ovdje se definitivno isplati trenutno uložiti..postoji pregršt dobrih stvari od kojih svaka može cimnuti cijenu dosta gore…pitanje je samo da li opaliti po asku ili strpljivo čučati na bidu..??
isplatilo se onima koji s ulazili na 110-120 kn, a obzirom na nagli rast na preko 150 kn dolazi vrijeme za hlađenje cijene PTKM na burzi
[/quote]
ajd malo vidi količine koje su išle na tim cijena i količine na ovim cijenama….
tako je 27 srp cijeli dan protrgovano sa 6 dionica po cijeni 110 kn
12 kol 50 kom po 116,5 kn
24 kol 50 kom po 131 kn
25 kol 113 kom po 122 kn
Ulagačima će se nuditi paketi dionica
Na prodaju možda ide i 10,68 posto dionica Podravke, 13,79 posto Sunčanog Hvara ili 20,80 posto Končar Elektroindustrije
http://www.poslovni.hr/vijesti/ulagacima-ce-se-nuditi-paketi-dionica–158399.aspx
a možda se bude nudila i Petrica? To ćemo vidjeti…
Petrokemija mi je draga dionica, ali ovdje se skupila zanmljiva ekipa baš me zanima kako će ovo završiti? [lol]
ovdje se definitivno isplati trenutno uložiti..postoji pregršt dobrih stvari od kojih svaka može cimnuti cijenu dosta gore…pitanje je samo da li opaliti po asku ili strpljivo čučati na bidu..??
isplatilo se onima koji s ulazili na 110-120 kn, a obzirom na nagli rast na preko 150 kn dolazi vrijeme za hlađenje cijene PTKM na burzi
[/quote]
Možda je zaista onako kako ti tvrdiš, to je zapravo logično razmišljanje o kojem i sam razmišljam, jer baš i nije uobičajeno da ovako nagli rast dulje vrijeme zadrži uzlaznu liniju.
No s druge strane ovo nije uobičajena dionica, jer ju drže čvrste ruke i dugoročni igrači, a jako je dugo samo padala, tako da su za sada sve opcije moguće. Vrlo se lako može dogoditi da se do kvartalnog izvješća (ako bude pozitivno kako se očekuje) rast nastavi, doduše ne ovakvim tempom, ali ako vijesti budu povoljne, špekulanti bi je mogli natjerati do 175 – 180 kn, pa i više. Ne bih se tome čudio jer je sve to već viđeno.
Strmi kratkoročni uzlazni trendovi su na ovoj dionice više pravilo nego iznimka.
..a gle..prilično je jednostavna sitacija ovdje..strateška grana industrije, nekoliko uzastopnih loših žetvi u svjetskim razmjerima i zalihe žitarica na 30-godišnjem minimumu…itd uvjetuju konjukturu na svjetskom tržištu umjetnih gnojiva, a s druge strane niske razine cijena na ZSE pa tako i PTKM koja je nasreću s obzirom na HR prilike ipak involvirana na svjetskom tržištu, uvjetovati će kretanje cijene na burzi…također postoje i negativne strane koje svi znamo. A ako se još pojavi kupac ili strateški partner…samo nebo je granica
[/quote]
ajd malo vidi količine koje su išle na tim cijena i količine na ovim cijenama….
tako je 27 srp cijeli dan protrgovano sa 6 dionica po cijeni 110 kn
12 kol 50 kom po 116,5 kn
24 kol 50 kom po 131 kn
25 kol 113 kom po 122 kn
[/quote]
koji si ti manipulator kao i većina ovih što svaki dan pišu desetke postova ovdje!
pa što ne napišeš da je recimo 30.06.2010. protrgovano čak 10.472 dionice PTKM po prosječno 113,64 kn !??!
ide do 220 u ovoj rundi
Nema ovdje zime..
može još poskočiti do 160, no kratkoročno ide hlađenje i pad. nakon hlađenja sve je moguće. tko voli trejdat, mislim da je sad prilika za izać pa ući 10-ak % niže.
Nostradamuse, evo ti prilike pa iskušaj sreću! Mi ćemo te čekati 10% niže. [lol] [lol] [lol]
može još poskočiti do 160, no kratkoročno ide hlađenje i pad. nakon hlađenja sve je moguće. tko voli trejdat, mislim da je sad prilika za izać pa ući 10-ak % niže.
Jeli to ono šta ja mislim ili…?
Stanje 29.06.2009
…..
6. BAKIĆ NENAD 74.212 2,22 Osnovni račun
…….
Ukupno: 16.9.2009 67,05
Važeći podaci za uredovni dan 20.09.2010 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Zast. račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 160.549 4,81 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 112.095 3,36 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 78.277 2,34 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 41.655 1,25 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 40.372 1,21 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 71,98
http://www.poslovni.hr/forum/ptkm-petrokemija-dd-608-pg2410.aspx
mic po mic, idemo mi lagano gore…