Bakić o petrokemiji ponovno.. zanimljivo štivo
http://trzistakapitala.wordpress.com/
Iako se ne slažem sa nekim tvrdnjama napisanim u http://trzistakapitala.wordpress.com/
koje po mojim izračunima i informacijama izgledaju drugačije,jer zalihe i njihove upravljanje nisu jedini krivac i nisu same mogle generirati gubitak od 300 milijuna kuna u zadnjih 4Q.
Drago mi je da gosp. Bakić piše afirmativno o dionici i cijeni je na 700 -1000 kn.
To bi zaista bio novac i pothvat na ovoj dionici.
Nadam se da će se dogoditi isto čim prije.
Pozdrav gosp.Bakiću i nadam se da će uskoro postati član NO jer ovaki nam ljudi trebaju.
p.s.
Po meni indikativan je razvoj događaja na Končaru, jer vidim logiku za slijed događaja na ptkm-r-a u bliskoj budućnosti.
lijepo čišćenje pred kraj dana….daleko od 700-1000 kn, ali doći će i taj daj…:)
ja čekam, strpljen spašen, ako terba mogu i 5 godina jer znam da drugdje neće biti ovakve prilike za rast, jedanput kad krene..
Najava sjednice Nadzornog odbora
Juer 3. svibnja 2010. godine u Petrokemiju d.d. je zaprimljen dopis od Hrvatskog fonda za
privatizaciju kojom se dostavlja na postupanje Zakljuak Vlade RH o razrješenju predsjednika Uprave
Petrokemije gosp. Borisa Mesari*a.
Sjednica Nadzornog odbora na kojoj *e se raspravljati o realizaciji zakljuka Vlade RH je sazvana za
danas 4.5.2010.g.
Juer 3. svibnja 2010. godine u Petrokemiju d.d. je zaprimljen dopis od Hrvatskog fonda za
privatizaciju kojom se dostavlja na postupanje Zakljuak Vlade RH o razrješenju predsjednika Uprave
Sjednica Nadzornog odbora na kojoj *e se raspravljati o realizaciji zakljuka Vlade RH je sazvana za
danas 4.5.2010.g.
U NO treba postaviti N. Bakića. Pa da vidimo budućnost PTKM….Osobe imune na korupciju i sitne interse su lijek za gospodarstvo!
[shocked]
danas 4.5.2010.g.
U NO treba postaviti N. Bakića. Pa da vidimo budućnost PTKM….Osobe imune na korupciju i sitne interse su lijek za gospodarstvo!
[shocked]
[/quote]
Točno i ja podržvam Tvoj prijedlog, pa pozivamo i gosp. Bakića da o ovome razmisli i da svakako otkrije koliko ima dionica ukupno (jer se špekulira da ima veliki broj dionica na skrbničkim računima).
danas 4.5.2010.g.
[shocked]
[/quote]
To bi netko morao predložiti i to odmah. Ova zemlja više nema vremena niti sekunde za odgađanja ovakvih stvari. Mizerija opasno kuca na vrata ove države. Bakić do sada iza sebe nigdje nije ostavljao pustoš nego je svojom pameću stvarao nove vrijednosti.
Sa njim kao recimo predsjednikom nadzornog odbora ptkm ne bi niti trebala privatizaciju jer bi poslovala s takvom dobiti koja bi zadovoljila sve dioničare. Država bi uzimala dividendu i imala jednog od najvećih izvoznika u svojem vlasništvu, a poljoprivreda bi u svom dvorištu imala najkvalitetnije gnojivo na svijetu. To je zapravo prilično jednostavan model tako da nije niti čudo da se to nitko u ovoj državi nije sjetio.Jedino gdje se s njim ne slažem je da neto dobit ptkm mora biti veća od 300 milja kuna.
U svakom slučaju Bakića u Nadzorni odmah.
Dnevnik – smijenjen je Mesarić. Klaus kaže da su glasali protiv svoje savjesti, ali da ne žele otežavati situaciju u tvornici.
http://www.vecernji.hr/vijesti/nadzorni-odbor-petrokemije-smijenio-borisa-mesarica-clanak-135475
To je svijetski presedan, predsjednik NO kaze da nema zakonske osnove za taj otkaz ali su ga oni ipak opalili, naknadno to pokusavao objasnit na nekoj relaciji koja nema veze sa realnoscu.