"Petrokemiju ne brine preuzimanje
Kutinska Petrokemija drži 90 posto domaćeg i 70 posto regionalnog tržišta mineralnoga gnojiva "
Vaš link [smiley]
"Petrokemiju ne brine preuzimanje
Kutinska Petrokemija drži 90 posto domaćeg i 70 posto regionalnog tržišta mineralnoga gnojiva "
… ako se zanemari sadržaj, a pročita samo naslov fino zvuči ! Zašto je takav naslov – kao da Hrvatski dragovoljac spominju u kontekstu Barcelone !Zašto bi se Dragovoljac bojao Barcelone, a Barcelona Dragovoljca.Neki će reć pa igraju nogomet !
Vaš link [smiley]
krupni kapital kupuje…nema ovdje zime sve dok je gladnih usta…
@mika…ispričat ću ti se tek kad vidim od uprave izvještaj da su prethodno surađivali sa Yarom, tj. prodavali njima gnojivo…ako jeste to točno onda je ova njihova obavijest dezinformiranje i drukanje na dolje…da li treba tražit neku zavjeru u svemu ovome…ne znam…
evo pratim zadnjih mjesec dana stanje u skdd i trgovan je poprilican broj dionica a nema promjena u topu 10
@mika…ispričat ću ti se tek kad vidim od uprave izvještaj da su prethodno surađivali sa Yarom, tj. prodavali njima gnojivo…ako jeste to točno onda je ova njihova obavijest dezinformiranje i drukanje na dolje…da li treba tražit neku zavjeru u svemu ovome…ne znam…
zajeb prijatelju, vjeruj mi, ne kupuje krupni kapital ..pouzdano tvrdim.. [smiley]
lata odšteta zbog poplava seljacima u gotovini do Božića
Objavljeno: 1.10.2010OSIJEK – Odšteta zbog prekomjernih količina oborina koje su proljetos poharale Slavoniju i Baranju bit će poljoprivrednicima isplaćena do kraja ove jeseni, u gotovini, u iznosu od oko 25 posto od procijenjene visine štete. Obećao je to ministar poljoprivrede Petar Čobanković na sastanku s predstavnicima seljačkih udruga.
Kako je naveo Mladen Pavić, glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede za š25%
od procijenjene visine štete seljaci će dobiti do kraja jeseni
tete koje su proljetos poharale Slavoniju i Baranju, procijenjene na milijardu i 150 milijuna kuna, u proračunu je osigurano 300 milijuna kuna.
– Osiguran je i novac za isplatu poticaja kako bi se na vrijeme i kvalitetno mogla obaviti jesenska sjetva. Prvi dio poticaja bit će do 15. listopada u vaučerima kojim će biti moguće podići repromaterijal, a preostalih 40 posto od punog iznosa poticaja od 2.250 kn/ha bit će isplaćen poljoprivrednicima do kraja listopada – kaže Pavić, te napominje kako su predstavnici kutinske Petrokemije obećali da ove jeseni neće podizati cijene mineralnih gnojiva. Seljacima je predočen, kaže Pavić, i cjenik mineralnih gnojiva kojim su demantirani neki navodi da je gnojivo iz Petrokemije jeftinije u zemljama okruženja nego na domaćem tržištu. Dodao je da tona uree iz Petrokemije u inozemstvu stoji između 300 i 320 eura, a u Hrvatskoj od 285 do 300 eura. Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruge Slavonije i Baranje, izjavio je kako je to sve skupa iznad njihova očekivanja u ovako teškoj godini.Z.Rupčić
Vaši komentari na ovaj tekst:
Ostale vijesti iz rubrike Novosti
ZA POPLAVE U OKOLICI ZAGREBA 45 MILIJUNA KUNA I
Generirano u: 01.10.2010 21:25:38 GMT+1 Ispis
Top 10 računa za vr. papir – "PTKM-R-A"
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Zast. račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 112.095 3,36 Skrb. račun
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 88.277 2,64 Skrb. račun
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 41.655 1,25 Skrb. račun
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 40.372 1,21 Skrb. račun
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
Ukupno: 72,28
Zatvori
zajeb prijatelju, vjeruj mi, ne kupuje krupni kapital ..pouzdano tvrdim.. [smiley]
[/quote]
od 21.9.do 28.9 (stanje baš na taj dan) protrgovano je sveukupno 19.044 komada dionica. Za isto razdoblje ZABA d.d. skrbnički račun povećao je poziciju za točno 10.000 komada dionica….što odgovara više od 50% prometa…da li je bila preknjižba..? ne znam…nije važno…
Zaba skrbnički je za mene krupni kapital…(88.277 komada X 155 kuna=13,6 milijuna kuna)…to je krupno…KRUPNO…
O tvojoj pozdanosti sve si reko.
[/quote]
od 21.9.do 28.9 (stanje baš na taj dan) protrgovano je sveukupno 19.044 komada dionica. Za isto razdoblje ZABA d.d. skrbnički račun povećao je poziciju za točno 10.000 komada dionica….što odgovara više od 50% prometa…da li je bila preknjižba..? ne znam…nije važno…
Zaba skrbnički je za mene krupni kapital…(88.277 komada X 155 kuna=13,6 milijuna kuna)…to je krupno…KRUPNO…
O tvojoj pozdanosti sve si reko.
[/quote]
Bit ću kratak i jasan jer citiram citiranog!!!
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 88.277 2,64 Skrb. račun – ovo je bio skrbnički račun Bakić Nenada, odnosno imao je dionice na svom imenu u top 10(osnovnom računu) i prebacio na skrbnički prije nekog vremena. Dakle, postoji mogućnost da je neko vrijeme skupljao na osnovnom računu van top 10 i sad prebacio na skrbnički, premda ne isključujem mogućnost da je uistinu on kupovao jer je pisao na temu Petrokemije.
P.S.Bakić Nenad ima preko 3,5% dionica zbirno sa skrbničkim i osnovnim računom(moja pretpostavka), jedno vrijeme je bio u top 10 sa sa onovnim i skrb.računom(malo manje od 3%). Dakle, žao mi je što spominjem Bakića ali radi točnih informacija pogledajte moje navode kroz prošlost i vidit ćete da sam vjerojatno u pravu. Ne želim špekulirati već navodim ove podatke radi koristi svih forumaša i onih koji ovo čitaju. Nemam dionice Petrokemije i ne zanima me zašto netko kupuje ili prodaje, premda je očito zbog rekordnog poslovanja i izvoza tijekom trećeg kvartala.
Ovo je već stara vijest ali neka se nađe ovdje:
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/kemijska-industrija/uprava-petrokemije-na-forumima-lazu%2c-i-ranije-smo-izvozili-u-juznu-ameriku,93471.html
Uprava Petrokemije: Na forumima lažu, i ranije smo izvozili u Južnu Ameriku
Isto tako poručuju kako je netočan podatak da tvrtka Yara bilo što u ovom trenutku kupuje u Petrokemiji.
Moj osvrt:
Bez obzira što neki smatraju ovaj istup uprave "lošim" , po meni je izuzetno pozitivna vijest i fer odnos od strane uprave Petrokemije. Ipak neke stvari u Hrvatskoj i na TK idu u boljem smjeru.
Premda većina vjerojatno ne dijeli moje mišljenje, 100 ljudi i 100 razmišljanja, ne bi ni valjalo da svatko gleda na jednak način.
Također su utvrdili pozitivne pomake u poslovanju-vrlo bitna informacija od uprave, nije idealno ali naglasili su preokret negativnog trenda.
ne samo što si bezobrazan (zazivanje HANFE da meni pokuca na vrata je teški debilizam koji sam od tebe najmanje očekivao) nego si i polupismen jer nisi u stanju razumijeti 3 rečenice koje je pratitelj hrvatskih foruma iz ptkm napisao. Pokušati ću ti to objasniti iako nisam siguran da imaš kapacitet i to razumjeti. Dakle kad netko napiše da YARA trenutno ne kupuje u Kutini to znači da je YARA itekako kupovala proizvode iz Kutine. To može značiti da je i tjedan dana prije njihovog pamfleta YARA kupovala robu. Uputi mail na upravu ptkm i pitaj da li je u lipnju mjesecu 2008 godine neka roba pakirana za YARU u velike vreće od 1000 kila. Možeš ih i pitati da li se radilo o amonijak nitratu. Ako kažu da nisu ja više neću napisati niti jednu rečenicu na ovom forumu.
Njihov pamflet je prouzročio veliku štetu samoj petrokemiji i Jagušt kao čovjek koji razumije stvar pokušava dan iza popraviti štetu. Svjestan je da bi u bilo kojoj ozbiljnoj zemlji isti dan bio smjenjen od strane dioničara. U članku u poslovnom tjedniku od 01.10.2010. (tiskano izdanje 10. stranica) Jagušt potvrđuje sve činjenice koje su se pisale na forumu. Dakle roba ide za Afriku (zašto to nije prije objavljeno jer ta činjenica je strašna stvar za ptkm pogotovo kad je kupac AMEROPA i kad roba ide u zemlju koja ima toliko stanovnika da im treba kapacitet 10 petrokemija kao naša), ide za Južnu ameriku (također strašna stvar i ako to nije YARA pozivam ovdje pratitelja foruma iz ptkm neka kaže koji je to kupac koji izvozi u Južnu ameriku).
Dalje Jagušt u članku kaže da očekuje u idućem periodu dodatni rast prodaje kako na domaćem tako i na regionalnom tržištu. Time govori da će kompletna proizvodnja biti rasprodana jer ako je u ovom kvartalu proizvedeno 370 000 tona kao se navodi u članku u večernjem, a ja očekujem isporuku od oko 340 000, još bolja prodaja od te zvući zastrašujuće. Dalje potvrđuje da roba ide za sve zemlje EU, SAD, Tursku, Španjolsku. Svim tim izjavama Jagušt priznaje da je pamflet bio teška pogreška i pokazuje kakve se izjave moraju davati na dobrobit dioničara firme.