Moralić s Gazpromom ulazi u plinski biznis u Poljskoj, Ukrajini i Hrvatskoj
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=109016
Ne želim tvrditi da to ima ikakve veze s Petrokemijom i podgrijavati staru priču (pogledati zadnji post od cartmana 19.08.10). Međutim, netko tko ulazi u plinski biznis svakako je zainteresiran da ima velikog i stabilnog potrošača. Nije na odmet povremeno bacit pogled i na tu stranu. Tko zna što se iza brda valja.
analiza posljednja tri dana trgovanja mi kaŽe da jednostavno nema količine bez dizanja letvice…odavno znana činjenica, a sada i potvrđena…
također nema nikakve rasprodaje na višoj cijeni…
čeka se popijač, INA, mađari, rusi ili norvežani…a možda se čeka i Jaca i Šuki..
Petrokemija najavila iskup 10. tranše komercijalnih zapisa
http://www.poslovni.hr/vijesti/petrokemija-najavila-iskup-10-transe-komercijalnih-zapisa-157542.aspx
Kad smo kolega smsarov i ja napisali što se dešava sa dionicom PTKM, kako su je digli tako će i pasti, zaradili smo prilično dosta komada, a sada ti isti pobjegli sa kupnje…
ps Za sve je kriv HT
Kad smo kolega smsarov i ja napisali što se dešava sa dionicom PTKM, kako su je digli tako će i pasti, zaradili smo prilično dosta komada, a sada ti isti pobjegli sa kupnje…
Trejdat ces ti PTKM negdje od 157 do 159 cini mi se
[smiley]
ovdje izgleda netko voli pravit paniku zbog 2% pada…fundamenti kompanije su tu, a trejderi na ovoj dionici rado vole u situciji pada pametovati…..očigledno žele kupiti malo jeftinije…
svaki negativni druk dobro-došao!
File, samo čekam priliku, al ne još
Evo…ko naručeno:
Njemački E.on, jedan od najvećih energetskih divova u Europi, poslao je pismo namjere hrvatskoj Vladi kojim objavljuju želju za ulazak na hrvatsko tržište. No, E.on nije stao na tome. Visoki predstavnici tvrtke u posljednja su dva mjeseca održali seriju sastanaka s najvećim potrošačima plina u zemlji na kojima su iznijeli ponudu za isporuku većih količina plina.
Biti će jeftinije proizvodnje za Petricu.
@ File…mislim da je ING zakasnio…:))) ili je ipak uspio po 137,21…to je valjda njegovo…
nadam se da se sjećate kada sam rekao kako sam čitao za njemački E-on…mislim da je biggboss (ili netko drugi) onda bio rekao da ne vjeruje da će on isporučivati…ipak se ispostavilo da je bilo točno…
jeftiniji plin slijedi u svakom slučaju a time i povećanje marže za PTKM…razlog jedan da cijena dionice raste
država prestaje štopati cijene zbog EU-razlog dva da cijena raste
netko želi kupiti pTKM-razlog tri
pametnom dosta
Ovi razlozi su fundamentalne prirode i definitivno stoje. K tome postoji i tehnički obrazac koji se, po svemu sudeći, potvrdio danas. Samo spominjem, ali ne želim ovu temu spamati s tehničkom analizom.
Drago mi je da sam dokupio danas. Možda i od ING-a. Nadam se da sada idemo kamo trebamo. Meni ovo sve ukazuje na rast cijene.
Za Petrokemiju je važno i dolje izdvojeno. Fleksibilnost INA-e u ponudi pokazuje sve veču ponudu plina i više opcija/dobavljača na raspolaganju Petrokemije. Jučer je objavljeno i da će i Ptkm dobiti novi NO na osnovi natječaja za stručne ljude koji je navodno već raspisan (i za ostala Javna poduzeća). Poslije toga dolazi na red i Uprava ako bude potrebno mijenjati……Tako velikog potrošača plina dobavljači moraju maziti, paziti i "nositi na rukama"!
"…….U Petrokemiji kažu da sada nemaju komentara te da im ugovor za isporuku plina istječe sa zadnjim danom ove godine. Račun za kolovoz iznosi im oko 100 milijuna kuna. Neslužbeno doznajemo da je njihov razgovor s E.onom bio informativni te da pozdravljaju bilo kakvu konkurenciju i mogućnost jeftinije dobave. O novom ugovoru s Inom već razgovaraju, a neslužbeno doznajemo da je Ina prvi put spomenula mogućnost dviju vrsta cijena – ljetne i zimske, što u Petrokemiji pozdravljaju……"
Za Petrokemiju je važno i dolje izdvojeno. Fleksibilnost INA-e u ponudi pokazuje sve veču ponudu plina i više opcija/dobavljača na raspolaganju Petrokemije. Jučer je objavljeno i da će i Ptkm dobiti novi NO na osnovi natječaja za stručne ljude koji je navodno već raspisan (i za ostala Javna poduzeća). i "nositi na rukama"!
http://narodne-novine.nn.hr/oglasi/default.aspx
jeste, raspisan je natječaj…
Klasa: 112-01/10-01/32
Urbroj: 526-02-03/1-10-1 od 17. VIII. 2010. (1691)
Na temelju članka 4. Uredbe o načinu provedbe javnog natječaja i uvjetima za članove nadzornih, odnosno upravnih odbora trgovačkih društava u kojima Republika Hrvatska ima dionice ili udjele (Narodne novine br. 95/2010) i Zaključka klasa: 305-01/10-01/01; urbroj: 5030109-10-3 koji je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici održanoj 4. kolovoza 2010., ministar gospodarstva, rada i poduzetništva raspisuje
JAVNI NATJEČAJ
za članove nadzornih odnosno upravnih odbora trgovačkih društava u kojima Republika Hrvatska ima dionice ili udjele.
Popis trgovačkih društava za koje se raspisuje javni natječaj i posebni uvjeti ako postoje:
1. BRODOGRAĐEVNA INDUSTRIJA 3. MAJ d.d. – 4 člana
2. BOROVO d.d. – 4 člana
3. BRODOGRADILIŠTE KRALJEVICA d.d. – 4 člana
4. BRODOGRAĐEVNA INDUSTRIJA SPLIT d.d. – 6 članova
Članom Nadzornog odbora ne može biti:
1. osoba koja se samostalno ili u zajednici s drugim osobama bavi djelatnošću koja je konkurentska djelatnosti Društva;
2. osoba koja je član konkurentskog trgovačkog društva ili njegovog organa, ili je u takvom društvu prokurist odnosno namještenik, ili za takvo društvo radi na temelju neke druge pravne osnove.
5. BRODOTROGIR d.d. – 4 člana
Članom Nadzornog odbora ne može biti:
1. osoba koja se samostalno ili u zajednici s drugim osobama bavi djelatnošću koja je konkurentska djelatnosti Društva;
2. osoba koja je član konkurentskog trgovačkog društva ili njegovog organa, ili je u takvom društvu prokurist odnosno namještenik, ili za takvo društvo radi na temelju neke druge pravne osnove.
6. PETROKEMIJA d.d. – 5 članova
7. ULJANIK d.d. – 4 člana
8. HEP d.d. – 6 članova
9. JANAF d.d. – 3 člana
10. NARODNE NOVINE d.d. – 4 člana
Član Nadzornog odbora ne može biti osoba koja ima vlasnički udjel ili je član Uprave ili Nadzornog odbora ili je u radnom odnosu u društvu koje se bavi poslovima iz predmeta poslovanja Društva, odnosno osoba koja se takvim poslovima bavi kao obrtnik.
11. VJESNIK d.d. – 4 člana
12. PLINACRO d.o.o. – 4 člana
13. INA d.d. – 3 člana.
Za člana nadzornog, odnosno upravnog odbora društva, osim uvjeta propisanih Zakonom o trgovačkim društvima i posebnih uvjeta ako su traženi, kandidat mora ispunjavati i sljedeće uvjete:
1. da ima završen stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij,
2. da ima najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima u struci,
3. da kao član trgovačkog društva, izvršni direktor, član uprave ili član nadzornog, odnosno upravnog odbora nije pravomoćno presuđen na naknadu štete društvu ili njegovim vjerovnicima,
4. da se kao fizička osoba ne bavi poslovima iz predmeta poslovanja društva, odnosno da se tim poslovima ne bavi pravna osoba čiji je on član, izvršni direktor, član uprave ili član nadzornog, odnosno upravnog odbora,
5. da članstvom u nadzornom, odnosno upravnom odboru društva ne bi došao u sukob interesa,
6. da ispunjava druge uvjete iz raspisanog javnog natječaja koji ovise o specifičnoj prirodi pojedinog društva.
Za članove nadzornih odbora ne mogu se kandidirati dužnosnici, a na temelju članka 11. stavka 5. Zakona o sprečavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti (NN broj 163/03, 94/04, 48/05, 141/06, 60/08, 38/09 i 92/10).
Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati kandi