PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– a poslovanje sa arapima je odlično, kao i inače, sve plaćaju unaprijed, tako da do nove godine ”nema zime” za plaće i dr. a poslije otom potom… [thumbsup]

Stvarno?? Koji su to Arapi? Kako to da plaćaju unaprijed?
Končaru koliko ja znam ništa ne plaćaju unaprijed nego su jedni od sporijih platiša. Dobri kupci ali spori. Takvi su im običaji. Slično kao i sa Francuzima.

Pretpostavljam da ovo nisu isti Arapi (Emirati), da je u tome štos.
Jer što će Emiratima gnojivo? [lol]

Ne želim kvariti optimizam svih prisutnih i novopridošlih na ovoj temi, ali izražavam skepsu spram bilo kakvih informacija objavljenih bilo na službenim ili medijskim razinama.

Zašto?

Zato jer je prije par mjeseci Jaca najavila dolazak u Petrokemiju i razgovore sa novim predsjednikom Uprave, nakon čega su mnogi forumaši dva tjedna iza toga objavljivali razno razne informacije o datumu i temi posjeta predsjednice Vlade, od čega nije bilo ništa, čemu smo svi odani dioničari i forumaši svjedoci.

Moj je zaključak – tresla se brda, ništa se rodilo nije.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

što će Emiratima gnojivo? [lol]

Bu zatrpali oaze

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Ne želim kvariti optimizam svih prisutnih i novopridošlih na ovoj temi, ali izražavam skepsu spram bilo kakvih informacija objavljenih bilo na službenim ili medijskim razinama.

Frende Petrokemija kao tvornica vrijedi nenormalno puno, a super cijene privatizacije je "skoro zauvjek" propuštena nemarom 2007 i 2008 godine.

U kratkom roku (2-5 godina) fer cijena koja bi mogla biti prihvatljiva za dioničare je jedino moguća u preuzimanju ili privatizaciji dijela firme, ostalo je samo "trla baba lan"
međutim dionica je u čvrstim rukama pa je nemoguće očekivati veću likvidnost bez naglog dizanja cijene na malom prometu i ispuhivanja na velikom.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Da se nešto “kuha”, može se iščitati i iz izjave predsjednice Vlade Jadranke Kosor da je s upravom tvrtke za nedavna posjeta razgovarala o mogućim investicijama.

To je i potaknulo seriju nagađanja među poslovnjacima što bi to moglo biti. Hoće li, na primjer, Adris napokon kupiti Podravku jer u toj kompaniji nikada i nisu krili da su zainteresirani za takvu akviziciju, ali okolnosti im nisu išle na ruku.

U igri i Podravka

Vladi je novac prijeko potreban, a prodaja Podravke Adrisu mogla bi biti jedan od poteza koji će donijeti novac u državni proračun.

Druga moguća meta je državna osiguravateljska kuća Croatia osiguranje, a nije nemoguće da se pojavi i neka potpuno nova priča iz energetskog biznisa.
http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-izvlaci-dvije-milijarde-kuna-adrisa-clanak-189701

Evo malo razmišljanja gosp. Bakića:

http://trzistakapitala.wordpress.com/2010/09/12/gnojiva/

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Da se nešto “kuha”, može se iščitati i iz izjave predsjednice Vlade Jadranke Kosor da je s upravom tvrtke za nedavna posjeta razgovarala o mogućim investicijama.

To je i potaknulo seriju nagađanja među poslovnjacima što bi to moglo biti. Hoće li, na primjer, Adris napokon kupiti Podravku jer u toj kompaniji nikada i nisu krili da su zainteresirani za takvu akviziciju, ali okolnosti im nisu išle na ruku.

U igri i Podravka

Vladi je novac prijeko potreban, a prodaja Podravke Adrisu mogla bi biti jedan od poteza koji će donijeti novac u državni proračun.

Druga moguća meta je državna osiguravateljska kuća Croatia osiguranje, a nije nemoguće da se pojavi i neka potpuno nova priča iz energetskog biznisa.
http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-izvlaci-dvije-milijarde-kuna-adrisa-clanak-189701

Ništa Ti se moj frende ne kuha sa tvornicom Petrokemija,
ali prema optimističnom pisanju jednog od najvećih dioničara Ptkm-r-a po mom sudu za očekivati je rast i likvidnost dionice jer fundamenti i tehnička analiza su jedno a kapital je kaptial.

Pozdrav i "vežite se" možda i poletimo.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

A prema pisanju fertillizerworks.com od 10.09.10. cijena uree( a vjerojatno i ostalih vrsta) bi trebala sljedećih 6 mjeseci lagano rasti prema tome imamo vjetar u leđa što se tiče zadnjeg kvartala o.g. i prvog sljedeće i sada su na potezu jagušt i ekipa da tu situaciju maksimalno iskoriste s obzirom da većina proizvodnje ide u izvoz. pozdraav

– a poslovanje sa arapima je odlično, kao i inače, sve plaćaju unaprijed, tako da do nove godine ”nema zime” za plaće i dr. a poslije otom potom… [thumbsup]

Stvarno?? Koji su to Arapi? Kako to da plaćaju unaprijed?
Končaru koliko ja znam ništa ne plaćaju unaprijed nego su jedni od sporijih platiša. Dobri kupci ali spori. Takvi su im običaji. Slično kao i sa Francuzima.

Pretpostavljam da ovo nisu isti Arapi (Emirati), da je u tome štos.
Jer što će Emiratima gnojivo? [lol]
[/quote]
– arapi a i mnogi drugi…
– ali to nije gnojivo…
– radi se o ”ANFI” koju trebaju mnogi i dobro se prodaje.
– pitate se šta je to ?
– tako zovu amonijev nitrat koji se koristi kao eksploziv kod miniranja u rudnicima…
– navodno jako dobro ide i dobro se plaća… i unaprijed kod nekih… [thumbsup]

Tko je jamio je jamio!

LEAVE THE WORLD BEHINED

jako mi je dobra analiza od Bakića i njegova tvrdnja:

-ukupne (tj. samo kratkoročne obveze) su veće od kratkotrajne imovine za samo 80 (85) milijuna kuna
-zamjenska vrijednost oko 1 milijardu EUR za ovakvu tvornicu
-trenutna valorizacija na burzi oko 467 milijuna kuna (63 milijuna EUR)
-prema bihevioralnim financijama tržište je previše usidreno na onu najnižu cijenu od 58 kuna koja nema veze sa realnošću i koja je ostvarena zbog izlaska jednog fonda (ili margin kredita)
-valorizacija od 63 mil. EUR, neto dug od 85 milijuna kuna i troškovi pravljenja nove tvornice od 1 milijarde EUR (zamjenska vrijednost) definitivno upućuju da je zbog slabe likvidnosti ovog tržišta ovo tržište na ZSE neefikasno, tj. ne procjenjuje fer ovu dionicu.

i to sve kaže čovjek koji je dobio prvi CFA u Hrvatskoj. Pametnom dosta.
http://trzistakapitala.wordpress.com/2010/09/12/gnojiva/

crobex u crvenom a mi up
prošli put kad je cijena išla na 175 i 190, išla je zajedno sa cijelim tržištem…
zbog toga mislim da je ovdje rast drugačiji i kvalitetniji…
opet se vidi da bez dizanja cijene nema količine…

New Report

Close