PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

· Ostvarena proizvodnja 229 i prodaja 222 tisuća tona gnojiva
· Ostvareni ukupni prihodi Petrokemija d.d. 403,0 milijuna kuna,
Grupa Petrokemija 403,8 milijuna kuna,
· Ostvareni gubitak Petrokemija d.d. 36,5 milijuna kuna (9,0% od
ukupnih prihoda), Grupa Petrokemija 36,4 milijuna kuna,
· Investirano 3,7 milijuna kuna
· Zaposleno Petrokemija d.d. 2.357, Grupa Petrokemija 2.368 radnika

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/2OczRL173hk80PWHLGZimw==.pdf

Ocekivao sam jos gore pa mogu reci da sam blago zadovoljan. Naravno, i dalje nije dobro sve dok se ne budu vidjele pozitivne brojke na kraju …

Vaš link

bitka je počela

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nadzorni-odbor-petrokemije-ignorira-kosoricu-mesaric-jos-nije-smijenjen/488880.aspx

who dares, wins

Pojavilo mi se u PBZ Investoru:

Stalker, 30.04.2010. u 14:43
Poštovani korisnici,

otvorena je knjiga upisa za sljedeću tranšu komercijalnih zapisa PETROKEMIJE d.d.:

13. tranša (EUR) – ročnost 364 dana (07.05.2010.-06.05.2011.) – prinos 8,40% – 8,90%

Uplata se obavlja u kunama, a obračunava po srednjem tečaju HNB-a koji vrijedi na datum izdanja.

Upis i uplatu možete izvršiti klikom na karticu Nova izdanja te ispunjavanjem upisnice i autorizacijom zahtjeva.

Uvjete tranše i Informacijski memorandum te izračun kamata za navedenu tranšu također možete pronaći na kartici Nova izdanja.

Upis traje do srijede, 05. svibnja 2010., do 16:00. Datum izdanja tranši je 07. svibnja 2010.

Naknada za upis komercijalnih zapisa se ne naplaćuje.

taj gubitak bi i manji bio da nisu morali isplatiti komercijalne zapise sve u svemu na 90kn biti ce dokup mislio sam da ce gubitak biti i veci

taj gubitak bi i manji bio da nisu morali isplatiti komercijalne zapise sve u svemu na 90kn biti ce dokup mislio sam da ce gubitak biti i veci

samo ti čekaj na 90kn:) načekat ćeš se..

važno je sljedeće: stranica 28.
-u prvom tromjesečju 2010 u odnosu na prvo tromjesečje 2009. proizvodnja je povećana 71%
-smanjeni troškovi osoblja 25,3%
-smanjeni financijski rashodi 41.5%

u odnosu na zadnji kvartal 2009, ovo je super jer je cijena plina povećana a bio je i remont…sto praktički znači da je tvornica stajala, isplaćivale se plaće radnicima itd…

očekujem pozitivni drugi kvartal

bez daljnjeg i ja ocekujem pozitivan drugi kvartal ali sa obzirom na minus moglo bi doci do 90kn

bez daljnjeg i ja ocekujem pozitivan drugi kvartal ali sa obzirom na minus moglo bi doci do 90kn

Onda ako već misliš da će padati stavi nekoliko tisuća na prodaju (ti ili netko drugi, sasvim svejedno), na 13x,xy pa da vidimo koliko će tu stajati, a da ih nitko ne kupi!

Onda ako već misliš da će padati stavi nekoliko tisuća na prodaju (ti ili netko drugi, sasvim svejedno), na 13x,xy pa da vidimo koliko će tu stajati, a da ih nitko ne kupi!
[/quote]
što ti ne smeta preneseni gubitak od 2009 u 2010 godinu , koji će dodatno imati uteg na rezultate.

@lacoste

Koliko si spreman platiti za PTKM, po meni vrijedi ovih novaca jer preuzimanje visi u zraku .

Svaka čast i Klausu i gosp. Mesariću i svima, ali izvješće odnosno rezultati poslovanja nisu mogli biti lošiji od ovog.
Mislim da gore ne može
najteže za nama je sigurno prošlo ali da sretni dani uskoro dolaze, mislim da je i to iluzija.
Pad prihoda yare za 1Q jasno govore da se cijene i potražnja na svjetkom nivou još nisu oporavile a tečajne razlike petrokemiji stvaraju dodatne poteškoće jer tečaj Eura i $ s jedne strane i kune s druge strane nikako ne idu u prilog.
Dobra stvar je jedino smanjenje zaposlenih a sve ostalo je loše.

Što se tiče cijene dionice mislim da je veliki kontroliraju i da nikome nije u interesu da ona padne, pa tako i 4Q za redom i gubitak od 300 milijuna kuna nemaju značajni kratkotrajni utjecaj ,
Stekao se dojam da gubitci mogu biti i 4 X veći ali kad nemamo nikoga na strani prodaje cijena može opstati na ovim razinama ili čak porasti na malom prometu bez obzira na javno objavljene fundamente.

Tako je to na ZSE i to je jedina istina.

Svi oni koji misle jeftino kupovati ptkm-r-a neka se samo zapitaju od koga je misle kupit, jer osim radnika skorao da nitko veliki ne prodaje pa bio on iznad ili ispod Top 10.
Mislim da su se veliki pozicionirali za moguću privtizaciju i mogu čekati koliko god treba pa makar to bilo i 5 g.

Ovo je moje mišljenje i nikako nije nagovor na kupnju i prodaju dionica.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

@lacoste

Koliko si spreman platiti za PTKM, po meni vrijedi ovih novaca jer preuzimanje visi u zraku .

štovani kolega- nerazumijem vaše zanimanje za svaki moj komentar koji je napisan,ako ste pratili moje pisanje u zadnjih godinu dana na ovoj temi,onda ste primjetili da je moja procjena kupovati oko 100 kn i niže ,a prodavati iznad 140,150 kn, trentna cijena je kao što se može primjetit jako kontrolirana,dali će taj slučaj potrajati i dalje nebih znao ,i uopće o tome ne razmišljam,rezultati su porazni, preneseni minus iz prošle godine mijeren u desetinama miliona u ovu godinu,rade sa enormnim gubitcima, ..

Dali je preuzimanje u blizini mislim na period od godinu -dvje dana nebih znao niti špekulirao ,ako bude dobro za dioničare ,ako ne bedara za sve.

štovani kolega evo vam još jedne prilike za dati jedinicu…kao što ste napravili u svezi predhodnog posta..

U Petrokemiji ignoriraju premijerku:

Nadzorni odbor još nije smjenio MesarićaMožda Mesarićeva smjena nije od prioriteta za Banske dvore, a možda su u izvršnoj vlasti shvatili da u NO Petrokemije nemaju dovoljno ruku koje bi izglasale Mesarićevu smjenu

Jadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor prije nešto više od tjedan dana na sjednici Vlade javno je zatražila smjenu šefa Uprave kutinske Petrokemije Borisa Mesarića jer je radnicima unatoč naputku Vlade isplatio regres.

No, čini se kako Nadzorni odbor ove tvrtke nije ozbiljno shvatio šeficu vlade te je Mesarić i nakon jučerašnje sjednice ostao na čelu Petrokemije.

Večernji list piše kako se NO Petrokemije oglušio na javno izrečenu riječ premijerke Jadranke Kosor zbog toga jer do njih još nije došlo pismeni zahtjev za Mesarićevu smjenu.

NO Petrokemije na sjednici nije uopće na dnevni red uvrstio zahtjev o Mesarićevoj smjeni, a kamoli da su članovi NO o tome glasovali.

Željko Klaus, v.d. šefa NO Petrokemije, za večernji je rekao kako nikako nije riječ o ignoriranju Vladine odluke nego da Hrvatski fond za privatizaciju, kojeg je Vlada obvezala da preko svojih ljudi u NO provede smjenu, još nije poslao službeni zahtjev za sazivanjem sjednice NO radi Mesarićeva razrješenja.

"Čim taj pismeni zahtjev stigne iz HFP-a, sazvat ćemo sjednicu NO i glasovati o predloženoj smjeni", tvrdi Klaus koji je inače sindikalni predstavnik u NO Petrokemije.

U cijeloj priči postavlja se pitanje zbog čega najobičniji zahtjev od Vlade pa do HFP-a, odnosno do Petrokemije, putuje više od tjedan dana. Možda Mesarićeva smjena nije od prioriteta za Banske dvore, a možda su u izvršnoj vlasti shvatili da u NO Petrokemije nema dovoljno ruku koje bi podržale zahtjev za Mesarićevu smjenu.

http://www.nacional.hr/clanak/82739/u-petrokemiji-ignoriraju-kosor-nadzorni-odbor-jos-nije-smjenio-mesarica

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close