PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Yara preuzima Terra Industries za oko 4 milijarde dolara
počelo je…
Škegro najavio privatizaije u dnevniku kao promjena ekonomske politike….

Znači da ne buju imali nofci za Petrokemiju.. šmrc [cry]

Yara said the rights issue would support the company’s rating and announced that the Norwegian government, the fertiliser company’s largest shareholder with about 36 per cent of the shares, would subscribe to the issue.

Možemo samo sjesti i plakati kad vidimo kako Norveška vodi brigu o svojoj đubretari, a kako mi o svojoj. Mi svoju krademo, a pametni ulažu i postaju još bogatiji.
Nadam se da ćemo i mi uskoro pod patronat YARE. Nema više puno vremena za čekanje.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

sta je njima sto miliona dolara za 25pct petrice

od kad pratim ovu dionicu ovo se jos nije desilo niti jedna protrgovana sta li se tu kuha

15. veljača 2010.| Tomislav Hrastovčak

Yara preuzima Terru za 4,1 milijardu dolara

Norveški Yara International, najveći svjetski proizvođač umjetnih gnojiva, danas je objavio kako je sklopio sporazum o preuzimanju američke konkurentske tvrtke Terra Industries.

Ukupna vrijednost akvizicije, koja bi trebala ojačati poziciju Yare na američkom tržištu, iznosi 4,1 milijardu dolara. Kompanija iz Osla pritom će platiti 41,10 dolara za svaku dionicu Terre, što predstavlja 23,6 posto premije u odnosu na njihovu zaključnu cijenu u petak. Kako bi poduprijela akviziciju, Yara planira prodajom novih dionica prikupiti do 2,5 milijardi dolara svježih sredstava. Dionice Yare trenutno bilježe pad od 5,4 posto u Oslu.

/pd/

marcello

Ma nema šanse da će našu Petrokemiju kupiti Yara, prije će se dogoditi da je kupi kakav Yaran.

( Šala mala [lol] )

halfte trinken, halfte Šarcu geben

bilo ko samo da ne ostane ovako

Ma nema šanse da će našu Petrokemiju kupiti Yara, prije će se dogoditi da je kupi kakav Yaran.

( Šala mala [lol] )

[lol]
Makar, ne znam koliko ima sale u toj sali.
Sve je blize istini. 🙁

( Šala mala [lol] )

[thumbsup]
[lol] [lol] [lol]

( Šala mala [lol] )

Puno je istine u toj šali.

who dares, wins

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 108.396 3,24 Skrb. račun
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 104.235 3,12 Skrb. račun
6. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 62.200 1,86 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. BAKIĆ NENAD 37.256 1,12 Osnovni račun
10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ PROFIT DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 28.343 0,85 Skrb. račun
Ukupno: 69,21

ja neznam ekipa po ovome samo mirovinski kupuje mali nikako

od kad pratim ovu dionicu ovo se jos nije desilo niti jedna protrgovana sta li se tu kuha

baš ništa, čeka se stečaj [bye]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

New Report

Close