PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a poslovanje sa arapima je odlično, kao i inače, sve plaćaju unaprijed, tako da do nove godine ”nema zime” za plaće i dr. a poslije otom potom… [thumbsup]

Stvarno?? Koji su to Arapi? Kako to da plaćaju unaprijed?
Končaru koliko ja znam ništa ne plaćaju unaprijed nego su jedni od sporijih platiša. Dobri kupci ali spori. Takvi su im običaji. Slično kao i sa Francuzima.

Pretpostavljam da ovo nisu isti Arapi (Emirati), da je u tome štos.
Jer što će Emiratima gnojivo? [lol]
[/quote]
– arapi a i mnogi drugi…
– ali to nije gnojivo…
– radi se o ”ANFI” koju trebaju mnogi i dobro se prodaje.
– pitate se šta je to ?
– tako zovu amonijev nitrat koji se koristi kao eksploziv kod miniranja u rudnicima…
– navodno jako dobro ide i dobro se plaća… i unaprijed kod nekih… [thumbsup]
[/quote]
Pa onda super, što god i koliko god da je toga, samo neka plaćaju unaprijed 😀 Svaka kuna je važna – a najbolja je ona brzo dobivena!

Samo što mi je to bilo totalno nespojivo sa Arapima, jer oni inače jako sporo plaćaju.

Mene inače sad najviše zanimaju ove silne otpreme gnojiva ovo ljeto, kamo to ide? U koje države se to sve izvozi? A zna li se po kojim cijenama…?

Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću nekad "jedva čekati" Petrokemijino izvješe.
To mi je dionica koju tamo stoji negdje u portfelju, koju niti ne gledam jer se nema što gledati na kratkoj i ovdje totalno kaotičnoj (preoscilatorojnoj :D) bazi, ali sad… čekam PTKM izvješće sa još većim iščekivanjem nego li KODT, LURA i drugih firmi koje svakoga kvartala srca razvesele svojim dioničarima.

Dakle još 16 dana do kraja kvartala, i onda tko zna koliko do objave FI 😛 Joooj, tko će to dočekati! (eto vidite, i dugorčni investitori ponekad umiru za kvartalnim izvještajima – ja sam ipak mačak, lynx, a mi mačkovi smo jako znatiželjni :D)

Hungary to support yet another gas project, AGRI
http://www.portfolio.hu/en/cikkek.tdp?k=2&i=20853

mađarski predsjednik dao potporu novom nabavnom pravcu iz Azerbejđana (Azerbaijan-Georgia-Romania Interconnection).Nije direktno vezan, ali u budućnosti, značit će za ovu firmu, jer će tada i mađari imati osim rusa drugi pravac…biti će prava konkurencija i borba za svakog potrošača….

Nadam se da će ovaj od 1000 izgorit danas,pa da možemo naprijed.Ne misli valjda da će time rušit cijenu.

Kad ovdje radnici dobivaju dionice i po kojoj cijeni? Izgleda da je 30 kn standard….
Hvala!

ne bi me začudilo da se pored ruskog i norveškog…pojavi i mađarski interes za ovom dionicom…
ona tisučica nije nikog uplašila…
zaboravi radnike Lojtra, oni su rušili jedno vrijeme cijenu, ali su oni sada stvar prošlosti…vidiš kako se pojede tisućica dok si reko keks….

ima nekoliko radnika na 190 i na 200kn… ali sitno…

http://www.vjesnik.hr/html/2010/09/15/Clanak.asp?r=gos&c=3

sijem žito raste grahorica

@ lime…važno je ipak istaknuti u članku:

U prvih šest mjeseci ove godine Petrokemija je investirala otprilike sedam milijuna kuna. Najveći dio uložen je u proizvodnju gnojiva. Ove godine nastavljaju s ulaganjima u investicije vezane za zaštitu okoliša, te na najnužnije investicije u zamjenu dotrajale opreme. U proteklih nekoliko godina u modernizaciju pogona uložili su više od 400 milijuna kuna, tako da je ta kompanija tehnološki potpuno konkurentna u odnosu na ostale velike svjetske proizvođače.
I u toj kompaniji ističu da ove godine, kao ni prošlih, zbog krize nisu otpuštali radnike, no programom zbrinjavanja lani su smanjili broj zaposlenih za oko 300. Vjeruju da će, bez obzira na sve trenutačne poteškoće, uspjeti sačuvati sva radna mjesta.
Danas Petrokemija zapošljava 2355 radnika, a proizvode izvoze na gotovo sva svjetska tržišta. Većinu ipak na susjedna tržišta. Planirana proizvodnja za ovu godinu iznosi 1,17 milijuna tona gnojiva, od čega će u izvozu završiti 65 do 70 posto, kažu u Petrokemiji i dodaju da je procjena ovogodišnjeg izvoza oko 180 milijuna eura.

crobex u crvenom a mi up
prošli put kad je cijena išla na 175 i 190, išla je zajedno sa cijelim tržištem…
zbog toga mislim da je ovdje rast drugačiji i kvalitetniji…
opet se vidi da bez dizanja cijene nema količine…

štovani kolega, crobex je na žalost u crvenom samo zaradi HT-a
[thumbsup]

Ovo se na 150 izgleda danas čisti

lijepo petrica grabi naprijed

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

E sad da vidimo kojim će se plesnim koracima služit’ ovaj sa 3317 kom. na 150.

New Report

Close