicu. S dobrom cijenom mozda bi i mogao otkupiti dobar dio Petrokemije.

Nije bolest sve što boli

New Report

Close