Mesarić ispao žrtveno janje kao da je on na svoju ruku radio talve piz…, uskoro će privatizacija a teren se priprema po mom slobodnom uvjerenju za novog vlasnika Vupika, PIK-ova, Belja i svega drugog , ako se to dogodi i ako to taj navedeni dobije… u biti sve sam uvjereniji u taj scenarij, a PTKM je već gubitaš, za njega izvrsno, spasitelj i čudotvorac, katastrofa [embarass]
ako seljaci kupuju jefitinije gnjojivo i kukaju kako ne mogu biti profitabilni jer im je ono preskupo kako će onda održati socijalni mir ako treba PTKM biti profitabilna? Odoše seljaci na cestu s traktorima…. a agrokoru dobro…. sve je to visoka politika i velika lova
Mesarić je žrtva pogrešne politike države prema PTKM, sama činjenica da je u 2007. i 2008. Ptkm mogla akumulirati dobitak od preko 500 milijuna Kn ovaj gubitak od 267 milijuna Kn ništa ne bi ni značio.
To je bitna priča kada je Mesarić govorio treba se povećati cijena gnojiva politika niti čuti, a tijekom 2008. morali su povećati jer EU je počela pritiskati, pa je djelomično ublažila krizu.
Bolje se uvijek postaviti kako treba, pa makar te udaljili od posla, ovako sve ispada skandal, čak je i tisak promašio temu, nije Mesarić kriv što je PTKM gubitaš već zbog pojedinaca u državi, i krize na tržištu.
Da je ima i 2 mlrd duga nitko ga nebi dirao, ali ako je taknuo Jacinu sujetu aj ća.
Još treba napomenuti da je Mesarić sam tražio da se izradi formula cijene gnojiva na temelju cijene inputa, model sličan formuli za izračun cijene goriva, a država je to bila odbila.
Još treba napomenuti da je Mesarić sam tražio da se izradi formula cijene gnojiva na temelju cijene inputa, a država je to bila odbila.
A je li input mora ići preko posrednika? Mutne su to stvari
Da mora ići preko monopola preko INE trenutno nema mogućnost druge dobave plina od drugih izvora,
i mora potrošiti oko 600-650 milijuna m3 plina, ako ne potroši opet će platiti taj plin bez obzira trošio ili ne trošio, a cijena plina porasla za oko 53 posto u roku od 2 godine to je enormno povećanje cijena plina…..
Još treba napomenuti da je Mesarić sam tražio da se izradi formula cijene gnojiva na temelju cijene inputa, model sličan formuli za izračun cijene goriva, a država je to bila odbila.
Zanimljivo je to kad ti vlasnik firme brani da ostvaruješ dobit, ne znam da li je ovo jedinstven primjer u svijetu i onda si ljudi isplatili regres, čemu frka i tak im ne daju da rade s plusom, koji milijun dubioze više i tak će to trenutno porezni obveznici porješavat [thumbsup]
Da mora ići preko monopola preko INE trenutno nema mogućnost druge dobave plina od drugih izvora,
i mora potrošiti oko 600-650 milijuna m3 plina, ako ne potroši opet će platiti taj plin bez obzira trošio ili ne trošio, a cijena plina porasla za oko 53 posto u roku od 2 godine to je enormno povećanje cijena plina…..
Nisam mislio na plin nego na kemikalije koje idu preko AGROKORA
Vlada je danas odlučila da sve državne institucije koje imaju dionice tvrtki — DAB, HZMO, HZZO, HZZ i ministarstva — u cijelosti te dionice i udjele prenesu Hrvatskom fondu za privatizaciju.
U Petrokemiji priznaju da su prošlu poslovnu godinu završili u gubitku od 267,6 milijuna kuna, ali tvrde da nije tome uzrok neracionalnost u poslovanju, nego politika države koja kroz udare na Petrokemiju vodi socijalnu politiku i spašava hrvatsku poljoprivredu.
– Imamo najskuplji plin u Europi, beskamatno kreditiramo poljoprivredu, nama cijene sirovina lete u nebo, a država ne dopušta poskupljenje gnojiva kojim bi to pokrili, zaključuje Klaus.
Mesarić je žrtva pogrešne politike države prema PTKM, sama činjenica da je u 2007. i 2008. Ptkm mogla akumulirati dobitak od preko 500 milijuna Kn ovaj gubitak od 267 milijuna Kn ništa ne bi ni značio.
To je bitna priča kada je Mesarić govorio treba se povećati cijena gnojiva politika niti čuti, a tijekom 2008. morali su povećati jer EU je počela pritiskati, pa je djelomično ublažila krizu.
Bolje se uvijek postaviti kako treba, pa makar te udaljili od posla, ovako sve ispada skandal, čak je i tisak promašio temu, nije Mesarić kriv što je PTKM gubitaš već zbog pojedinaca u državi, i krize na tržištu.
Ne smatram ga žrtvom, niti ga žalim. Ne sumnjam da ima managerski ugovor i da mu je plaća bila veća od 15.000 kn. Sada će dobiti pozamašnu otpremninu i vjerojatno će otići u mirovinu.
Ja pojavljivanje tog čovjeka nikada nisam vidio u bilo kojoj TV emisiji, nikada ga se nije pitalo za komentar ili mišljenje, niti je imao potrebu iznijeti negdje svoja iskustva i probleme u poslovanju s kojima se susreće. Nisam čitao da je sudjelovao u pregovorima oko cijene plina, niti da ga je to brinulo. Zapravo ja o tom čovjeku nikada ništa nisam čuo niti vidio iako je na čelu jedne tako velike i važne tvornice, za razliku od Stožera koji je bio glasan i o kojem se dosta pisalo, a koji je, čini mi se, više upravljao tvornicom nego Mesarić.
Ono što mene brine je da li uopće u toj tvornici ima kvalitetnog rukovodećeg kadra ili su svi ovakvi partijski poslušnici sa doktrinom socijalističkog samoupravljanja.