thanx, evo vijest se brzo proširila
sad će Jaca reć, e sad ćemo ih za ”kaznu” privatizirati [lol] [cool]
Pogledajte ovog kauboja Klausa em je u sindikatu, em je u Nadzornom odboru, a nema fakultet. Defakto on upravlja firmom. Dovoljno je biti bahat i onda možeš i bez škole. I sad će se ovaj boriti za privatizaciju? Čime bi se uopće taj bavio da smo mi normalna zemlja?
Pogledajte ovog kauboja Klausa em je u sindikatu, em je u Nadzornom odboru, a nema fakultet. Defakto on upravlja firmom. Dovoljno je biti bahat i onda možeš i bez škole. I sad će se ovaj boriti za privatizaciju? Čime bi se uopće taj bavio da smo mi normalna zemlja?
nemojte tako kolege, jer da Klaus zajedno sa vrijednim radnicima petrokemije nije pokrenuo bunt 98 stotine radnika bi davno bili na ulici pa njega smatraju herojem u gradu, a i šire.
Uskoro dolazi izvješće yare i tamo ćemo vidjeti u kojem smijeru ide priča o umjetnim gnojivima u svijetu jer je to za petrokemiju vrlo bitno. Osobno sam mišljenja da će Petrokemija zbog pada prodaje umjetnih gnojiva u RH biti u situaciji da više izveze.
nemojte tako kolege, jer da Klaus zajedno sa vrijednim radnicima petrokemije nije pokrenuo bunt 98 stotine radnika bi davno bili na ulici pa njega smatraju herojem u gradu, a i šire.
[/quote]
Svako vrijeme ima svoje ljude
Mislim da je Klausa vrijeme pregazilo
Taj stožer za obranu je u krivom smjeru otišao..
Sveo se je na osobne interese prvenstveno IMHO
I onoliko koliko sam skonto preko novina Klaus je jedan od glavnih protivnika privatizacije..kad dođe vrijeme za prodaju i Klaus će postati dio povijesti..tako to ide
A ono čuveno izlaganje o stožeru koji se smatra vrhom sindikalnih govora sam nekoliko preslušao, i za razliku od većine ,nisam bio nešto posebno ipresioniran.Prizeman mi je pretjerano a i riječnik mu baš nije primjeren za jednu javnu osobu..
Moguće je da je stvarno puno dobroga napravio u prošlosti ali izgleda da je sam najviše koristi imao od toga..
Vidiš i sada za ovaj regres…to je po njemu uspjeh ,a sam spominje smanjenje plaća kao i 300 otpuštenih radnika.
Gledajući strogo sindikalno veći uspjeh bi bio spašavanje radnih mjesta u odnosu na regres
Generirano u: 21.04.2010 20:52:52 GMT+1 Ispis
Top 10 računa za vr. papir – "PTKM-R-A"
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 134.449 4,02 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 108.396 3,24 Skrb. račun
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 62.200 1,86 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. BAKIĆ NENAD 38.050 1,14 Osnovni račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 36.444 1,09 Skrb. račun
Ukupno: 70,38
Generirano u: 21.04.2010 20:52:52 GMT+1 Ispis
Top 10 računa za vr. papir – "PTKM-R-A"
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 134.449 4,02 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 108.396 3,24 Skrb. račun
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 62.200 1,86 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. BAKIĆ NENAD 38.050 1,14 Osnovni račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 36.444 1,09 Skrb. račun
Ukupno: 70,38
Prvih 10 dioničara držalo je cca 80,00 % dionica, a kada su dionice "prodane" radnicima to je palo na 67,5 % dionica. Kako sada prvih 10 dioničara ima 70,38 dionica možemo pretpostaviti i zaključiti da je 4-5 % dionica otišlo iz usta girica u utrobu velikih riba. Da li će te velike ribe popapati neko morsko čudovište, bakalar, tolstolobik… ili neka druga vrsta ribe, možda uskoro vidimo !B I S T R O!
U toj firmi treba kompletnu upravu zajedno sa NO pod lupu USKOK-a, u pravu si. Kad se tu zagrebe ispod površine, sve će prštati………!
Prijevremenom isplatom regresa samo su kupili mir unutar firme ali do kad će to Vlada dopuštati!?
Nemogu rješavati takove stvari, šta će onda riješiti na nacionalnom planu……. [tongue]
Nekad je u JNA u svakoj vojarni bio bezbednjak. Mislim da bi USKOK u svaku firmu u drzavnom vlasnistvu morao po istom principu ugrdit jednog USKOKACA. [smiley]