PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jako mi je dobra analiza od Bakića i njegova tvrdnja:

-ukupne (tj. samo kratkoročne obveze) su veće od kratkotrajne imovine za samo 80 (85) milijuna kuna
-zamjenska vrijednost oko 1 milijardu EUR za ovakvu tvornicu
-trenutna valorizacija na burzi oko 467 milijuna kuna (63 milijuna EUR)
-prema bihevioralnim financijama tržište je previše usidreno na onu najnižu cijenu od 58 kuna koja nema veze sa realnošću i koja je ostvarena zbog izlaska jednog fonda (ili margin kredita)
-valorizacija od 63 mil. EUR, neto dug od 85 milijuna kuna i troškovi pravljenja nove tvornice od 1 milijarde EUR (zamjenska vrijednost) definitivno upućuju da je zbog slabe likvidnosti ovog tržišta ovo tržište na ZSE neefikasno, tj. ne procjenjuje fer ovu dionicu.

i to sve kaže čovjek koji je dobio prvi CFA u Hrvatskoj. Pametnom dosta.
http://trzistakapitala.wordpress.com/2010/09/12/gnojiva/

dobar rezime…u svakom slučaju…

moglo bi se reći ozbiljan kupac s 1.050 kom na bidu.
Za info, od 2.9.2010. u top 10 nema promjene.
[smiley]

Neznam šta se čeka sa ovom firmom. Pa najbolje, da je več jednom poklone tome ?nekome? na lepe oči, kad več tako mora da bude. Niko od malih nebi profitiro, al bar bi se znalo za čiji se je interes štopala cijena.

Mislim da će ozbiljno porasti negdje do pred izvještaj 3Q kada će mali ohrabreni prvim pozitivnim rezultatima poslovanja nahrliti svom snagom IN a neki veliki će iskoristiti likvidnost i euforiju i lijepo OUT.
Jer teško je i zamisliti da će svi veliki čekati target kompjuterskog maga na cca 100 Eura.
Sve u svemu kako sam i predvidio veliki igrač(I) dižu ptkm-r-a.
A tko gleda fundamente i tehničku analizu, jedino je važno u ovoako nelikvidnom tržištu broj transakcija i promet.
Pametnim dosta.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Prihod samo od izvoza će ove godine biti veći 3 puta od trenutne tržišne kapitalizacije. EON nudi plin, INA mora sa cijenom dolje jer ne može zatvoriti bušotine u Jadranu. Sumnjam da će i Rusi mirno gledati kako netko drugi prodaje plin u Kutini. Mislim da nije pametno prodavati ovo po 150 kuna.
Biti će veselo idućih mjeseci. Kvaliteta proizvoda prije ili poslije dolazi na svoje mjesto.

Uživajte.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

gadan provokator na 156. Mirovinci jel vi pratite to???

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

čestitam imaocima koji su čvrsto držali ovu dionicu i nisu nasjedali na kojekakve priče

Jučer je J. Kosor, na sjednici Vlade, nakon simpatičnog prezentiranja izvješća predsjedniku Josipoviću…….bla, bla, spomenula i desetak velikih investicijskih projekata. Izbjegla je govoriti o detaljima. Ili detalja nema ili bi isti napravili nered na ZSE?!
Tko zna šta se iza toga svega krije……. [rolleyes]
Ako mislite na izgradnju još jedne nove Petrokemije, to ste vi mislili, ne ja. [lol]

marcello

a sta raste ko gljiva znao sam ja da sam dobro investirao

Ja sam od danas u plusu sa xxxx dionica !

A vi ?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

čestitam imaocima koji su čvrsto držali ovu dionicu i nisu nasjedali na kojekakve priče

Da li to vrijedi i za nas koji smo tu još od razina 200+ kn po komadu 😀

www.iznajmljivaci20.com

Da li to vrijedi i za nas koji smo tu još od razina 200+ kn po komadu 😀
[/quote]

kolega, vaše vrijeme tek dolazi…..

New Report

Close