PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uh, uh, uh… Taj terminal je montažni? Ono, ako ga prekosutra dovezu, do vikenda je gotov? Mislim, lijepe su to vijesti, ali stanite malo na loptu, nemojte da Uprava mora novo izvješće za ZSE pisat.

Uh, uh, uh… Taj terminal je montažni? Ono, ako ga prekosutra dovezu, do vikenda je gotov? Mislim, lijepe su to vijesti, ali stanite malo na loptu, nemojte da Uprava mora novo izvješće za ZSE pisat.

Prujatelju,

Vjerujem da će za ovu investiciju interes pokazati i najveći kao EBRD i EIB, a kad se ima povoljnog kapitala brzo se može graditi. Ovo su strateške grane i tu se igra priprema dugo godina unaprijed.Također vjerujem da puno njih nastoji oslabiti ruski utjecaj putem plina u ovom dijelu evrope.
Mislim da će se uskoro i INA tresti jer ptkm uskoro neće više ovisiti samo o njima nego će upravo obrnuto puno njih kucati na kutinska vrata. EON je prvi počeo.
A špija iz Kutine je malo zakazao ovih dana ili su mu zabranili surfanje po forumima. Špija javi se malo , poslje tebe cijena ode bar 20% gore. [thumbsup]

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

još dobri vijesti….njemački K+S raste, a direktor firme kaže da ne može isključiti činjenicu da njihova firma postaje meta preuzimanja!

K+S climbed 0.8 percent to 46.81 euros, its second gain. Europe’s biggest potash producer can’t rule out becoming a takeover target and would examine any offer, Chief Executive Officer Norbert Steiner told Frankfurter Allgemeine Zeitung.
http://www.bloomberg.com/news/2010-10-17/commerzbank-hochtief-douglas-k-s-may-be-active-german-equity-preview.html

ono…dolazi terminal, rusi pregovaraju sa Popijačem, K+S skače prema gore…sada se vrši preuzimanje i konsolidacija sektora…a ne kada bude prekasno (čitaj pre-skupo!)

očekujem 50 milja dobiti za 3Q….. sve manje od toga: pad dionice, sve osjetno više od toga-rast. oko te cifre: dan-dva na ovoj cijeni, a onda pad prema 140 kn…..

Nešto mi govori da krivo očekujete. Gubitak za 1H je 46,9 mil kn a kako je uprava najavila gubitak za 9 meseci, imam nekakav "osjećaj" da dobit (ako je bude) u 3Q mora biti manja od tih 46,9 mil. kuna. [lol]

AZ profit dokupio 7487 komada…neka bude za evidenciju…znači imali smo Zagrebačku, skrbički (bio to Bakić ili bilo tko treći), ovaj put AZ…

* Važeći podaci za uredovni dan 18.10.2010 .

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 112.095 3,36 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 88.277 2,64 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 49.142 1,47 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 40.372 1,21 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,50

P.S. Uprava ja jasno rekla da očekuje 40 milijuna kuna dobiti za 3 kvartal…50 milijuna bi bilo malo previše…vidit ćemo…

očekujem 50 milja dobiti za 3Q….. sve manje od toga: pad dionice, sve osjetno više od toga-rast. oko te cifre: dan-dva na ovoj cijeni, a onda pad prema 140 kn…..

Nešto mi govori da krivo očekujete. Gubitak za 1H je 46,9 mil kn a kako je uprava najavila gubitak za 9 meseci, imam nekakav "osjećaj" da dobit (ako je bude) u 3Q mora biti manja od tih 46,9 mil. kuna. [lol]
[/quote]
….tako je ..evo ja kažem u 3Q dobit 30M…i onda smo još 16,9 M u minusu…

P.S. Uprava ja jasno rekla da očekuje 40 milijuna kuna dobiti za 3 kvartal…50 milijuna bi bilo malo previše…vidit ćemo…

Gdje je to uprava jasno rekla da očekuje dobit od 40 mil. kn?
Nešto sam propustio?

octopus, ma pusti minus…kad(ako) Rusi dolaze na minuse se misli kao i na lanjski snijeg…

Gdje je to uprava jasno rekla da očekuje dobit od 40 mil. kn?
Nešto sam propustio?
[/quote]

To bi, neslužbeno se čuje, značilo 700 milijuna kuna prihoda u trećem tromjesečju, tj. 40 milijuna kuna dobiti. Sve te brojke Petrokemija bi mogla ostvariti uz relativno skup plin za industriju.
http://www.vecernji.hr/biznis/uzlet-petrokemije-novim-direktorom-josipom-jagustom-clanak-197133

i ja očekivam najmanje 50 milja dobiti, PTKM je već skočila skoro 60% u očekivanju odličnih rezultata za 3Q! [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

još dobrih vijesti…da li marokanska firma napada K+S? ili nekog drugog? bilo je riječi da PTKM izvozi i u Afriku…

Morocco’s OCP eyes foreign acquisitions
(Reuters) – Morocco’s Office Cherifien des Phosphates (OCP), the world’s biggest phosphates exporter, is eyeing possible acquisitions of fertilizer producers abroad, its chief executive told Reuters.

The company also expects turnover this year to exceed $3 billion, or about double the figure for last year, and is preparing to raise capital through bond issues on the local and international markets, said Chief Executive Mostafa Terrab.

He said the company was looking carefully at merger and acquisition moves in the international fertilizer industry that could affect companies with which OCP has relationships, and may step in with offers of its own. He would not identify the companies.

"It could make sense to acquire fertilizer capacities … outside Morocco," he said late on Sunday on the sidelines of the World Policy Conference in the Moroccan city of Marrakesh. "We are taking a very close look at it."

http://www.reuters.com/article/idUSTRE69H1ZX20101018

kao što sam rekao ranije u svojem postu…166,00 je ključna razina…mora se zatvoriti svijeća na daily grafu….

Da li nam se onda pridružuje marokanska firma ovdje? da li netko da li je Petrokemija surađivala sa OCP-om? jer kaže u tekstu da je razmatra one firme s kojima je surađivala….
ovo su dobre dvije posljednje vijest (izjava direktora K+S-a, i ova druga, onoga koji razmatra preuzimanje…i to zapravo daje još jedno svijetlu za ovu situaciju koja je na pomolu…i ovaj rast cijene…

New Report

Close