PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da nebudemo stalno samo ozbiljni, evo malo i šaljivih vijesti….. [tongue]

Pridružujem se :

Došla mlada i zgodna novinarka najstarijem čovjeku u selu da napravi intervju i prvo ga pita:

Vi ste stari, sigurno ste imali mnoštvo sretnih događaja u životu!
Koji vam je najsretniji?
Starac malo misli… pa kaže – jednom mi se izgubila najljepša ovca,
ja i cijelo selo tražili smo je 7 dana i noći,
kad smo je našli bili smo tako sretni da smo je svi naguzili.

Novinarka malo zbunjena će nato: – zapravo sam mislila na više duhovni događaj.
Pa dobro – reče starac – jednom mi se izgubila najljepša krava,
ja i cijelo selo tražili smo je 7 dana i noći,
a kad smo je našli bili smo tako sretni
da smo je svi naguzili.

Novinarka sva očajna vuče zadnju kartu:
– a koji vam je najtužniji događaj u životu?

– Jednom sam se ja izgubio…

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Danas je sjednica Uprave (ako ste zaboravili). Ako netko misli da je PTKM u lošoj situaciji, vara se.
U svojoj arhivi pronašao sam tekst iz 2001 godine da možete vidjeti šta se onda događalo sa Petrokemijom:

"07.09.01, 09:20, OTS0007

Kutina (OTS) – Glavna Skupština Petrokemije d.d., zastupljena s 89,5 posto glasova jednoglasno je prihvatila Izvješće o rezultatima prošlogodišnjeg poslovanja i Izvješće Uprave o stanju Društva.

Ovogodišnja Skupština najavila je ozdravljenje i usmjerenje tvrtke prema pozitivnom poslovanju.#L#

Prošlogodišnji gubitak iznosi 264.420.362,49 kuna i manji je za 60,1 milijun kuna od 1999 godine. Djelomično će se pokriti iz rezervi Društva, a nepokriveni dio, uvećan za umanjenje vrijednosti prema novoj prosudbi Društva knjižit će se na teret temeljnog kapitala Društva.

Skupština je prihvatila odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala Društva koji se s 1,730.204.700,00 kuna smanjuje za 741.516.300,00 kuna. Nominalni iznos svih dionica serije "A" smanjuje se sa 700 na 400 kuna.
Nova prosudba vrijednosti Društva bila je nužna, jer je revizor Arthur Andersen svih proteklih godina stavljao primjedbu na precijenjenost temeljnog kapitala, koja se dogodila prilikom kuponske privatizacije. Stoga je prošle godine izvršena nova procjena Društva po neovisnoj ovlaštenoj tvrtki koju je prihvatio Nadzorni odbor, a svojom odlukom potvrdila i Glavna Skupština.

Petrokemija će odsada kod financijskih institucija biti poželjniji partner jer realna vrijednost temeljnog kapitala izravno utječe na poslovanje Društva s umanjenim obračunom amortizacije, a bez primjedbi u revizorskim izvješćima.

Boris Mesarić, predsjednik Uprave Petrokemije, prokomentirao je kako se uz raniju potporu Vlade RH koja je odobrila slobodno formiranje cijena i s Ininom potporom o 50%-tnom reprogramiranju duga za plin od 369 mil. kuna, stvaraju preduvieti za bolje poslovanje tvrtke. Naglašeno je i da potpuno ukidanje carine za uvoz gnojiva omogućava i nelojalnu konkurenciju, posebno iz istočnih zemalja gdje su ulazni troškovi, posebice plina bitno manji.

U Petrokemiji očekuju da će se razvojem hrvatske poljoprivrede potrošnja gnojiva sa 450.000 tona povećati na 800.000 tona godišnje. Poslovni planovi predviđaju povećanje i na susjednim gravitirajućim tržištima Slovenije, BiH i SRJ, pa bi poduzeće u bliskoj budućnosti moglo zauzeti mjesto koje mu i pripada.

Spomenuti napori i poslovna strategija daju nade u bolju suradnju s bankama i njihovu veću podršku, posebno programu restrukturiranja tvrtke.

Donešena je odluka o promjeni broja članova Nadzornog odbora, pa on tako sad broji 9 članova. Novi članovi su Ivan Čar, ispred Radničkog vijeća i David Rys ispred PIF-a Expandia.

Za revizora Društva u 2001. godini izabrana je revizijska kuća ARTHUR ANDERSEN iz Zagreba."

marcello

http://zse.hr/default.aspx?id=28763

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Izvješće je katastrofa! 267.635.000 gubitak!
Sad sigurno idemo preko 300 kuna.. [thumbsup] [lol]

izašlo izvješće za 2009…džizuskrajst pa ovo je noćna mora…dugo nisam vidio ovakav užas od poslovanja! [bye]
ajmo sad fondovi sad je pumpajte na 200 kn [bye]
jel netko zna koliki je sada BV?? pa ovo stremi k nuli ! ! !

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Kad investiram u đubar onda je logički da završim u govnima…

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Mika legendo napiši nešto utješi umorne dioničare

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

E još ako im danas isključe struju, plin, vodu, zrak, marendu… onda sam siguran da Petrica ide prva na prodaju! (nemam dionice PTKM)

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=102&View=Details&ItemID=57194

Izvješće je katastrofa! 267.635.000 gubitak!
Sad sigurno idemo preko 300 kuna.. [thumbsup] [lol]

…ne za prvu ruku na 267,64 kn… za svaku milju po kunu.. [smiley] [tongue]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

a ja jučer kupio puno na 147,00 računajući na proljetnu sjetvu,ništa,sad ću čekati strateškog partnera koji bi to htio kupiti

OVo je stvarno loše, mada teško je bilo i očekivati da bude neko dobro izvješće, kad je uprava kupovala sirovine po najvišim cijenama i to su nakrcali skladišta 100%, a cijena gotovog proizvoda je padala iz dana u dan, nakon ovakvog načina rada jedino rješenje je da uprava ponudi svoju ostavku, a politički nadzorni isto tako, sad je na redu potez Jadranke………..

New Report

Close