PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kakva Petrokemija to je zalostan slucaj .
Nikad nebih lipe stavio na ovu dionicu jer ne prolazi . Cekaj da pocne EU o zagadjivanju i ostalim glupostima .

Davor Štern: Država mora naći načina da pomogne Petrokemiji
Autor/izvor: Judita Rogina
ZAGREB – Naftni konzultant Davor Štern, za SEEbiz je izjavio kako se slaže da bi država trebala pomoći riješiti problem kutinske petrokemije s obzirom da je većinski vlasnik tvrtke.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/davor-stern-drzava-mora-naci-nacina-da-pomogne-petrokemiji,73523.html

Štern samo lupa (obično zna zašto to radi)…… Pa država je ta koja se decenijama brine da Petrokemija "propadne u njenom večinskom vlasništvu" a on to kao "ne vidi" i zaziva "način da država pomogne Petrokemiji" /sama sebi, ili kome?/. Možda je i on sam u toj igri jer je dobar poznavatelj te problematike (moguće se pojavi uskoro kao konzultant budućeg kupca?!). Da država proda večinski udio i ne dozvoli više da se 106-tice akumuliraju za nečiji račun u bescjenje, uz izgledan pad cijene plina u budućnosti Petrokemija treba biti najprofitabilnija firma u hrvata.
(Btw. zašto vlada nebi dala PTKM ekskluzivnu koncesiju na korištenje domačeg plina? (kojeg nam sad mađari prodaju). A naša poljprivreda da procvjeta…….?)

Smanjenje potrošnje energenata u EU i štednja, korištenje eko-energetskih izvora, vjetroenergana i hidrocentrala dovesti će bogomdane imatelje energetskih resursa u sve lošiji položaj.
Kosor i ekipa misle da su jako "mudro" sklopili ugovore u Moskvi prilikom zadnje posjete……?!

U biti su rusima potpisali ugovore s cijenama koje za godinu dvije više neće biti "tržišne" a mi ćemo ih plaćati iz naših đepova! Ako su u ugovorima navedene promjenjive/klizne/tržišne cijene onda sam ja budala, i ispričavam se spomenutima……..!

Evo nam jučer primjera polijetanja aviona na sunčevu energiju!!! Samo zemlja i usjevi bez gnojiva to ne mogu koristiti.

marcello

ko li je ovaj ‘netko’ da mu dam 2 kune da ga ne vidim više [lol]
Vaš link

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

U par dana nekoliko članaka, to je dobro jer serija članaka teško da je spontana, prije će biti da je netko inicira. Da li onaj tko je zainteresiran za kupnju ili onaj tko je zainteresiran da mu je daju za 1 kunu?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Smanjenje potrošnje energenata u EU i štednja, korištenje eko-energetskih izvora, vjetroenergana i hidrocentrala dovesti će bogomdane imatelje energetskih resursa u sve lošiji položaj.
Kosor i ekipa misle da su jako "mudro" sklopili ugovore u Moskvi prilikom zadnje posjete……?!

U biti su rusima potpisali ugovore s cijenama koje za godinu dvije više neće biti "tržišne" a mi ćemo ih plaćati iz naših đepova! Ako su u ugovorima navedene promjenjive/klizne/tržišne cijene onda sam ja budala, i ispričavam se spomenutima……..!

Evo nam jučer primjera polijetanja aviona na sunčevu energiju!!! Samo zemlja i usjevi bez gnojiva to ne mogu koristiti.

Mos mislit, solarna i vjetroenergija nema sanse da ikad popuni vise od 20% ukupne energetske strukture. Ti izvori su skupi, oscilatorni i neefikasni. Jedini nacin da se rijesimo nafte plina i ugljena su nuklearke, a za sagraditi nuklearku ti treba jedno 15 godina i to pod uvjetom da se javnost s tim slozi…

U par dana nekoliko članaka, to je dobro jer serija članaka teško da je spontana, prije će biti da je netko inicira. Da li onaj tko je zainteresiran za kupnju ili onaj tko je zainteresiran da mu je daju za 1 kunu?

Problematika Petrokemije se pozornije počela medijski pratiti nakon objave FI za 2009. godinu (29.01.2010.). Nakon tako katastrofalnog izvješća su pojedini članovi ovog podforuma odlučili djelovati s ciljem zaštite svoje imovine, te su započeli prikupljati informacije o eventualnim nepravilnostima vezanim za poslovanje Petrokemije. Sve prikupljene informacije, razmišljanja i stavove su prezentirali prema više medijiskih kuća koje su se i same ubrzo uvjerile da pisanje forumaša nije bilo daleko od istine, nakon čega su se počeli objavljivati razni članci vezani za NO i poslovaje.

Teza o namjernom uništavanju poduzeća radi daljnje prodaje za 1 kunu točno određenom "spasitelju" je na ovom topicu više puta spomenuta i razmatrana u posljednjih godinu dana. Jednako tako će vrlo vjerojatno biti interesantna najavljena Skupština društva.

Haugh !

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Dragi moj kolega jubito,

O petrokemiji su neki pisali i 2006 , 2007, 2008, 2009, i pišu danas.

Država je „ majka i maćeha“ ove tvornice i nikada je do sada nije ostavila na cjedilo, a mogla je.
Sigurno bi Petrokemija davno bila u stečaju da Država u dva navrata nije pomogla u saniranju nagomilanih gubitaka, i sigurno bi bila zatvorena da nije sagrađen plinovod Pula Karlovac koji je omogućio kontinuiranu opskrbu plinom.

ove jedan stari dokument iz 2006

http://www.aztn.hr/slike/PETROKEMIJA.pdf

Inače Todorić je jedini do sada ponudio neke novce za Petrokemiju (prije dokapitalizacije) a nije mu prošlo a nudio je 20 USD po dionici.
http://www.poslovni.hr/23325.aspx

evo i jedan stariji link koji govori nešto zanimljivo o tkz ponudi iz 1998.
http://www.hrt.hr/arhiv/98/08/27/stranke.html

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

http://www.vecernji.hr/vijesti/umrli-pozega-clanak-4932
Talijani u tvornicu mineralnih gnojiva u Vukovaru ulažu čak 20 milijuna eura

Zna li netko nešto o ovima. Napreduju li izgradnjom i mogu li biti konkurencija PTKM. Lokacija je zanimljivo izabrana.
Pozdrav

Država je „ majka i maćeha“ ove tvornice i nikada je do sada nije ostavila na cjedilo, a mogla je.
Sigurno bi Petrokemija davno bila u stečaju da Država u dva navrata nije pomogla u saniranju nagomilanih gubitaka, i sigurno bi bila zatvorena da nije sagrađen plinovod Pula Karlovac koji je omogućio kontinuiranu opskrbu plinom.

Dragi moj amice,

Ne ulazim u prethodne odnose države, INA-e i Petrokemije, gledam blisku prošlost i budućnost. Što se mene tiče, mogli su je lijepo i zatvoriti. Ali, kada su se već potrudili ostaviti je na životu i kada su se mirovinski fondovi nakrcali istom, onda je trebaju postaviti na zdrave noge.
O vrijednosti poduzeća i proizvodnim mogućnostima iste vode se ozbiljni razgovori i analize. Što je bilo – bilo je. Valja gledati u budućnost.
Ovdje ima sve manje dioničara koji imaju sve više interesa da zaštite vrijednost svoje imovine i ostvare odgovarajući prinos na uloženi kapital.
Prema meni raspoloživim podacima situacija na današnji dan je sljedeća:

Broj dioničara: 5.901
Ukupan iznos temeljnog kapitala: 902.101.590
Ukupno redovnih dionica: 3.341.117
Cijena / Zarade (za 12 mj.) – P/E = 7,03
Cijena / Prodaja (za 12 mj.) – P/S = 0,15
Cijena / Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – P/BV = 0,41
Zarade po dionici (za 12 mj.) – EPS = 18,31
Prodaja (za 12 mj.) – SPS = 831,75
Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – BVPS = 317,47
Povrat na kapital (za 12 mj.) – ROE = 5,82
Povrat na imovinu (za 12 mj.) – ROA = 3,30

Ako netko ima drukčije podatke molim neka ih objavi i usporedi sa mojima.

Od svih navedenih podataka kratkoročno broj dioničara i struktura je po meni najvažniji pa me zanima izvor ovog podaka i datum.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Od svih navedenih podataka kratkoročno broj dioničara i struktura je po meni najvažniji pa me zanima izvor ovog podaka i datum.
[/quote]

Izvor su podaci o financijskim pokazateljima moje brokerske kuće, tako da je nemoguće objaviti link, obzirom da se treba ulogirati lozinkom i odzivom. Moguće je da su podaci zastarjeli, ja drugih podataka nemam, pa bi bilo dobro da ih netko objavi ako ih ima.

New Report

Close