Vlada prodaje plinski biznis http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/vlada-prodaje-plinski-biznis%2c-a-plin-za-kucanstva-poskupljuje,95238.html
Upravo ono što sam objašnjavao onom burekčiji…cijena plina za kućanstva ide gore a za industriju može ići i dolje…
Vlada prodaje plinski biznis, a plin za kućanstva poskupljuje
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB – Iako to nije izrijekom potvrdio ali ni demantirao, ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je na obilježavanju Dana plina zapravo nagovijestio kako su točne teze da Vlada od Ine ipak neće otkupljivati plinsko poslovanje koje bi joj godišnje donosilo i do tri milijarde kuna gubitaka.
Neizravno je i potvrdio da će cijena plina za kućanstva poskupjeti jer je poručio kako će se cijena tog energenta po kategorijama potrošača morati uskladiti s cijenom konkurentnih energenata.
– Moguća su različita rješenja jer je gradnja interkonekcije između Hrvatske i Mađarske pri kraju, a to je pretpostavka za liberalizaciju tržišta plina i dovođenje drugih isporučitelja plina – odgovorio je ministar Popijač čime i dao naslutiti kako bi plinski biznis u dogovoru Vlade i MOL-a mogao biti prodan nekom drugom dobavljaču plina.
Tu tezu potvrđuje i izjava Davorke Tancer, direktorice Prirodnog plina, Inine tvrtke kćeri u koju je prebačen plinski biznis, kako se prvi put javni nadmetanjem bira dobavljač plina jer Inin ugovor s Gazpromom istječe krajem godine. To znači da ugovor s Gazpromom možda i neće biti produljen.
– Hoćemo bolju cijenu plina i sigurnost isporuke – rekla je Tancer.
konačno nešto rade…
polako ovo ide naprijed prema gore…za razliku od drugih peakova na 170 i 190 ne postoji iskrcavanje…to je razlog jer imamo više dugoročnih ulagača…
sad je sve u rukama mirovinaca…ako oni oće, ili ako dobiju neki mig od političara podignit će je i preko 250 kuna…
Tvrtka koja radi sve više i više a stvara kontinuirane gubitke, što zbog plina, što zbog politike, te što šta….a naraste u nekoliko mjeseci 50 %, i tim više bezbrižno je skida sa aska na 165 – 168,00 to može samo pravi hrabri dugoročni ulagač! Zar ne!?
ps Što kažu tehničari i inženjeri na progresivni graf?
[bye]
Kolega ING
I na 140 ti je bila preskupa i precjenjena pa si je ipak kupio po toj cijeni za par dana;)
Tako ćeš i ovaj puta..pa opet i nanovo dok se jednom ne nakrcaš na vrhu..
A onda [cry]
A šta bi rekli gosp. tehničari…onaj brutalni je kupovao po 149 a prodavao na 149,2..?? [lol]
Ostali uzeli 10-tak% i još se hvale s tim
Katastrofa..
lime,
upravo zbog takvog nabildavanja i rasta cijene PTKM nije sigurno se duže zadržavat u istoj!
Pogotovo u ovom neizvjesnom vremenu, političkom – gospodarskom – ekonskom…
Da, kako ne pišem na temi što sam tržio, ne znači da ne tržim i to svaki dan, u svakom slučaju biser za trejdere i dugoročne – svima dobro kad raste! AL!!!
PS U svakom slučaju zarada na trejdu je bila veća nego da sam je kupio na 130 i danas izašao!
Zadnja kupnja jučer na 159,00 700 komada, danas 600 prodao
[bye] [thumbsup]
Evo TA analize….
166 kuna ako pređe i završi dan to je jasan znak da idemo prema 195 najvjerojatnije, a zatim sljedeći otpor je 260 kuna….
Pomogni si sam pa će ti pomoči i…..
Sa ovom realizacijom LNG-a u Omišlju, koji bi imao kapacitet opskrbe hrvatske ni manje ni više nego dvostruko više nego je hrvatskoj uopće potrebno ,napokon bi se i Petrokemija trebala osloboditi okova cijene plina od samo jednog dobavljača.
Petrokemija kao veliki potrošač, to znači samo jedno, daleko veća zarada nego je to sada.
Već znam da će te me popljuvat ,ali zar Vam poštovani kolege nije sumnjiv bid koji čim oslabi stiže ona famozna tisućica i odmah hrkljuš- ode gore.Mislim da će biti jedno jako lijepo istrpavanje i da će oni koji su zadnji ušli dobro se počešati po glavi.A šta se tiče analiza kolega cijena od 260 kuna……..daj bože.Inače PTKM ima kvalitetnu blisku budućnost jer joj je otvoreno kinesko tržište a to je stvarno odlično.Ali kinezi su šašavi i imaju love, neka kupe PTKM Kutina će biti mala Kina dovedu svoje radnike i juhuhuuuuu
peyo, pa neki dan smo se lijepo oprostili – kad evo tebe opet.
Vidim , zabrinut si što netko s tisućicom skakuće po bidu i diže cijenu.
Što ćeš, to je takva sportska disciplina.I meni je sve to sumljivo, čak si
mi i ti bio sumljiv. Pomišljao sam da si izašao, pa čekao da padne da ponovo uletiš.
Tek kad sam pročitao da se i ti nadaš i raduješ nekoj višoj cijeni, naravno zbog
nas koji smo ostali unutra, shvatio sam koliko si rijedak primjerak čovječnosti na ovom forumu. [smiley]